chcem sa opytat ci ma niekto taku skusenost a ci to skodi.som v 12 tt a este stale spavam na bruchu,vzdy som bola tak zvyknuta.nemoze to babatku uskodit?viem,ze mi to po case asi nebude pohodlne,zatial ale brusko nemam.neviem si od toho odvyknut
babatkojetak obalene, ze uskodit mu to specialne v takomto stadiu nemoze. podl mna sa "ohlasi" ak to bude neprijemne. sama potom takto prestanes spavat. ja som tiez vzdy spavala na bruchu a pocas tehu som si so zvacsujucim bruchom podkladala vankus ci paplon, nech nie som priamo, kedze to mi uz bolo neprijemne. ale stale som lezala viac na bruchu ako na boku, na tej podlozek, co som si vyrobila a som tu s troma detmi uplne v pohode.
Tiež som mala s tým problémy ale v krátkom čase prestaneš spávať aj ty... Musela som si zvyknúť.
V tomto tyzdni este nevadi""" tvojmu telu nebude prijemne coskoro spat na bruchu tak si.uzivaj posledne tyzdne
Vies, co ? Ja sa este aj teraz zobudim na poloboku, polobruchu...a minule som si uvedomila, ze cez brucho sa pretacam na druhy bok..a to o 3 tyzdne rodim...Netusim ako je tam maly naskladany, ci to bude tym, ze som malo pribrala, alebo co...ale ja sa napr. este normalne ohnem tak, ze si chytim spicky noh. Takze spi tak ako ti je prijemne...keby daco telo da vediet.
Ja som v 20. týždni a stále spávam v pololeže, pod bruško zboku si dám paplón a ležím, nehovorím, niekedy sa bábo ozve, čiže viem, že mu to vadí, ale spávam tak stále, raz na jednej strane raz na druhej... na chrbte u mňa nehrozí... keby to nebolo ok, cítila by si to intuitívne a neskôr Ti to bábo dá najavo, keby sa mu to nepáčilo🙂))
ano a dlho 🙂 aj som sa v 20tom tyzdni opalovala na bruchu 😉 ale mala som ho take pomensie 😉 dlho som potom spavala s tym dlhym vankusom pod jednou nohou, cize som bola taka nadvihnuta, inak som spat nevedela...na crbte spat neviem, ku koncu potom naboku...(prenasala som)
Ja hned ako som zistila ze som tehu som.prestala spat na bruchu. Pivedala som si ze cim skor si zvyknem tym lepsie 😉
ja som nikdy nespavala na bruchu, ale ako som bola tehu, tak som sa vela krat v noci zobudila na to ze spim na bruchu.a takto som spavala asi aj do 7 mesiaca, teda zaspala som na boku a vzdy som sa zobudila na bruchu. bolo to take divne, ale nevadilo mi to. no a to spanie na bruchu mi ostalo dodnes, pricom ma moje dieta uz 6mesiacov.
na bruchu som spávala zhrba do 30 týždňa, potom mi to prestalo byť príjemne.. aj cez deň som trávila celkom veľa času na bruchu, lebo som sa učila na štátnice a jedine v tej polohe mi to išlo 🙂
Ja zaspim iba na bruchu. Ked som bola tehu tak asi do 7-8mesiaca na bruchu,potom uz len na boku.
mne sa pohodlne spalo vždy na bruchu, ako tehotná som tak tiež spávala, pokiaľ to bolo možné, potom mi to prestalo byť príjemné a sáavala som na boku a čo som bola dosť prekvapená aj na chrbte čo som nikdy tak nespávala... a teraz zasa spávam na bruchu :D ale niekoľko týždňov po pôrode to nešlo, nedokázala som sa tak otočiť poriadne že spať na bruchu, ...rodila som cisárskym.... už to je späť v starých koľajách 🙂
jan mam problem zo spankom.. Lebo na bokoch spat nemožem malému to vadí a na chrbte spat neviem už vobec.. Ja som furt spala na bruchu.. Ale to už tiež nenožem lebo som v 6 mesiaci.. čiže večšinou spím po sediačky alebo z časti na bruchu.. Ale boh viečo sa nevispím kedže každu pol hodinu behám na wc ☹
na som spavala na bruchu len na zaciatku kym mi nezacalo rast , potom mi to bolo uz neprijemne.
Od konca 4-teho mesiaca asi tak okolo 18 tt, uz nie, pretoze mi to babo davalo doslova vediet, ze taka a taka poloha nie je dobra a robi to doteraz, takze spim tak, ako to vyhovuje jej, vtedy je klud a nedava mi to tak intenzivne pocitovat, ze spim-lezim nejako blbo 😉, ked to bude babatku neprijmene ono sa ozve 😀
Ano a velmi rada najma pri druhom..vyhovovala mi ta poloha..
takmer do konca 5teho mesiaca som spávala na bruchu... potom mi to už začalo vadiť a bez toho, aby som sa nad tým zamýšľala som zmenila polohu a spávala som na boku.. dovtedy som si nevedela ani predstaviť - zaspať inak ako na bruchu... určite sama zistíš, kedy ti už spánok na bruchu začne prekážať
opytaj sa co na to gynekolog, to bude asi najlepsie. Ja som na bruchu nespala. Nespim tak nikdy a v tehu by mi to bolo divne, ze ci to babo netlacim moc.
Ja si na dieta davam pozor ako na oko v hlave a este aj teraz tak lezim nalavo alebo napravo, ze si drzim brusko vo vzduchu, len aby nahodou som ho nepripucila🙂 Cize ani nelezim naboku ani na chrbte.Samozrejme, ze sa kvoli tomu nevyspim super dobre, ale co uz.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
ano ale asi len do 3 mesiaca potom som sa už bala