Sonograficke vyšetrenie v 1. trimestri v Martine

zuzkajak
7. aug 2013

Mam ist na sono (centrum prevencie rakoviny martin) a neviem ako to tam fumguje - tym myslim či sa od 13 stej čaka v rade , o 14stej davaju poradove čiselka a pan dokktor pride tak po 15stej . neviete mi poradit či ostal ten stary zdlhavy system alebo či sa to zmenilo ?

katrinka8
7. aug 2013

@zuzkajak - ahoj, bohuzial, nezmenilo ☹ Preto som radsej tentokrat isla do Heliosu na Ladovni (byvalo mi velmi zle na zaciatku a fyzicky by som to statie tam nezvladla), zaplatila som si za sono, ale 1. nemusela som cakat (5 minut v prijemnej klimatizovanej cakarni) a 2. pani doktorka sa mi venovala ovela dlhsie ako tie necele 2 minuty v CPR. Mas pred sebou vlastny monitor, vsetko Ti pekne vysvetluju, ukazuju a dostanes aj fotku (platis si za nu - ako aj v CPR), ale snazia sa urobit taku, aby tam aj nieco bolo vidno. Neposudzujem odbornost, pretoze verim, ze v CPR su naozaj odbornici, ale kedze popri svojej hlavnej praci (a ta je v nemocnici) robia este aj tieto sona, nemaju cas. Preto sa tam obcas caka na doktora (ak ma surny pripad, operuje a pod. nestiha dojst na tu 14-tu hodinu, preto sa dopredu neda urcit, ako to bude v ten den vyzerat, nie je to ich chyba, ze by naschval to tak bolo). A tak rychlo a velmi vela ludi maju naobjednavanych vraj preto, ze im poistonva prelaca iba urcity pocet hodin pouzivania pristroja, a ak chcu zabezpecit, aby zeny nemuseli niekolko tyzdnov kvoli tomu cakat na vysetrenie, snazia sa urobit toho co najviac. Tak mi to bolo vysvetlene.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre