Ahojte chcela by som sa opýtať či má nejaký extremny vplyv na dieťa ak do svojho jedalnička len malokedy zaradim zeleninu a ovocie, nejem nezdravo, tak normálne by som povedala, ale ovocie a zeleninu takmer vôbec, niekedy raz za tyzden niekedy raz za 2 týždne. Inokedy zase mam deň kedy zjem kilo ovocia potom zase dlho dlho nič, ale ako sa tak pozeràm "okolo" na tehotné ženy, tak väčšina ma zeleninu v každom jedle čo za deň zje. som už na konci tehotenstva takže už je dosť neskoro na zmenu
Ja som jedla v tehotenstve prvy trimester len chlieb s rajcinou,pomarance a zdravu stravu a potom to prislo...kazdy den vela zmrzliny. Maly je zdravy uz ma 4 roky ale povodnu vahu som ziskala opat az po troch rokoch
Ja som jedla všetko na čo som mala chuť 🤷🏼♀️ Mala je zdravá a to sa narodila predčasne o 5 týždňov. Všetci sa čudovali že je úplne v poriadku 😁
Ja som jedla čo mi chutilo- aj to čo by sa v tehu nemalo... proste čo sa zabijem keď mi chutili aj kuracie pecienky? A údeniny?🙂 nie každý deň ;) a mala je zdravá a nechýba jej nič... a ovocie a zeleninu som teda nemusela vôbec. Skôr som papala len cestoviny a chlieb, pečivo...
Trpela som v tehotenstve nechutenstvom, cize skoro nic som nemohla zjest a citit. Rozjedla som sa az v poslednom trimestri. Dcerka je zdrava, nastastie.
Ja od malička nenávidím zeleninu aj ovocie, zjem max. Jablko 2x do roka. A v tehotenstve som sa snažila, ale mam k tomu odpor, takže sa mi podarilo zjesť jednu paradajku,jednu papriku a jedno jablko 😂 mala je úplne zdravá, už 18 mesačná slečna a nič jem nechýba, ona ovocie a zeleninu rada jedáva 😉
Kamoska co normalne nejedla zeleninu ani ovocie si pocas tehu kupila nutribullet mixer a robila si smoothie. Cerstve by to vraj nezjedla a takto to dala rychlejsie do seba nech ma vitaminy 😂 tak mozno taky tip ;)
Mala som tyzdne ked som nezjedla.jefiny kusoj ovocia ani zeleniny...potom zas ttzdne ked som jedla len mandarinky apomarance na kila... jedla som na co som naa chut aco zaludok prijal...
Bezne lae ovocie a zeleninu jedavam prakticky denne ...
Zalezi ako kto, ja som zase jedla doteraz hlavne ovocie a zeleninu. Ale neviem co by som robila keby mi to nechutilo. Mne prestalo chutit sladke a sice teraz v 29tt uz by som co to dala a zase ma z toho pali zaha. Ale nejake tragicke to urcite s vyzivou nie je. Poznam baby, co prezili 4 mes na pecive s maslom a nic sa nestalo. Ja som napr zacala jest sojove maso, co mi nikdy normalne nechutilo.
No tak super ste ma povzbudili aspon trosku 😊 maly je akoze velky dost hlavu ma o 2 tyzdne vacsiu aj je tazsi ako vacsina deti cca o 300g. Aj dr mi povedala ze bude valibug. Som 34tt pribrala som 15 kil sice ale ztoho si nerobim nejaku hlavu..
Už teraz nič nenarobis, keď Ti niečo chýbalo telo, plod si to vzalo a tebe zobralo.Ale do budúcnosti by bolo fajn to zmeniť budeš príklad pre dieta😀
@eliska13 mimo tehotenstva jem zdravo iba teraz mi nejak nechuti. Neviem je to to posledne počom siahnem
Ja mam len taku otázku, mozno divnu, ale co jedavate ked nejete zeleninu a ovocie? Pre mna je to dosť podstatna cast jedalnika, neviem si to predstavit 😃
@dori92 tak neviem napriklad na ranajky vacsinou cerealie s mliekom obed nejake cestoviny popripade polievka maso som uz tiez pomaly prestala jest, večera bud nejake pečivo s maslom alebo to iste co na obed velmi rada a casto peciem takze ked tak si dam na veceru to co cez den peciem, ked robim nejaky vyvar slepači tak jasne ze tam mam zeleninu alebo rizoto atd, skor som myslela ze si nedam napriklad k ranajkam k parkom alebo k rožkom tanier nakrajanej zeleniny.
@dori92 a hlavne mam problem s mliekom... mlieka pijem viac ako vody som uplna zavislačka. Keby som mohla tak jem iba cerealie s mliekom a zapijam to mliekom
Ja som posledný trimester jedla čokoládou, sladkosti na kilá a neskutočne mi chutila káva ale snažila som sa dať si len jednu a aj to len 3/4 hrnčeka je mlieko. A ešte perlička zbožňovala som umývať si zuby tá chuť pasty mentolová bola super a došlo mi to až po pôrode keď už ta pasta nechutila tak dobre 🙈🤣🤣
@choco6 ja som si myslela ze budem uplny žrut sladkeho že nic ine do ust ani nedam ale musim poklopat ze mozno raz dva krat za tyzden si dam nieco. Co velmi milujem je jablkove pyre to si vzdy kupim litrovu flašu a padne za 10 minut 😂 tak aspon tam mam nejake ovocie aspon pol jablka dufam ze tam je v tom litri
... daj babatkovi čo si samo pyta a netráp sa čo je a nieje zdravé /samozrejme nie extrém;)/ 😊😊😊
Aha jasné tak chápem, ale kvoli sebe si zarad hlavne zeleninu, dobre do budúcna... Aby ti nechýbali vitaminy a minerály.. A teda mlieko aj u nas tecie potokom, najlepsie je take ladove z chladničky premna, v tom ta chapem 😁
Ako davaj pozor skor na vapnik a zelezo v 34tt nech dieta neberie tie ziviny z Tvojich zasob spred tehu. Hlavne ked tak dynamicky rastie tak mozno bude pytat viac. Uz teraz to iba pekne doklepat.
ja som síce zatiaľ len v 8tt a dúfam že to nebude až taký veľký problém ale takisto nejem žiadnu zeleninu ak teda nerátam tú mrazenú zmes - mrkva, hrášok, kukurica. nikdy ani v detstve som žiadnu zeleninu nejedla aj keď ju do mňa rodičia tlačili tak keď sa mi len paradajka dotkla jazyka hneď som vracala. :D ale za to zbožňujem všetko ovocie a to jem každý deň tak dúfam že to bude stačiť.
inak baby to naozaj sa v tehotenstve nesmú jest salámy, párky, paštiky, bryndzové halušky, chypsy, pizza a podobné veci? Lebo čo čítam tak už začínam mať pocit že za tých ďalších 7 mesiacov umriem od hladu keďže môžem jesť len ovocie a zapíjať ho čistou vodou..
@nikca101 neblazni nemyslim ze nejaka domacnost robi halusky 2 krat do tyzdna takze ak si das 2 krat za mesiac bryndzu nic sa ti nestane. Chipsy mam kazdy treti vecer k filmu alebo len tak ked dostanem chut. Pizzu si tiez robime doma.. ja som aj sushi mala 2 krat... 😂 to je nezodpovedne viem, ale nic sa nestalo nikomu a zijem pri mori tak som verila tej reštike že možno maju lepši zdroj co im dovaza ryby ako napr keby si dam v prešove
veď ja zatiaľ jem všetko len ma proste desí čo furt čítam že čo všetko nesmiem ako keby bolo tehotenstvo nejaká choroba :D
Keď si spomeniem, že môjho syna som,, vypestovala" na suchom rožku a vode... Tiež som sa bála, či mu niečo nebude chýbať. Teraz ma 14 a veru nevyzerá, že by mu niečo chýbalo, chudý síce je, ale to je genetika. Babo si zoberie to, čo potrebuje
Ja mam taky problem doteraz som milovala vsetku zeleninu salaty ovocie fakt ze som sa stravova zdravo. Ale od 6tt mi byva dost zle proste take nechutenstvo a mam chut ked tak len na same nezdrave veci. Ked si spomeniem na zeleninovy salat ktory som predtyn milovala je mi zle len o tom pisem. Viem ze prave teraz by malo byt obdobie kedy budem jest zdravo ale fakt mi je uplne zle zo zeleniny 😩😩 a moj dr mi povedal ze ziadne vitaminy si nemam kupovat ale kedze sa teraz takto blbo stravujem neviem ci som nespravila chybu a mala ich nasadit
@kixinka89 ja som si ich predsalen nasadila na posledny mesiac. Pre istotu😂
Aj ja ich dnes asi kupim. Podla mna tym nic nepokazim
Baby ja sice este tehotna nie som, ale tiez mam z toho hrozu. Sice ovocia a zeleniny jem mozno viac ako niektore tu😂, ale vacsinou sa zivim hovadinami ako cerealie s mliekom, jogurty,cestoviny. Takze ak sa zadari,musim si vstupit do svedomia. Uzivate aspon kyselinu listovu? Alebo ine vitaminy?
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
skor tebe budu chybat vitaminy, dietatku ide prednostne co potrebuje, nikdy nie je neskoro na zmenu, zaraduj postupne viac, bude to fajn aj preto, ze budes neskor dobrym prikladom pre dietatko ked sa bude ucit prikrmom .. inak bude jest prevazne to, co vy dospeli, to deti vidia co sa v rodine jedava a nebudu oni jest mrkvu s brokolicou ked na tanieri dospelakov budu rezne s hranolkami