Ahojte baby som tu nová ale prosim o radu. Cakàm bábätko som v siestom týždni, dnes to oznamil priatel svojim rodicom. Ale zrazu sa nasiel problém ze bude tmavšej pleti. Som rómka,pracujem.Proste som normálne dievča. Zamrazilo ma ako zareagovali. Vztahy s nimi nemam najlepšie. Ja pochadzam zo Záhoria a oni su Maďari tak si s nimi nemám co povedať. Neviem co robiť ako by ste to riešili vy ?
@petrw dieta vobec nemusi byt tmavsej pketi, ako sa stava k tomu priatel je dolezitejsie .... Osobne by som to neriesila ale to som ja akceptujem kazdeho bez rozdielu pketi delim ludi na dobrych a zlych.... Mala som spoluziacku poloromku ale bola tmavsia po matke sestru mala bielu po otcovi zili slusnejsie ako pidaktori "biely"...
Nijako. Je to ich problém, nie Tvoj, nemôžeš predsasa za to, aká si sa narodila a hanbiť sa tiež nemáš za čo. Teš sa na bábätko a užívaj si tehotenstvo. Držím palce!
Ak ta priatel lubi a ostane pri tebe aj napriek rodicom, tak naco to riesis? Ake nevidia to ze si slusna romka a maju predsudky, je to ich problem.... To je to iste ako keby niekomu vadilo, ze oni su madari... Ja mam kopu kamaratov romov ale slusnych a nevadia nasim, aj keby, nemaju sa co do toho starat... Ak priatel stoji pri tebe, nevsimaj si ich... Ked sa dieta narodi bude im uplne jedno akej farby pleti je 🙂 Uzivaj si tehotenstvo a netrap sa nad hlupostou inych ludi, oni doplatia na svoje predsudky 🙂
Ty to nerieš nijako, je to ich problem. Mozno ked sa babatko - vnucatko narodi, tak zmenia postoj, ale je možné, ze ani potom nie
Ty budes zit s tvojim partnerom, nie s jeho rodičmi, pestujte si vas vztah, ostatni vam mozu byt fuk
Neni som neslusna nevychovana. Hnevá ma to .Lebo priatel ma jedneho chlapca po predu deväť ročného. A tak ho ucia ze cierna pleť a biela. A priatel nechce tmavé dieťatko.
@petrw priateľ nechce tmavé dieťa? Tak potom nerozumiem prečo je s tebou a prečo si robil s tebou dieťa. Pane bože, môj syn keby si priniesol aj fialovú priateľku, tak mi je to jedno. Hlavne že ju miluje a ona jeho... Ale to že tvoj priateľ nechce, tak to je smutné a bolelo by ma to viac ako to čo si myslia jeho rodičia ☹
Mňa by to tiež nahmevalo, ale omnoho viac by ma nahnevalo, ak by mi priateľ, otec dietata povedal, ze nechce tmavé dietatko (!) ja ani neviem co na to napisat! To ti akože normálne do oci povedal? Je normálny?!
@petrw to co je za priatela? ty kokos sa mi normalne nozik vo vrecku otvoril... asi chybal na prirodopise... teraz nic proti tvojej farbe pleti , ale tak on nechce tmave dieta ale spavat s tebou a spravit ti dieta mu nevadi, ale tmave dieta by mu vadilo...
viac by ma mrzelo to ako sa stava on k tomu nez to co si myslia jeho rodicia... predpokladam teda ze dieta planovane nebolo
Babule bohuzial je to tak. Aja som som si povedala ked nechce to dieťatko jeho vec. Nikdy by som dieta nedala preč. A ze teraz zrazu sa rozhodol ze on chce biele dieta,hold nech si nájde takú ktorá mu splní sen. Ja sa na mojho drobceka veľmi teším
@petrw utekaj od neho, uzivaj si tehotenstvo jedno s najkrajsich obdobi v zivote a tes sa na malicke. chlapov na svete je habadej, najdes si takeho ktori ta bude lubit s farbou pleti aku mas a tvoje male tiez 🙂 drzim prsty a prajem vela sil 😘❤
@petrw ked som bola mlada zaba, jeden nas kamos si nasiel romku, zlata baba, slusna rodina....na ich svadbe bolo velke halo zo strany jeho rodiny, strykovia sa uskrnali, tetky prezehnavali, ze dobre nebude...... a uz su spolu pomaly 20 rokov, maju dve deti, stastni ako blchy. Chlapec je veeelky fesak, ma tmavsiu, akoby opalenu plet (ale to ma aj vela "bielych") a blond vlasy a modre oci. Dcera ma tmave vlasy aj oci a uplne bielu, skoro priesvitnu plet. Takze genetika je velky betar..... 😉
Problem by som videla v tom tvojom priatelovi, ako chodit mu s tebou nevadi, ale pozaduje, aby bolo dieta len a len po nom??? Ja chapem, je to ta muzska potreba aby boli deti po nom (citala som nejaku studiu o tom, myslim) ale asi je uz trosku neskoro na taketo poziadavky.
Kašlať na takého ch.ja ! Hlavne nech je zdravé. A čo sa týka farby pleti, ľudia z južnej zeme tiež nepatria medzi najbledších.
Preco ti viac vadia rodicia ako reakcia priatela???? Nazov mal byt priatel nechce poloromske dieta a nie jeho rodicia. Jeho rodicov ani neries, vy ked ste neplanovali buducnost, svadba, spolocne byvanie atd. a teraz mu vadi este aj poloromske dieta, tak mu daj zbohom. V dnesnej dobe sa uz na farbu pleti nepozera. Je blbost ze on nechce dieta tmavej pleti, bud nechce dieta vobec alebo nazor rodicov ho premohol. Ked si mu bola atraktivna v posteli tak aj farba dietata by bola samozrejmost.
nic v zlom, ale teda ani ty nie si zrovna bez predsudkov. Zamysli sa nad tvojim vyrokom : '' Ja pochadzam zo Záhoria a oni su Maďari tak si s nimi nemám co povedať. '' zda sa ti to v poriadku? Predpokladam, ze si doteraz zo Zahoria ani nos nevystrcila ked ti to pridu ako podstatne rozdieli. Skus uvazovat troska globalne a zamysli sa ako by ste komunukovali keby boli svokrovci naozaj z inej kultury. Ja na tvojom mieste by som sa snazila urobit to najlepsie PRE SEBA. A najlepsie pre teba bude ulahcit si zivot a snazit sa vytvorit si s nimi dobry vztah. Budes to potrebovat, nakolko nasledujucich X desatroci sa s nimi budes musiet stretavat. Ci uz koli decku alebo muzovi. Tak si nekomplikuj zivot, prekusni ich predsudky, snaz sa im teraz zavdacit. Ja viem, su blby, urcite ta to muselo ranit, ale ked rozputas vojnu, tak ti bude ublizene este viac. Zabo mysie vojny nikam nevedu. Som si ista, ze ked budes mila a uvidia,ze sa snazis, tak si ta rychlo oblubia. A ked narodi babetko, tak aj keby bolo zelene tak ho budu milovat a hlavne ked uvidia ako sa o neho pekne staras, tak sa tej lasky a respektu dostane aj tebe 🙂
sory, necitala som tvoje dalsie prispevky. Takze on nechce tmave dieta, to je riadny hajzel
@petrw no je to tazke a nikde neni napisane ze dietatko bude tmavsej pleti mam kamosku ciganocku ma syna s bielim a mali je bledy a ma modre ocka a ked ma tvoj priatel predsudky to je jeho problem ak si sa ty rozhodla babo si nechat urobila si dobre jasne byt sl.mamicka neni lahke viem o com pisem sama som si tym presla pri starsom synovy a nelutujem.No takze ak sa ti da chod k rodicom tvojim samozrejme a setri si peniazky.Ak by chcel dieta zapret sud mu moze nariadit testy otcovstva a pekne bude muset na malicke.No ak by ta este cosi zaujmalo pis pytaj sa
U nás v centre robíme prevychovi ľudí. Vies koľko ľudí čo nenávideli Rómov, cigánov, Maďarov, černochov, Čechov, Američanov, Fica a všeličo iné sme zmenili? Stačí ich priviesť na pár dní. 😉
@tortickalulu V tom centre by mali najskor pomoct tebe-a cim skor tym lepsie.
@evittam toľko nenávisti, to je zlé tvoje cakry trpia ale odpúšťam ti sestra nech sa ti uľaví
@tortickalulu keby ste sa tam ucili radsej pisat bez chyb
@tortickalulu jeziskove huslicky..... a to kde je to centrum?
@obsadenemeno v Bratislave
@tortickalulu ale kde? A aky je nazov? Lebo ak ste taki dobri, mali by ste otvarat pobocky vsade vo svete, vies kolko je vsade nenavisti k ludom, co su ini???? A ak vy mate na to liek, sup sup, netreba byt sebecki a radsej sa podelit s takou uzasnou metodou.
Ozaj, a aj tam napichavate kozy, aby boli vacsie????😉
@obsadenemeno ja mám pocit, že ona si pichá niečo iné, aspoň podľa jej primitívnych príspevkov a už by mala zmeniť materiál.....alebo sa puska počas prázdnin nudí....
@tortickalulu Akej nenavisti?! Kde vidis nenavist?! Si najskor "uprac vo svojej hlave",nakolko tvoje komentare a rady v diskusiach nie su urcite v poriadku. Ja nemam preco citit nenavist ani nic ine k niekomu koho nepoznam. Bud si z nas robis srandu a dobre sa bavis alebo fakt nad sebou porozmyslaj.
A tvoja sestra nie som a vobec nepotrebujem tvoje odpustenie.
A u mna nic a nikto netrpi.😁😉
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Netráp sa,sú to hlupáci.....záleží ako reagoval priateľ.
Napíšem moju skúsenosť- v porodnici pred 20 rokmi boli izby po 6-8 postelí a boli nenápadne rozdelené na romske a biele.Ja na izbe s bielymi a doniesli po pôrode romku a dali na posteľ vedľa mňa,Však ja nič,mne nevadila,som si pomyslela,že asi na romskych niet voľná posteľ.Bola tmavá a dosť. Biele spolupacientky len zazerali,tak som sa zo slušnosti spýtala čo sa jej narodilo a tak. Ale potom som skoro padla na zadok,žena vytiahla nejakú knihu o fyzike čítať,kozmetiku mala takú značkovú,že moja sa mohla skryť,reč intelligentná,manžel biely.
Takže ži si svoj život so svojou rodinkou a nerieš hlupákov 🙂