Som tehotná a všetci z toho vinia mňa

pleasehelpme
17. dec 2016

Ahojte.. Otehotnela som, no som ešte na gymnáziu a všetci z toho vinia mňa. Jeho mama mi povedala, že to neni jeho vina, že si nedal pozor ale že je to moja vina, pretože som s ním vliezla do postele (chodila som s ním dva roky, no až teraz som zistila, že ma podvádzal) popravde..všetci mi to hovoria. Je to normálne ?

n0mi
17. dec 2016

Normalne je chranit sa,ak dieta neplanujete. Ked uz dieta je,treba sa postarat on a prestat lutovat. Priatel/ex sa ako k tomu vyjadril??

pleasehelpme
autor
17. dec 2016

@n0mi Že to neni jeho problém..

n0mi
17. dec 2016

@pleasehelpme tak neviem ci suhlasi s otcovstvom,ci ho podpisete,ak nie tak sa urci sudnou cestou a bude platit na malinke. A za dalsie je ako sa zariadis ty. Ci mas kde s nim byvat,nakupit vybavicku,ci ti niekto pomoze atd. A hlavne co bude so skolou ci nejsky indivindi plan alebo pokracujes.

janinah
17. dec 2016

18 už máš? lebo pýtaš sa ako 15ročná.....nech ťa nezaujíma názor iných ,lebo to nie sú múdri aniinteligentní ľudia...nech ťa zaujíma čo teraz a kto ti môže pomôcť.v prvomrade tvoji rodičia,ak ťa oni podporia máš vyhraté...testy otcovstva existujú,chalana kopni do riti,ale súdnou cestou získaj alimenty....
ale vidím tu aj druhú možnosť- že téma je vymyslená a niekto sa nudí....

pleasehelpme
autor
17. dec 2016

@pleasehelpme Mám pocit, že jeho rodičia ma budú nútiť aby som išla na potrat, čo by som neurobila.

janinah
17. dec 2016

@pleasehelpme jeho rodičia ti môžu byť totalne ukradnutí....tvoji rodičia čo na to?

zuska2001
17. dec 2016

nerieš, koho je to vina - iba to skomplikuješ. stalo sa a musíte sa obe rodiny k tomu postaviť zodpovedne...to znamená zmieriť sa s dieťatkom a riešiť praktické veci: bývanie, starostlivosť, škola.... chlapec sa s toho nevyvlečie - finančne isto nie, ale bolo by fajn, keby prijal záväzok a začal sa starať.

pleasehelpme
autor
17. dec 2016

@janinah Mám len 17. Veď to, že v tomto som sa spoliehala na jeho rodinu. Teraz neviem, kto ma podrží..

mima4
17. dec 2016

@pleasehelpme a co tvoji rodicia?

lili2015
17. dec 2016

@pleasehelpme stale si nenapisala, co tvoji rodici? Na (dufam byvaleho) priatela a jeho rodicov kasli, porozravaj sa hlavne s vasimi, aby si vedela, ako dalej.

pribinak
17. dec 2016

Obaja mate rovnaký podiel viny na vzniknutej situacii
Ked nechcem zostať tehotna, tak predtým ako začnem sexuálne aktívne zit, porozprávam sa s partnerom o ochrane
Obzvlast sk študujem na gymnáziu, slovo antikoncepcia a prezervativ by si mala poznať

Teraz sa treba zodpovedne postaviť k situacii

pleasehelpme
autor
17. dec 2016

Moji rodičia... Možno by mi aj pomohli ale to bude strašné... Mama, ona je strašne prísna a všetko až priveľmi prežíva a toto ju položí...

niluska
17. dec 2016

@pleasehelpme nepoloží! je to Tvoja mama!! ak jej to nevieš povedať, napíš jej to. presne, ako sa cítiš, ako to všetko cítiš, ako sa bojíš, že jej ublížiš.. nebude to ľahké, ale je to Tvoja mama, ona Ťa podrží a pomôže Ti. keď jej to povieš, upokojí to Tvoj zmätok v duši, neboj sa

pribinak
17. dec 2016

On ma kolko rokov? Študuje? Pracuje?

mima4
17. dec 2016

@pleasehelpme
pozri, urcite tymto maminu zarmutis, to je prirodzene, ziadna matka by sa netesila, kebyze jej takto dopadne dcera, ale nebudes ani prva ani posledna. Ak mas strach, napis jej list, kde jej vsetko podrobne vysvetlis.
a pravdaze narokuj si alimenty na dieta od toho paka, s ktorym si zabila dva roky zivota.

pleasehelpme
autor
17. dec 2016

@niluska To je dobrý nápad, ďakujem veľmi

pleasehelpme
autor
17. dec 2016

@pribinak 18 a pracuje na stavbe

stardust
17. dec 2016

@pleasehelpme vinni ste obaja, ale dieta je dar od Boha a dufam, ze najdes oporu vo svojej rodine.
PS: jeho mama ho mala lepsie vychovavat 😉

lintu
17. dec 2016

no, ak ťa má teraz niekto podržať, tak len tvoji rodičia... je jasné, že zo začiatku nebudú nadšení a budú hromžiť, ale to by si hromžila aj ty na ich mieste.... ono to chce čas... zvyknúť si na novú situáciu...

janinah
17. dec 2016

Mamy sa neboj,každá mama ak vie,že jej dcéra má frajera,tak s tehotenstvom ráta....nadšená nebude,ale hlavu ti neodtrhne....a povedz jej to čím skôr.

domafi
17. dec 2016

ahoj...na vzniknutej situácii máš ta a aj otec dieťaťa rovnaký podiel zodpovednosti...všetci ľudia okolo teba si niečo o tom myslia a budú myslieť, ale dôležité je, ako sa rozhodneš ty, pretože jedine ty budeš niesť dôsledky za svoje rozhodnutia....písala si, že mamina je prísna...áno,je celkom možné, že sa bude hnevať, ale žiadna kaša sa neje taká horúca ako sa uvarí...ak chceš, obráť sa najskôr na poradňu alexis, určite ti tam poradia aj to, ako to povedať mamine...ja viem, možno ja to skoro, ale v tvojom vnútri rastie tvoje dieťatko a všetko sa dá zvládnuť, keď sa chce, aj rozložiť štúdium, aj zabezpečiť príjem od otca dieťaťa..to, že je tvoja mamina prísna znamená, že jej na tebe veľmi záleží a uvidíš, keď to predýcha, bude ti obrovskou oporou...nedaj sa zmanipulovať priateľovou rodinou..je to tvoje rozhodnutie a jedine tvoje...držím ti palce a modlím sa za teba aj tvoju maminu...všetko dobré...

ukulela
17. dec 2016

@pleasehelpme no .. co ti poradit. za prve - vinni ste obaja rovnym dielom. ani jednemu nenapadlo chranit sa pred otehotnenim. zial - v tomto je zivot nespravodlivy, ale zena bude vzdy niest vacsie (niekedy aj vsetky) nasledky, narozdiel od chlapa.
za druhe - povedz to mame, skor, ako jej zavola tvoja blba "svokra"(k jej odovodneniu sa vyjadrovat nebudem) - na svokrovcov sa nemas preco spoliehat. jednak nie ste s otcom dietata manzelia, jednak je ich syn dospely (aj ked zjavne aspon ciastocne nesvojpravny a uplne nezodpovedny a nevhodny typ ani ako partner, ani ako otec)
... zaver ..usporiadaj si to v hlave, ci dieta chces. mas v zasade tri moznosti - potrat, adopcia, nechat si babatko. oznam to doma - aj s tvojou aspon cca predstavou, ako dalej. ak si dieta chces nechat, tak ci dokoncis skolu, ci bude treba prerusit/opakovat rocnik, mlady zaraba na stavbe oficialne? tak budes riesit otcovstvo a vyzivne, .... snaz sa svoju mamu upokojit, resp presvedcit, ze ked sa stalo, beries na seba toto bremeno a svoj diel zodpoednosti. ... ja som sa narodila, ked mala moja mama tolko, ako ty 🙂

