Som v 22. týždni a jem veľa sladkostí

diaa88puppe
7. jan 2017

Ahoj, len ja sa neviem dojest sladkosti (22tt) ??? To neni normalne .. je to velmi zle ?? Cukrovka a tak ma to s tim nieco spolocne ?? Dakujem za rady 😋

1981mirka
7. jan 2017

Ani ja. A to som neni tehotna 🙂
Ak sa bojis o zdravie, tak to pevnou volou prekonaj. Alebo si daj ovocie- je sladke, ale aj plne vitaminov. A to Ti pise zienka, ktora to tak riesi pri detoch a teraz kez spia, tak prave dojedam velku cokoladu 😉😉😉

anickaa123
7. jan 2017

Ja som v 25 tt a zjedla som veľkú čokoládu ties na posedenie a to mám ísť na cukrovku 😂😂😂

mon_soon
7. jan 2017

No ja som tiež tak sa obávala ale test mi vyšiel dokonca na hranici a kazali viac cukru konzumovať...pribrala som 27kg a lepilo sa na mňa úplne všetko..teraz mam ešte o 4kg menej ako pred pôrodom a krásne dievčatko doma...no jednoznačne netreba nič prehanat to je fakt a snažiť sa aspoň miesto veľkej čokolády si kupit len malú tyčinku pre tu chuť...

maminkaat
7. jan 2017

Sladkosti nsposobuju cukrovku.Cukrovka je zo stresu takze si dopraj ale tak z mierou ako pise mamicka vissie.Hlavne ak nechces vyzerat ako slonik ked pojdes rodit ☺

diaa88puppe
autor
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
veronikaaa444
8. jan 2017

Ja som cele tehu jedla sladkosti,nejako som sa neobmedzovala a to som mala este vraj aj tehu cukrovku...a ostalo mi to az doteraz a maly ma uz tri mesiace.jak povedal môj gybekolog,treba vsetko jest

veronikaaa444
8. jan 2017

Samozrejme s mierou 😉aj ked niekedy sa to nedalo😂

vedorka
8. jan 2017

podla mna ti chybaju nejake mineraly, vitaminy. skus ponetova. okrem toho, ze naberies kila navyse, male ucis tiez na sladke, oni maju chute v plodovej vode, to co ty jes. kamoska tak jedla a mala jej bola neuverietelne na sladke od prvych prikrmov 🙂

alchemilkazltozelena
8. jan 2017

@diaa88puppe ja ked som cakala malu som sa nevedela dojest sladkosti..necakas dievcatko nahodou?
teraz co cakam chlapceka nemam vobec chut na sladke..

jankalukasova
8. jan 2017

@diaa88puppe čo je to strašne veľa? napíš čo zješ za deň. Lebo ja som nejedla sladké skoro vôbec a po nejakom 20tt sa to spustilo.. ale to čo som ja považovala za "strašne veľa" sa mojej lekárke zdalo ako zjavná "podnorma".

marosinecko
8. jan 2017

Ja som v tehu zjedla raz celu studenstku,raz cele chipsy,cukrovka nebola a jedla som vsetko na com mala chut 😉

sardinka336
8. jan 2017

@diaa88puppe čo je to ,,vela sladkosti,,? Jedna horalka denne? Tabulka čokolady denne?
Pre kazdeho je ,,vela,, niečo ine...kazdoapadne ak denne sprášiš niekolko keksov, čokolad..niekolko tyčiniek...tak si jednak ,,rozožrata,, to znamena, ze si si vytvorila blby navyk na sladke ktore je tiez navykove. Ved cukor je tiez ,,droga,,. Podla mna mas nevyvazeny jedalniček, ješ celkovo piate cez deviate. Kusok sladkeho denne ti stačí - pasik čokolady ...lebo ked si prižereš 20 kilovu nadvahu tak sa nebudeš citit ok hlavne zdravotne. Ale je to aj o určitej voli...ja by som tiez spraskala tu velku Milku maxi...ale viem ze to nie je ok spásť to cele na posedenie...tak si dam kusok. Treba si vediet aj povedat a troška cvičiť ten sval ktorý sa nazýva vôla. Test na cukor ta predpokladam ešte len čaka, tak sa spytaj aj tam.

diaa88puppe
autor
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kacenka1051
8. jan 2017

Ja to mám tiež, v živote som sladké nemusela a čo dokazujem teraz.... vo štvrtok som bola na glukozovom teste, ešte ma teta na biochémii zjazdila, že hladujem (to určite).... som v 25.tt a pribraté mám niečo cez 2kg....

jankalukasova
8. jan 2017

@diaa88puppe no tak to je skutočne dosť... skús trošku zmeniť jedálniček.. pridaj cestoviny, ryžu, aj zemiaky... lebo to bol u mňa veľký problém. Žiadne klasické prílohy, len mäso a zelenina a telo si proste pýtalo sacharidy. Keď som pridala tieto zložky chuť na sladké výrazne opadla.

diaa88puppe
autor
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jankalukasova
8. jan 2017

@diaa88puppe no tak ale to už je o tom sa nad sebou trošku zamyslieť. Ja som tiež jedávala málo.. potom som skoro 2x odpadla, lekárka ma sprdla jak malé dievčatko a teda som v jedle pridala. Vieš, že to nie je len o Tebe, tak sa k tomu tak postav. Plníš si žalúdok vodou a potom Ťa to doženie. Nehovoriac o tom, že to dieťa potrebuje iné veci ako cukor.. tak sa zamysli a postav si normálny jedálny lístok a snaž sa ho dodržiavať.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre