Spalo aj vaše dieťa pri kardiotokografii?

janakomancova
9. jún 2014

Ahojte dnes som bola na ctg monitor a maly spal, na druhom o 2 hodiny tiez , chceli ma tam nechat ale nakoniec idem rano s tym ze ak zas zle tak tam ostavam.mate skusenost s tymto?inak ma kopka, len ked monitoruju tak strajkuje 🙂

stanislava88
9. jún 2014

cudujem sa, ze ti nemykali brusko, zvyknu tak tie deti zobudit

babulka82
9. jún 2014

@janakomancova aj našho vždy "budili" potom kopal do toho a zas to nebolo dobre podla nich . A dodnes je z neho nervak 😀 a zle spi

mammaroma
9. jún 2014

Aj ja som sa takto nachodila na monitor... 🙂 Tiež maličká dospávala svoje nočné bdenia 🙂 Treba sa najesť a napiť, mne vždy sestričky kázali dať si niečo sladké, prípadne aj kávu, alebo kolu, aby bolo bábo "svieže". Skús prípadne tak...

suge
9. jún 2014

Ideálny by bol taký stredný monitor, taká "zlatá stredná cesta", čiže ani nie príliš divoký a rozlietaný, ani úplne zaspatý 🙂 . Ak bude tvoj malinký spať aj na najbližšom monitore, skús ho ty sama trošku pobudiť, poštekliť ho, pošťuchať, nech sa prejaví 😀 . Okrem toho by bolo dobré točiť monitor na boku, najlepšie na ľavom, v prípade potreby počas monitoru zmeniť polohu, napr. na druhý bok a pod. Väčšina sestričiek si však "budenie" a zmeny polohy počas monitoru značí priamo do grafu monitoru, tak to treba ohlásiť. Inak bábätko v brušku spinká väčšinu času, no malo by sa zobudiť na nejaký podnet - napr. to spomínané pošťuchanie a pod. Ak bábo nereaguje ani na väčšie "otravovanie" a monitor je aj po budení a zmene polohy zaspatý, mohlo by to znamenať, že sa bábo už v brušku nemá ideálne a vlastne je v "šetraicom režime", aby to tam vydržalo čo najdlhšie 😉. Držím palce, nech monitor dopadne čo najlepšie. Na tebe je to čo vždy, posledovať si pohyby malého, ostatné zhodnotí lekár. A ešte tak na okraj, väčšina maminiek popisuje zvýšenú aktivitu bábätka po sladkom jedle, niekomu však stačí vypiť pohár studenej vody 😀.

sense
9. jún 2014

jaaaj co som sa ja nachodila aj bruchon natriasli aj som poskakala pochodila mala nic....ale velakrat sa aj hybala aspon ctg to ukazalo a ja som nic necitila....

stellamaris
9. jún 2014

ja som bola spokojna,ked syn pocas ctg spal.Inak sa otacal a rusil monitorovanie 😀 najmä ked som predtym zjedla nieco sladke,tak rusil ctg natolko,ze som musela o dva dni prist znovu.................mne vysvetlili,ze ctg sleduje srdiecko babätka a ci ja nemam kontrakcie.Tak ho nechali spokojne spat a nikto mi bruskom nemykal,aby ho zobudil

hrjanka
9. jún 2014

Tiež som zo ZA a chodím tam na monitor a tiež pred tromi týždňami malé spalo počas oboch monitorov a nezobudili sme ho nijako. Podpísala som reverz, a na druhý deň ráno som si šupla ráno pomarančový džús (mám odskúšané, že po ňom je to naše škvŕňa aktívnejšie) a šla som tam zas a už na prvý raz to bolo OK. Ináč tiež mi pomohlo minulý týždeň, keď som si sadla a pokrčila nohy skoro do tureckého sedu, trošku som tak tlačila na bruško, ale nie moc, a drobček sa pekne hýbal. A hroznový cukor tiež pomáha.

wyslmt
18. jún 2014

baby a v ktorom týždni sa robí toto vyšetrenie?

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre