Ahojte. Som v 37. týždni a ešte mi nerobili ani raz prietoky, je to normálne? Ani ki nikdy nepovedali približnú hmotnosť môjho bábätka, ani veľkosť.. Neviem, či je to normálne, pretože kamarátky boli na prietokoch a aj stále vedeli, koľko približne meria a váži ich bábätko..
ja som nebola na prietokoch nikdy v rámci poradne...Len raz - keď som ležala v nemocnici v 28 tt 🙂
@diana20 prietoky by si v tomto týždni už mala mat urobene, velkost sa mala merať v 30.tt - celková biometria. Ved sa na to opýtaj svojho lekára...
Ja som bola prvý krát až v 39 takže pohoda. Pokiaľ si ok tak nerieš...
@seahorse27 no povedal mi doktor, že to netreba keď som sa pýtala, ale neverím mu akosi, preto sa aj tu pýtam...
@diana20 Prietoky urcite treba a myslim, ze toto vysetrenie patri medzi povinne a hradene poistovnou, ale skus si to overit nieke na nete...
@diana20 Pokial mas normalne tehu,vsetko je v poriadku-sono,monitor,tak prietoky nie su potrebne. Prietoky sa robia ak nieco nie je v poriadku al.sa lekarovi nezda pri monitore. Mne pri prvom tehu nerobili prietoky vôbec,pri druhom raz. A ak neveris svojmu lekarovi preco k nemu chodis?
záleží či má tvoj lekár taký Ultrazvuk že ti môže spravit prietoky priamo u neho inak sa posiela do nemocnice alebo na pracoviska kde majú takéto utltrazvuky a vacsinou sa robí v tom 37 týzdnia neskor,a miery sa vzdy zapisujú do tehotenskej knižky a pokial nemas nejakeho zhovorčiveho lekara tak ti proste miery nepovie a keby nebolo niečo v poriadku tak ti to povie určite a treba sa aj pýtat
@diana20 Vsetko sa da 😉
@ada12345 Ako som uz pisala,pokial mas bezproblemove tehu a vsetko je ok ziadne prietoky netreba,je to len pri podozreni,ze dietatko nie je dostatocne vyzivovane. Nie je to ziadne zanedbavanie. Nechapem preco si niekt.zeny myslia,ze ak sa v nej lekar "nespara" kazdu poradnu,nerobi jej aj sono,...tak ich zanedbava.
@evittam v tom spáaraní a ultrazvuku mas pravdu ale prietoky sa musia robit ako može doktor odhadnut ci je dieta dostatočne vyživované
@evittam no k doktorovi, ku ktorému chcem ísť ma počas tehotenstva nezoberú a nebudem meniť predsa jedného doktora, za nejakého ďalšieho, ktorého zase nepoznám.. Nerobí mi Sono každú poradňu a je to normálne podľa mňa, ale nikdy mi nepovedal ani približnú veľkosť a ani hmotnosť plodu, bruško nikdy nemeral ani.. Ale ultrazvuk nechcem od neho len tak.. Len mi prišlo vyšetrenie prietokov dôležité, keďže podľa tlkotu srdiečka, ktorý počúvam zakaždým, určite nezistí, či je dieťatko dobre vyživované. Či?
@ada12345 nechce mi ich urobiť, myslím, že jeho prístroj na to ani nie je dosť dobrý, ale nikam ma ani neposlal, preto sa pýtam.. Chcem vedieť, že maličký je v poriadku.. :-P
@danielita18 Na zaklade monitoru-tlkot srdiecka,pohyby sa da zistit,ze nemusi byt nieco v poriadku a na zaklade toho sa robia prietoky😉
Prvy krat taktiez v den porodu 🙂
no ja neviem dievcata. ved to sa ma robit v 30tt, ten ultrazvuk patri medzi tie povinne/zakladne 3, ktore ma kazdy doktor vykonat. v 12tt, ci je vsetko ok, v 20tt morfologia a v 30tt sa robia prietoky. mozno vam to doktori robili a vy o tom neviete, ale aspon podla toho, co viem ja, ma sa to robit v 30tt. a potom samozrejme na poradniach v nemocnici, konkretne u nas sa robi kazde 2 tyzdne, takze je otazne, ci to rodicka stihne 😀
@evittam hej, na monitor chodím 🙂
@myskacici ale ten, ku ktorému chcem ísť neberie, ja som sa pýtala.
@marbalulka to sono mi robil, ale prietoky nie, nikde ich nemám zaznačené..
@marbalulka Jaaj ozaj mas pravdu,robia sa pri sone v 30.tt. Ja som to myslela tak,ze potom ak jvsetko ok,tak nie je dôvod😉
@diana20
@evittam no neviem ako u Vás ale u nas na pritoky chodí uplne každý čo viem
mne prietoky robili len v deň pôrodu, ráno pred vyvolávačkou
@danielita18 U nas nie. Chodi sa na monitor a ak sa ten nepaci lekarovi posiela na sono a prietoky.
@evittam iný kraj iný mrav 🙂
a ked chodis na kontrolu tak ti neda fotku drobceka?tam mas napisanu pribliznu hmotnost
@mizu89 nedá.. Naposledy mi robil sono v 30. týždni a fotku mi dal za celé tehotenstvo iba na začiatku, v 12. týždni.. Takže toto nemám..
@evittam určite ich nerobil, lebo už som sa viackrát pytala, ale on hovorí, že je to zbytočné, ak je všetko v poriadku.. Ja len nechápem ako vie, že je všetko v poriadku, keď mi ich nerobil ani raz. Neverím mu, lebo som sa počas tehotenstva dozvedela veľa vecí naňho.. No a ako hovorím, doktor, ku ktorému chcem ísť mi povedal, že až po tehotenstve má vezme.. 😒
ja som bola pri vsetkych 3 detoch na prietokoch a monitore prvy a zaroven poslednu krat az pri prijime na porodnicu, v den porodu. skor nie, lekar mi robil na kazdej poradni uzv. nemyslim ze ked nie je dovod, treba tehulu zbytocne pausalne vysetrovat...
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@diana20 Ja som bola prvykrat na prietokoch v den porodu.