Ahojte baby, potrebujem radu... bolia ma strašne zuby ...som v druhom mesiaci ... ale bojím sa ísť k zubárovi pretože sa bojím že mi bude robiť niečo s nervami
T o netuším...najlepsie je ísť k zubárovi,môžeš mať čokoľvek...krcky alebo zubny kaz. Ja som s nervami nemala nič spoločné.
@krasinka urcite ti da lokalne anestetikum, tak neboj.
Ked zuby bolia VZDY to ma nieco spolocne s nervami, inak by to nebolelo. zuby bolia aj pri hlbokom kaze/podrazdenom nerve, aj pri odhalenych krckoch... uvidis zajtra. Inak neboj sa anestetika, je to vhodne aj pri tehotnych, je to urcite o 100% menej skodlive ako infekcia v zube (alebo zapaleny nerv, co je casto vlastne synonymum).
kamarátka taky mala taký problém a nakoniec ju zubár robil niečo s nervami v zubech..nevím veľmi som to nepochopila vtedy ale nakoniec ju to pomohlo a uľavilo sa ji
môže to byť čokoľvek a tým, že budeš čakať si moc nepomôžeš. hlavne kľud, nemôže ti robiť nič bez tvojho súhlasu
zanedbaný zápal v zube môže narobiť väčšie škody ako si myslíš, lokálne anestetikum a dokonca aj RTG zubu je pre bábo neškodný. Určite to rieš, ako prvú pomoc ti za seba poradím klinčekovú alpu, trochu stiahne, ale zubára to nenahradí. drž sa 🙂
zubari su strasiak ale ked tam nepojdes tak si dorobis zle este viac, naber odvahu a chod. drzim palce 🙂
Bola som dneska, úplná pohoda ... ale veľmi som sa bála
V tehotenstve su aj citlive dasna, mozu aj boliet ako ked boli zub. Treba dentalnu hygienu spravit ale bez fluoridovania - v prvom trim., hygienicka by to mala vediet...
Tak to som netušila
ja som mala cele tehu citlive dasna a este par mesiacov po porode - moze to byt aj z kojenia.
No mňa začali bolieť zuby strašne
Jeden mám spraveny a začal ma bolieť ďalší
Tak ked Ta bolia vsetky zuby tak to moze byt podrazdeny trojklanny nerv alebo iny. O to sa postaraju hormony...treba dobreho zubara, aby zbytocne nerobil co netteba...
@krasinka mna začal v druhom mesiaci bolieť umrtveny zub a este jeden, na ktorom som mala odhalený kŕčok. Zubár mi kŕčok ošetril nejakou pastou (vravela som mu, ze som tehotná) a na ten citlivý mŕtvy zub mi dal vzorky past- na rano senzodyne rapid, lebo tlmi bolesť a na vecer parodontax ultra clean. Mne pomohli, bolesť prešla.
A inak aj ten klinček mi zaberal. Žula som ich odusu (kym som sa neodhodlala k zubárovi). 😉
@evkaiska klincek je fajn, len v tehotenstve treba aj s nim opatrne:
Klinček voňavý - dezinfekčné a miestne znecitlivujúce účinky. V tehotenstve je potrebné obmedzené užívanie, popisuje sa aj jeho schopnosť vyvolávať kontrakcie
@katharines jasne, v tehotenstve treba vsetko s mierou, opatrne a radšej menej ako viac. Zvlášť silne aromaticke korenia a bylinky. Ja som po klinceku siahla možno 2x, vždy som jeden rozhryzla na polku a podržala ho chvilu na bolavom zube. Neboli to zavratne množstva a uz vobec nie casto. 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Mozu sa ti začať odhaľovať krcky....mne sa to stalo pri poslednom tehotenstve. Skús si potierat ďasná päsťou zelená elmex senzitiv...mne to úžasné okamžite zabralo.