ahojte mam taku malu otazku pouziva sa aj na slovensku take nieco ako sondovy ultrazvuk_?? t.j. zavedenie takej malej ultrazvukovej sondy az do maternice??myslite si ze je to ozaj bezpecne?
tiez som nepocula o sonde az do maternice 🙂...mne Dr. robila vnutorny UZV (asi 4 alebo 5x)do 14 tt 😉....a uz sme v 30-tom a vsetko je OK 😉
cize ako lenadka pise, sonda sa zavadza do posvy 😉...
Jojo..take jsme na nem 2x byla,u nas tomu rikaji vaginalni ultrazvuk a delala mi ho do 13tt🙂A nic to neni,akorat je mimco lip videt nez pres brisko🙂
jasne presne tak...nekterym maminkam tim zjistuji kdyz dr ten uzv ma jestli jsou tehu kdyz prijdou s tim ze jim vysel pozitivni test nebo tak....tak misto na krev ji udela tady ten vaginalni UZV...je to zcela bezpecne...na konci tehu tim dr muze kontrolovat i stav čípku...jestli uz se treba nechsta k porodu 😉
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
maya.g, existuje sonda ktora sa zavadza do posvy, ale nie do maternice pokial viem 😉 u nas robia takto 1. ultrazvuk v tehotenstve a napr. ked je nejaky problem - cysta na vajecniku a pod. Myslim, ze je to bezpecne, nie je to nic drasticke, bola som na takom sone cca 4x a normalka 😉