Som tehotná, ale mám 12 dňový posun

marika1112
15. okt 2014

ahoj dievcata chcela by som vediet vas nazor...som tehotna ale mam tam mensi posun 12 dni teda babo je trosku mensie...myslite ze to moze byt iba tym sposobene ze sa mi posunula ovu alebo ?a ak sa posunula tak to muselo byt o tych 12 dni.....nejako mi to nesedi a som z tohoo nevrozna.....samozrejme moj cyklus bol vzdy dlhy a nepravidelny posledny 38 dni....dakujem za kazdy nazor..... 😉

livocka21
15. okt 2014

Ja som mala posun dva tyzdne a syncek ma uz jeden rok 🙂 🙂 🙂 ...nic to neznamena...lekari nevedia presne na den urcit otehotnenie...preto aj termin je +-dva tyzdne....nemas dovod byt nervozna...🙂 drz sa 🙂

@marika1112 -

michala.s
15. okt 2014

@marika1112 ja mam teraz posun 7 dni, pri prvom tehu som mala 11 dni. Proste ovu mi nechodi v strede cyklu a to ho mam pravidelny 30 dnovy S 5 dnovym krvacanim

marika1112
autor
15. okt 2014

@michala.s dakujem....len by som chcela vediet ak je 12 dni posun v tehotenstve tak to znamena ze ovu prisla o 12 dni neskor??lebo to mi nevychadza vtedy som uz styk nemala a to ma na tom znervoznuje ....

michala.s
15. okt 2014

@marika1112 ono aj samotne spermie dokazu v tele zeny prezit aj 3 az 5 dni. Takze sex ste mohli mat napr 20teho a ovu prisla 24. Ak ma tvoj muz take vitalne spermijky kludne mohli vajicko oplodnit aj toho 24.

marika1112
autor
15. okt 2014

@michala.s 🙂 🙂 🙂 sex sme mali presne v polovici mojhu cyklu to znamena cyklus som mala posledny 38 dni a presne v polke sme mali posledny krat styk....to znamena nejaky 19 den🙂ked k tomu priratam par dni ked mozu spermie prezit tak aj tak mi to nevychadza az na 12 den....to ma znepokojuje.....mozno len babo je uz od zaciatku len proste male a naozaj sa asi netreba nicoho bat..... ☹ 😒

michala.s
15. okt 2014

@marika1112 hlavne ziadny stres a paniku a vsetky otazky smeruj na lekara, ktory ti na ne aj odborne odpovie

kazunomiya
15. okt 2014

@marika1112 Lekari pri vypocte pocitaju s cyklom, kde je ovulacia na 14. den. ja som mala 11 dni posun, ano posunula sa mi ovulacia, tzn. bola na 25. den cyklu. Vedela som to presne podla sledovania cyklu (cervikalny hlien a bazalna teplota), na sone to vychadzalo presne rovnako. Takze asi ano, zrejme sa ti posunula ovulacia oproti tej ocakavanej. Totiz sotva ktora zena ma taky teoreticky ukazkovy cyklus, podla ktoreho sa pocita - 28 dni s ovulaciou presne v strede 😀
Ako vies, kolko si mala posledny cyklus, ked v tehotenstve uz nedostanes menses?
Poslednemu prispevku asi nerozumiem... Ale ak si mala styk tak, aby bolo mozne, ze si otehotnela na 26. den cyklu (tzn. styk max. do 19. dna po zaciatku menses), tak to moze byt . Spermie vydrzia niekedy vraj az tyzden, preto pisem 19. den. Ale tiez treba pocitat s tym, ze babatko sa nemusi vyvijat presne tabulkovo a par dnovy posun je normalny. Najpresnejsie vedia vek tehotenstva urcit vraj na tom ultrazvuku cca. v 12tt, co sa robi prvy screening.

safranca15
15. okt 2014

Ja som mala termin na 2septembra a nakoniec mi ho zmenili na 31.8 a mala bola o 2tyzdne vacsia nez som mala tyzden a sama sa vypytala 24.8 takze o 9dni skor

katarinamarkova
15. okt 2014

@marika1112 je to ok, ak pri kazdej kontrole primerane za dany cas narastie 🙂 mala som to rovnako

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre