Som v 13tt a nemám tehotenský výtok

dominikasvince
24. júl 2021

Ahojte, od ktorého týždňa ste mali "tehotenský výtok". Som na začiatku 13tt a stále nič. Ďakujem

kkovacovak
24. júl 2021

@dominikasvince výtok je individuálna záležitosť

pribinak
24. júl 2021

@dominikasvince nikdy som nič take nemala

zuzanka.zuzu
24. júl 2021

co to je? ani som nevedela ze nieco take existuje 😀

nikpa
24. júl 2021

@dominikasvince to som ešte nepočula že tehotenský výtok. Nemala som ani pri jednom tehu

dominikasvince
autor
24. júl 2021

@nikpa gynekológ sa ma to na každej kontrole pýta ci už začal výtok 😀nestresujte ma ženy 🙈je to moje prvé tehotenstvo tiež neviem co to ma byt

nikpa
24. júl 2021

@dominikasvince tak keď nemáš výtok, povedz že nemáš 🤷 ja tiež neviem čo myslí, skús sa ho opýtať. Ale pozri, ja som porodila zdravé deti bez tehotenskeho výtoku a nie som jediná ako čítam, takže nestresuj 😄

euka210
24. júl 2021

no tiez kukam ze cooo? a to mam 3 deti 🙂 moja sa nikdy nic take nepytala

andreatytler
24. júl 2021

@dominikasvince Nie som odbornik ale podla mna, neexistuje nic take ako tehotensky vytok, ako nieco co by malo patrit k tehotenstvu. V zivote som o tom nepocula.
Ja si myslim, ze sa ta doktor pyta ci mas "nejaky" vytok. To sa mna doktor pytal na kazdej kontrole. Proste ci z teba nieco vyteka. Ci uz plodova voda, krv alebo co ja viem co este. A on to asi tak vola ze "tehotensky" vytok.
Zo mna za 9 mesacov nic nevytekalo, ale napriklad kamoske zacala v 7 mesiaci odtekat plodova voda. Vela zien krvaca alebo spini v tehotenstve.
Optaj sa ho nabuduce ze co to je.

elizabet173
25. júl 2021

@dominikasvince to čo je za gynekológa? Ja som žiadny výtok nikdy nemala.

veronice
25. júl 2021

@dominikasvince ja som bola cele prve tehotenstvo tam dole sucha ako sahara 😁 az sa divim ze teraz pri druhom nejaky ten vytok ide. Mna skor prekvapilo to ze teraz (koncim 9tt) nejaky vobec mam 😁🤣

s_a
25. júl 2021

Však asi sa ťa len pýta či nemáš nejaký výtok, palenie, problémy..🙄 vytoky v tehotenstve môžu a nemusia byť problém.....

petus998
25. júl 2021

@dominikasvince ja som napr zistila tehu podla vytoku je ho omnoho viac ako zvycajne

martinaju
25. júl 2021

@dominikasvince nie každá ho ma a teda poviem ti bud rada že ho nemáš ono je v tehotenstve normálne mať výtok a býva ho viac ako normálne ale teda spoň nemusíš nosiť intimku (ver že bez nej to nejde 🙈) 🙂 a aj keby si ho mala pokiaľ nie je svrbenie, pálenie, zápach je to úplne normálne. Niekto ho ma od začiatku, niekto od 2/3trimestra niekto vôbec.
Ale ten výtok nemá každá žena. A zas nechápem ženy za to že vy ste ho nemali tak teraz gynekológ je mimo a vlastne všetky čo ho majú asi tiež 🤦🏽‍♀️.

markaterka
25. júl 2021

Pri synovi som mala celé tehotenstvo výtok. Jeden čas až tak, že som plakala od bolesti, keď sa k tomu pridružilo pálenie. Stále som brala nejaké mastičky. Porodila som v pohode v 38tt.
Pri dcére som nemala ani raz výtok.
Doktor sa ťa to asi pýta, len aby vedel, že či s tým nemáš problémy.

martinaju
25. júl 2021

Ženy to že ste o niečom nepočuli alebo ste niečo také nemali neznamená že také niečo neexistuje. Tak radšej keď neviem nevyjadrujem sa k téme alebo napíšem ani j som nemala a bolo to v pohode a nie tu písať, že to je plodová voda a iné kraviny 🤦🏽‍♀️ Veď tým autorku alebo iné ženy len zbytočne vystrašíte. Výtok existuje aj mimo tehotenstva ano wau to su mi novinky a je normálne že vplyvom hormónov je výtoku viac alebo menej. Na každú ženu vplývajú hormóny inak. Takže keď o niečom neviem, nerozumiem sa a nezaujímam sa o danú tematiku len riešim či ja som mala alebo nemala tak sa vyjadrím len vrámci svojich skúseností a teda ja som mala/nemal a je to normálne/nie je to normálne a nebudem tu písať že nič také neexistuje a je to asi toto a gynekológ je mimo a henten/tamtá je mimo. Nestrašte zbytočne uživateľky tým že vy neviete že existuje výtok tak to bude plodová voda 🙏🏽 Nie nieje to plodova voda.

martinaju
25. júl 2021

@andreatytler tehotensky výtok je normálny výtok, čírej farby po zaschnutí biely/bledulinko žtlý. Môže byť vodnatý alebo trochu hustejší. Pokiaľ nepáli, nesvrbí a nezapácha je úplne normálny a má ha naozaj veľa žien. Nie je to plodová voda/špinenie/krvácanie. Plodová voda je plodová voda. Špinenie je špinenie a krvácanie je krvácanie. Ani jedna z týchto 3 veci nie je v tehotensve ok a mala by ísť na pohotovosť ale kým to je výtok ten ok je a netreba panikariť. V niektorých prípdocch je aj špinenie/ krvácania ok ale treba byť pod dohľadom lekára. Výtok si nevyžaduje návštevu pohotovosti ak ho nesprevádzajú iné ťazkosti (určite s tým vydrží aj do druhého dňa aby navštívila svojho gyn.)

jaskolka
25. júl 2021

@dominikasvince tiež myslím, že gynekológ chce vlastne vedieť, či nemáš výtok, ale položí otázku ze"mate nejaký výtok? "To neznamená, že ho musíš mat ☺️je to individuálne, môže byt a nemusí

3petka
25. júl 2021

@dominikasvince vidíš a jasnom ho napr mala celé tehotenstvo a gynekológ sa má na to ani nepýtal 🧐

elizabet173
25. júl 2021

@martinaju ale ona to pisala tak, akoby to muselo byt a absencia vytoku v tehotenstve bola nejakou hrozbou. Prave preto sme jej pisali, ze aj ked ho nema, nic sa nedeje.

domisha02
25. júl 2021

@dominikasvince nemusíš vôbec mat,nie každá žena má, ak nemáš bud rada 🙂 ja som mala od 16tt do konca a katastrofa

martinaju
25. júl 2021

@elizabet173 stačilo jej napísať ani ja som nemala a bolo to ok. Tu ide o to že niektoré to nemali a teda lekár je hneď mimo alebo to je krvacanie/špinenie/plodová voda. Ja som sa vyjadrila k tomu. Lebo aj keď sa niekto pýta na výtok niektoré by dali život za to že je to plodová voda lebo ani nevedia, že výtok existuje a zbytočne ženy strašia. Keď neviem tak sa vyjadrim len v miere svojich skúseností ale o vôbec 🙂. A len som povedala, že výtok v tehotenstve aj mimo neho je normálny (bez iných ťažkostí).

elizabet173
25. júl 2021

@martinaju prosím ťa, veď nemá 15 a mohla sa predsa toho lekára spýtať a tiež on jej to mohol povedať zrozumiteľnejšie.

andreatytler
25. júl 2021

@martinaju Trochu tu dramatizujes a trochu splietas.
Nikto autorku nestrasi. Ani jedna z nas. Naopak jej piseme, ze moze byt uplne kludna aj ked je bez vytoku.
Ten gynekolog je trochu mimo... ak nie odbone tak urcite v komunikacii. Ved autorka si na zaklade jeho otazok (Vytok uz zacal?) myslela ze k tehotenstvu automaticky patri tehotensky vytok a pravdu povediac asi by som si to myslela aj ja. Je to blbo polozena otazka.
Ukaz mi kde som napisala ze tehotensky vytok je plodova voda. Ak nie, tak si prestan vymyslat.
Kazdy tu pise svoje nazory a skusenosti. Nie vzdy su spravne, ale ak vyslovene nejde o snahu niekoho zmiatnut alebo oklamat, nie je na tom nic zle.

martinaju
25. júl 2021

@andreatytler tu nejde len o túto diskusiu ale diskusie aj mimo to niekto sa opýta na cýtol v tehotenstve a 80% žirn ktora žiaden vytok nemala a prepdoklada že vytok ani neexistuje tak jej povie že je to plodova voda. A tuto diskusiu necita len autorka ale dobucna ju bude čítať viac žien. Ako keď si prečíta od xy žien že tehotenský vytok nerxistuje a oni tu splietajú že lekár asi myslel vodu, krvacanie, špinenie je trošku mimo. Žiaden lekár nepovie špineniu/krvácaniu/plodovej vode výtok. Ja som len podotkla že ak niekto nemá informáciu že výtok je normálny (nie len v tehotenstve) tak sa ma vyjadriť len v rámci avojich skúseností a teda odpovedať na otázku ani ja som nemala a bolo všetko ok a nie začať mudrovať že židen výtok ani len neexistuje 😃. Nikto nedramatizuje ale troška sa zamyslím, ak sa niečomu nerozumiem a nezaujímam sa o danú problematiku tak sa vyjadrím len k tomu čo viem zo svojich skúseností.
Lekár možno položil zle otázku a možno bola pred ňou slečna/pani ktora panikarila a išla s tým na pohotovosť a možno sa to opýtal úplne inak alebo naozaj len zle sformuloval otázku. Autorke príspevku sme odpovedali a nemyslím si že by jej inak odpoveďa lekár niektora ho ma niektora nie. A aj to aj to je normálne. Niektoré sa hanbia opýtať a možno preto sa niektorí lekári pýtajú. Prečitaj si čo si napísala on tl asi tak volá že tehotenský výtok. Nie neboj žiaden lekár ti nenazve krvácanie výtokom. Výtok je výtok a nikdy to nebude zamieňať s niečim iným a to vôbec nie v tehotenstve. Určité veci sú v tehotenstve normálne a určité nie. A krvácanie/odtok plodovej vody/špinenie nie je úplne normálne a žena musí byť sledovaná a nadstavená liečba určite by to lekár nezamieňal s výtokom.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre