Veľakrát omielana informácia, ze v tehotenstve poisťovňa prepláca len 3 uzv/sono-12, 20,30 tt. Robi vam vás gynekológ este sono mimo tých “povinných”? Mne robi rýchle sono na každej poradni co je kazde 3 týždne cca, potom nechápem, poisťovňa mu to evidentne preplatí pretože neplatím nic. Ako to teda je, neviete ? 🙂 platíte vy nieco? Ako si to gynekológ vykáže v poisťovni?
Neplas nejaký balík služieb ročne? Alebo nejaký tehotenský balík?
Mam neštatneho súkromného doktora ale ma zmluvu s poisťovňou a nikdy som neplatila , ani tehotenský balík
heh asi ne v bratislave ze? si anonym tak neviem pozriet
Ja mám u môjho platený nadštandard tak mám v tom na každej poradni,ktorú mám každé 4 týždne ultrazvuk 3d a 4d na USB aj foto ak chcem.
@zuzanka.zuzu preco sa pýtaš na Bratislavu? V Bratislave si to vedia doktori vykázať cez poisťovnu? 🙂
Tiež mi robí sono na každej poradni aj fotku soravi ak chcem. Platím len za fotku. Merania mam len na tych 3 velkych sonach ale inak pozrie sediecko ukaze mi drobca a spravi fotku. Pekne si to aj prepne aby som nemala len 2D fotku 😁. Mam normálne lekára, ktorý ma zmluvu s poisťovňami a neplatím nič ani žiaden balik ani nič podobne .
U nás v meste si gynekológovia pýtajú poplatok za každé sono nad tie 3. Môj robí sono na každej poradni a zadarmo. Takže si myslím že je to jeho dobrá vôľa.
Lekar mi robi sono na kazdej poradni,vytlaci aj foto a este nikdy nepytal za to peniaze.
Aj mne hovorila, ze poistovna preplaca 3, ale ze ona si chce byt ista ze je vsetko ok a neda jej rychlo skontrolovat na kazdej poradni. U mna je to kazde 4 tyzdne, pripadne 5 ked bola dovolenka.
Neplatim za to, pravdepodobne si ten vykon ani do poistovne nevykazuje? Pripadne ho vykaze ako nejaky odovodneny stav kedy bolo sono potrebne - nie ako preventivne a ma ho tym padom preplatene.
autorka - neviem o vykazani nic, pisala som k nadstandardnym poplatkom pocas tehotenstva, nepoznam nikoho co nepyta (urcite aj v ba taky existuje ale ja nepoznam alebo neberie nove)
Nemáš aplikáciu poisťovne? Ja mam dôveru a tam mam uvedený každý úkon a jeho cenu, ktorý si lekár v poisťovni vykazuje.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Na každej poradni mi robil sono,aj 3D a aj mofo mi robil môj gynekológ, nám každej poradni foto a kratke video, kotore mi posielal do mailu, nikdy som za to nic neplatila a ani som si nepredplacala nic dopredu, všetko hradené poisťovňou.