pribinak
17. dec 2016

No rozhodne to vašim povedz com skor ty, aby sa zo nedozvedeli od cudzích ludi. To by mohlo byt sakra neprijemne prekvapenie

redlola
17. dec 2016

@pleasehelpme obratila by som sa sem http://www.alexisporadna.sk/
inak suhlasim s nazorom, ze kazda mama tak nejako podvedome rata s moznostou, ze jej randiaca dcera, ci syn mozu v urcitom case prist a oznamit stastnu novinku. zase, nie si taka mlada. babatko sa narodi, ked budes mat 18, to nie je take strasne. drzim palce, nech vsetko dobre vyjde. a ziadna kasa sa neje taka horuca ako sa najprv navari. mas 8 mesiacov na vychladnutie 🙂 to je pohoda.

kexik218
17. dec 2016

No super tak mamicka toho tvojho "otecka" je poriadna harfa. Cize on si moze narobit deti kade chodi lebo je nesvojpravny a on nevie ze dokaze plodit, tym padom je na vine zena. Nech sa da vykastrovat radsej s takym rozumom

ukulela
17. dec 2016

@kexik218 jj,to su skvele pripady ... mali sme v rodine taky - baba otehotnela presne v takom veku a tolko mal aj mlady. on otcovstvo akceptoval - ale po porode zauradovala jeho mamicka, nabaluchala mu do lebene pixoviny, nepriznali otcovstvo, bol su - a on, ciciak 18rocny na sude sudkyni vypraval, ze on s babou nespal a myslel si, ze otehotnela z bozkavania - ho poslala kade lahsie do pixe ... jasne, krvne testy atd. mila "svokra" im rozbila vztak a prisla o jedineho vnuka ... inac karma, zivot jej to uz vratil.
zakladatelka moze byt rada, ze sa s mladym nezamotala viac, nedaj boh si ho nevzala ...

hivanik
18. dec 2016

@pleasehelpme Tak on ta k tomu este podvadza a jeho matka povie ze ty si na vine. No pekne, synacik dostane od mamicky pozehnanie na ... Stalo sa co sa stalo, teraz musis hladat podporu u svojej rodiny, porozpravaj sa mamkou a popros su uprimne o pomoc. Dietatko je dar.

sibalka21
18. dec 2016

Samozrejme, ze je to AJ tvoja vina... Dovolila si, aby sa spravil do teba, to ze si sa nechranila JE tvoja vina.... Jemu to bolo ocividne uplne jedno, lebo on tehotny neostane..... Mala si na to mysliet, kedze este niesi ani dospela a predpokladam, ze si neplanovala v 17 cakat dieta s debilom.... No na tom uz nezalezi, stalo sa co sa stalo.... Teraz to hlavne povec rodicom, nech to predychaju a nejak to prezijes, neboj sa....

senta_sofia
18. dec 2016

@pleasehelpme hodit spinu na ineho je vzdy najjednoduchsie, urcite jednoduchsie ako niest nasledky za svoje konanie a kazdy normalny clovek vie,ze na splodenie dietata treba dvoch. Verim,ze rodicia ta podrzia, porozpravaj sa s mamou cim skor,nech to vie od teba a nie od cudzich, mas moznost zneuzit vianocnu atmosferu, chod k lekarovi,daj si vytlacit fotku a daj im to ako darcek. Uz o rok bude ten najkrajsi darcek "sediet" s vami za stolom. Zazili sme to,bolo to tazke,ale stalo to za to.

sunny8
18. dec 2016

Mas 17 aj moj muz mal 17 ked zistil ze budeme mat male ... Zvladnes to ! Kasli na vsetkych urcite to mame povedz je to tvoja mama pochopi ta pekne jej to vysvetli 🙂 drzim palce ..

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre