Sono/ultrazvuk v tehotenstve - platba

26. júl 2021

Veľakrát omielana informácia, ze v tehotenstve poisťovňa prepláca len 3 uzv/sono-12, 20,30 tt. Robi vam vás gynekológ este sono mimo tých “povinných”? Mne robi rýchle sono na každej poradni co je kazde 3 týždne cca, potom nechápem, poisťovňa mu to evidentne preplatí pretože neplatím nic. Ako to teda je, neviete ? 🙂 platíte vy nieco? Ako si to gynekológ vykáže v poisťovni?

helcanw
26. júl 2021

Na každej poradni mi robil sono,aj 3D a aj mofo mi robil môj gynekológ, nám každej poradni foto a kratke video, kotore mi posielal do mailu, nikdy som za to nic neplatila a ani som si nepredplacala nic dopredu, všetko hradené poisťovňou.

pribinak
26. júl 2021

Neplas nejaký balík služieb ročne? Alebo nejaký tehotenský balík?

autor
26. júl 2021

Mam neštatneho súkromného doktora ale ma zmluvu s poisťovňou a nikdy som neplatila , ani tehotenský balík

zuzanka.zuzu
26. júl 2021

heh asi ne v bratislave ze? si anonym tak neviem pozriet

sisabe
26. júl 2021

Ja mám u môjho platený nadštandard tak mám v tom na každej poradni,ktorú mám každé 4 týždne ultrazvuk 3d a 4d na USB aj foto ak chcem.

autor
26. júl 2021

@zuzanka.zuzu preco sa pýtaš na Bratislavu? V Bratislave si to vedia doktori vykázať cez poisťovnu? 🙂

martinaju
26. júl 2021

Tiež mi robí sono na každej poradni aj fotku soravi ak chcem. Platím len za fotku. Merania mam len na tych 3 velkych sonach ale inak pozrie sediecko ukaze mi drobca a spravi fotku. Pekne si to aj prepne aby som nemala len 2D fotku 😁. Mam normálne lekára, ktorý ma zmluvu s poisťovňami a neplatím nič ani žiaden balik ani nič podobne .

angel993
26. júl 2021

U nás v meste si gynekológovia pýtajú poplatok za každé sono nad tie 3. Môj robí sono na každej poradni a zadarmo. Takže si myslím že je to jeho dobrá vôľa.

marticka85po
26. júl 2021

Lekar mi robi sono na kazdej poradni,vytlaci aj foto a este nikdy nepytal za to peniaze.

nafka0483
26. júl 2021

Aj mne hovorila, ze poistovna preplaca 3, ale ze ona si chce byt ista ze je vsetko ok a neda jej rychlo skontrolovat na kazdej poradni. U mna je to kazde 4 tyzdne, pripadne 5 ked bola dovolenka.
Neplatim za to, pravdepodobne si ten vykon ani do poistovne nevykazuje? Pripadne ho vykaze ako nejaky odovodneny stav kedy bolo sono potrebne - nie ako preventivne a ma ho tym padom preplatene.

zuzanka.zuzu
26. júl 2021

autorka - neviem o vykazani nic, pisala som k nadstandardnym poplatkom pocas tehotenstva, nepoznam nikoho co nepyta (urcite aj v ba taky existuje ale ja nepoznam alebo neberie nove)

konikkon
26. júl 2021

Nemáš aplikáciu poisťovne? Ja mam dôveru a tam mam uvedený každý úkon a jeho cenu, ktorý si lekár v poisťovni vykazuje.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre