Som tehotná po sterilizácii

bandurka1979
15. sep 2011

Ahojte babenky tak stala sa mi taka vec ,že som po troch sekciach podstupila sterilizaciu zo zdrav. hladiska 😒 a moj mily pan doktor si za to vypytal peniazky /toto už neriešim môže sa hanbit/ ,ale po troch rokoch po sterilizacii som zostala tehotna ....viem že ste tu mudre a skusene žienky chcem sa poradiť či nemate niektora takuto skusenost a či ste to nejako riešili potom s tym "odborníkom" ktory si svoju pracu odflakal,,, jednoducho či dat na neho niekam sťažnosť alebo niečo ... poviem vam trocha sa toho tehotenstva obavam ... ved ta moja maternica je už taka oslabena 😢 vdaka za radu

vefi89
15. sep 2011

@bandurka1979 ja žasnem... to čo je ako už?? 😕
ja by som v momente na UDZS aj osobne zašla, ak sa ti nedá, tak minimálne telefonát a list.. sťažovala by som sa aj na ministerstve, aj keď oni s tým nič nezmôžu, ale mail, či list podstúpia na príslušný orgán vo veci konania...tam ti stačí mail, sú povinný naň reagovať štátny zamestnanci...
a dám debilnú otázku, ale chceš si nechať bábätko? nemôže mať nejaké predpoklady na zlý vývoj, keď si bola "sterilizovaná"? ja o tom nič neviem, len sa pýtam 😅

bandurka1979
autor
15. sep 2011

vefi89 @ ked som vcera volala mužovi tak onemel jedno čo povedal že som asi nemala isť na žiadnu sterilizaciu a sami by sme si to ustraži /davali by sme si pozor / ..čo sa týka toho či by som si to babätko nechala tak ano ...ved je naše ale aj mne vrta v hlave či bude zdrave .. od včera mam riadne depky len revem .. neviem čo robiť ale ked už nič ine ale aspon s tym lekarom riadne zatočiť 😢 😢 😢 velmi by mi pomohlo keby zareagovali mamičky ktore maju taku skusenost a ak nieco proti lekarovi podnikli či neostali nakoniec "za blbca oni same" to by som velmi nerada ...

roasha
15. sep 2011

môžeš sa sťažovať na Úrade pre dohľad....teraz tvoje rozhodnutie,či si dieťa chceš-nechceš nechať(maternica je oslabená po 3sekciách,čo ale neznamená že by bol probl.to v pohode donosiť).-nato je lekár,aby zhodnotil situáciu.
Pokiaľ by si to chcela ukončiť,mohlo by to byť zo zdrav.dôvodov.
Z vývojom to nemá nič spoločné,pokiaľ to nie je niekde mimo maternice.

anjelicek26
15. sep 2011

@bandurka1979 - no ciastocna sterilizacia u zeny (neodstrania maternicu) bohuzial nie je vzdy 100%-na a to si treba uvedomit uz pri zakroku. Je vela pripadov, kedy sa vajecniky napriek podviazaniu po case spriechodnia. Je mi velmi luto, ak sa tehotenstva obavas hlavne zo zdravotneho hladiska :( Dufam, ze babatko donosis napriek vsetkym problemom - a neni ziaden dovod, aby nebolo zdrave, toho sa neboj.

sisaha
15. sep 2011

@bandurka1979 ja by som sa na neho stazovala a urcite by som sa poradila s pravnikom a po narodeni dietata ziadala prostrednictvom sudu (ak je to mozne) finančne odskodnenie. Ja som este nepocula o pripade, ze pokial je sterilizacia urobena riadne, tak niekto otehotnie..

