ahojte,som v 33TT dnes som bola u doktora a našli mi v moči bielkoviny a cukor...a tak som mala 163/80....nakazali mi len merať si tlak a priniesť ešte raz moč a kontrola je o tyžden....dosť ma to vystrašilo lebo vždy bolo všetko v poriadku...mate niekto skusenosti so zlym močom?
ja som bola pre podozrenie na preeklampsiu hospitalizovana pred porodom. ten tlak mas dost vysoky. mne povedali, ze ma pri 14O a viac hospitalizuju, a aj tak bolo. meraj si tlak. ak by ostaval takto vysoky, nevahaj sa ist ukazat k dr aj skor ako o tyzden. meraj tlak rano, na obed aj vecer, vzdy v klude, 5 min predtym len sed, nerozpravaj.setri sa. ak by si mala opuchy noh, ruk, je to dalsi priznak ze nieco nie je ok. bielkovina v moci je pri preeklampsii ukazovatelom, je to vazny stav ktory vyzaduje ukoncenie tehotenstva cisarskym rezom.
Ako pisu baby - tyzden by som necakala, v lekarni maju pruzky, ktorymi si aj doma pozries, ci mas, ci nemas bielkoviny v moci a ak ano, sla by som k lekarovi, nech to riesi, za tyzden sa toho moze stat az az 😖 Ten tlak je strasne vysoky uz sam o sebe. Väcsinou pri takomto naleze hned hospitalizuju a nie posielaju len tak bez vsetkeho domov...
ja som mala tiez zvysenu hladinu bielkovin v moci, ale lekar to neriesil. povedal iba ze na najblizsiu kontrolu si mam doniet ranny moc. a potom sa uvidi a to mi dal kontrolu az o mesiac. ale teraz ako som si citala vase prispevky neviem co mam robit.
ahojte, som v 26.tyzdni tehotenstva a prave mi volala sestricka, ze nemam dobre vysledky z mocu, nic viac. Bojim sa, prosim napiste co vsetko to moze byt a ci sa mam obavat. Povedala mi len to, ze mam vela pit. dakujem
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
ahoj ja som mavala cele tehotenstvo krv v moci neviem ci toto co mas ty je horsie neviem posudit a doktor ti co povedal???ja som kvoli tomu lezala v nemocnici lebo zistovali z coho to mam...chodila som po vysetreniach mala som nieco s ladvinami potom to preslo asi par mesiacov pred porodom 😉