bandurka1979
autor
15. sep 2011

určite si to babo nechame a len dufam že všetko bude v poriadku ... ani vo sne ma sice nenapadlo , že budeme mať štvrté ...o dva týždne mam isť zasa na ultrazvuk hadam bude všetko OK

anjelicek26
15. sep 2011

@sisaha - ale ano, ked pouziju len klipy alebo lepidlo, je mozne, ze sa po case znovu spriechodnia, ja som citala niekolko takych pripadov, aj ked väcsinou to potom boli mimomaternicove tehotenstva 🤐

bandurka1979
autor
15. sep 2011

@sisaha presne o tom hovorim v tomto potrebujem radu či ma zmysel sa s nim natahovať asi maš pravdu aj som uvažovala o tom poradiť sa s pravnikom ... nikdy som nechcela s nikym byť za zle...ale ked on sa nehanbil pýtať za to peniaze čo vobec nemal pravo na to tak...

bandurka1979
autor
15. sep 2011

@anjelicek26 vieš že sa obavam toho mimomaternicoveho... led mi robila ultrazvuk tak povedala že je tam aj niečo ako menštruačna krv niečo v tom zmysle... ale že vajičko je v poriadku tak neviem nejak pretrpieť tie dva tyzdne a hadam ze bude viac vidieť na ultrazvuku a viac sa dozviem bude to trapneie toto obdobie 😢

sisaha
15. sep 2011

@anjelicek26 jasne, su zeny, ktore si to mozu rozmysliet, ale ked ona uz podstupila 3 sekcie a ma tri zivonarodene deti, tak hadam je predpoklad, ze ziadne dalsie uz nebude chciet a lekar ma zvolit taku techniku, ktora otehotnenie uz znemozni.. Ja by som ziadala jednorazove financne odskodnenie minimalne vo vyske nakladov tehotnej (vybava, vitaminy, strata zarobku pocas materskej, zvysene naklady na lekarske osetrenie). Lekari by mali byť poistení. A toto je podla mna jeden z pripadov, kedy sa to da pouzit.

anjelicek26
15. sep 2011

@bandurka1979 - myslis, ze je pri plodovom vacku maly hematom? Ale je v maternici? To sa moze vstrebat a ak sa fakt bojis - ziadaj ultrazvuk skor, ved to kazdy pochopi...

aliza
15. sep 2011

@bandurka1979 chapem tvoje obavy, aj rozhorcenie a drzim palce, aby vsetko dobre dopadlo! Mna vsak napadla myslienka, ked som to citala, ze zrejme to stvrte babenko chce k vam silou mocou, aj navzdory vsetkym prekazkam a to je uzasne 🙂. to len tak, na male povzbudenie 😉 Este raz vsetko dobre a neboj, treba verit, ze to maternica zvladne a babenko tiez!
A k tomu stazovaniu sa, nepodpisovala si nejaky papier? urcite su lekari kryti aj pre taketo pripady a zrejme to maju nejak osetrene, ze napriklad si oboznamena s tym, ze ochrana nemusi byt na 100%.

anjelicek26
15. sep 2011

@sisaha - ano jasne, ze lekar spravil chybu a mal zvolit pri sekcii techniku, ktora by toto riziko v sebe nemala, len je otazne, o com sa vtedy bavili ci dohodli. Mozno jej to odstranenie maternice odporucal - a ona odmietla? Treba si presne pozriet zaznamy a papiere. A hm o lekaroch, co beru uplatky si myslim aj tak svoje 😠 😠 😠 Urcite by som na neho podala aspon staznost, nech to ma v papieroch, ci sa na Slovensku docka nejakeho financneho odskodnenia - to neviem.

Co sa tyka sterilizacie, tak jej "rizikovost" znovu otehotniet, je 1 z 1000. Takze to riziko tam je.

sisaha
15. sep 2011

@bandurka1979 vzdy to ma zmysel sa s niekym natahovat, ked neurobil co ma. Ved on vam sposobil financne problemy. Ja viem, ze vam ostane krasne dietatko a dieta je dar, ale to neznamena, ze niekto vam sposobi problemy a len tak sa mu to prepecie. Mozes sa obratit aj na relaciu "občan za dverami" v STV, kde to zmedializujete. Predtym sa ale stazujte, aby ste mali nejake vyjadrenie a rieste to dalej. Bud sa s lekarom dohodnete mimosudne na zaplateni niecoho, alebo to potiahnite az pred sud. Urcite sa ale predtym poradte s pravnikom.

sisaha
15. sep 2011

a tak ako hovoria ostatne baby, pozri este raz papiere, ktore si podpisovala.

bandurka1979
autor
15. sep 2011

@anjelicek26 neviem presne ako to povedala len si pamätam že keby som nahodou začala trocha krvacať aby som sa nezlakla , proste som bola vtedy v šoku a na dalsie otazky som ani nepomyslela a podla toho ako sa tvarila ona bola tiež v šoku ...z toho že ako sa take nieco mohlo stať ..

bandurka1979
autor
15. sep 2011

@sisaha myslis papiere ohladne sterilizacie?

sisaha
15. sep 2011

ano, co tam je, pripadne, ten informovany suhlas...mala by si mat jednu kopiu, alebo si ju vyziadaj z nemocnice, kde ti to robili

bandurka1979
autor
15. sep 2011

@aliza normalne mi vyhrkli slzy ked som toto čitala .. mame troch chalanov mozno to bude dievka smejem sa a plačem zaroveň

aliza
15. sep 2011

@bandurka1979 ano, papiere k sterilizacii. snad ta nesterilizovali len tak, bez oboznamenia rizik a tvojho suhlasu?

aliza
15. sep 2011

@bandurka1979 no mozno, prajem vam, aby to tak bolo 😉

bandurka1979
autor
15. sep 2011

@sisaha uz som nad tym uvazovala poziadat kopiu nemocnice... neviem presne ako to tam bolo ale proste som svojimi slovami pisala ze ziadam o sterilizaciu nakolko podstupujem tretiu sekciu a ze uz dalsie dieťa nechcem mať ...

bandurka1979
autor
15. sep 2011

@aliza mne by nevadil ani chlapcek len aby bol zdravý hm

anjelicek26
15. sep 2011

@bandurka1979 - dievcatka su odolnejsie, priebojnejsie, mozno budes mat aj pravdu ;) Juuuj niekedy k nam babatko prijde tou najklukatejsou cestou. Dufam, ze vsetko bude v poriadku.

aliza
15. sep 2011

@bandurka1979 tak tak, neboj, vsetko bude v poriadku, drzim palce a myslim na toho vasho maleho 'bojovnicka', co si takto 'vybojoval' svoj prichod na tento svet 🙂

aliza
15. sep 2011

@bandurka1979 a som si ista, ze v papieroch bude nieco o tom, ze ani tato metoda nemusi mat 100% uspesnost a tvojim podpisom si s tym suhlasila

anjelicek26
15. sep 2011

@aliza - ano viem, ze kamaratka tam mala prave tu spolahlivost sterilizacie 1 z 1000 a ze to berie na vedomie.

bandurka1979
autor
15. sep 2011

@anjelicek26 fuha tak toto si niesom vobec ista ci tam bolo ... nič jedine vychodisko bude poziadat o ten vypis či kopiu

didiana333
15. sep 2011

@bandurka1979 no ked toto čítam.... 😨 aj ja mám sterilku a zatial som sa nestretla s tým,že by som počula po sterilke o dalšom tehu...ten tvoj doki je nejaký babroš? 😒 fuuuuha...no dufam len,že mne sa to nestane....
Inak,aj ja som platila za sterilku,ale normálne šekom nemocnici 170eur....
Ked si predstavím že niektorí spoluobčania to maju zadarmo,tak sa mi vlasy dupkom stavali na hlave.... 😝

katecameron
15. sep 2011

aj v nasej rodine sa stalo toto iste len ja som bola vtedy este dieta no pamatam sa ze teta bola po steriliz.a otehotnela dietatko si dala zobrat 😔

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre