Ahojte babenky,
nedavno som sa dozvedala, pre niekoho mozno radostnu, pre mna v tej chvili dost zdrvujucu spravu ze som neplanovane tehotna. Oznamila som to priatelovi, avsak on dieta nechce. Uvazujem nad interupciou, ale neviem sa pohnut z miesta, bojim sa ze to rozhodnutie mi znici zivot.
A od nas ocakavas co?
@tobnuf Ochrana bola, ale zlyhala
@petrapetka123 nuz.. tak uz len sa musis s priatelom rozumne porozpravat. A ci by si sa pripadne o babo dokazala aj sama postarat.. ake mas rodinne zazemie. Tu uz mi velmi nepomozeme..
Dala by som všetko na svete za to byť tehotná. Neviem si predstaviť nič krajšie, ako byť mamou. Dieťa je najväčší dar !!!! Priateľa pošli do prdele a začni sa tešiť sa na nový úžasný život. Či ho chce alebo nie, je v podstate úplne jedno, lebo už ho má.
boze tiezo rozpravky starej matere ako zlyhala ochrana...a pilulka PO ništ? Neexistuje? Treba ju uzit do 72 hodín čo je pomerne dost dlhá doba po zlyhani ochrany. Proste konáš nezodpovedne a bez rozmyslu a tak si v kaši. My tu tvojho priatela asi nepresvedčíme aby dieta chcel. Mozno je to len z jeho strany prvotný šok a veci sa utrasu. Kazdopadne by som sa na to nespoliehala a hladala riešenie ako priviest dieta na svet - pomoc u rodičov, no ved kde inde....zivot si si nehovorím ze zničila ale minimálne skomplikovala. No čo poradit...hladat pomoc v rodine, u rodičov ak sa da.
treba zvážiť všetky pre a proti a porozprávať sa aj s ním, aby si vedela v čom je problém...či sa ešte necíti na otca, alebo sa obáva napr. o financie....pretože niektoré problémy sa riešiť dá, niektoré nie...možno si skús napísať zoznam argumentov pre, proti, zvážiť možnosti, či si schopná sa prípadne o dieťatko postarať sama, či si schopná prípadne znášať následky ak sa rozhodneš pre interrupciu (výčitky svedomia, možno sa vám už neskôr nepodarí)....no a skúsiť sa rozhodnúť...ja viem, že to ľahké rozhodne nie je 😖
@sardinka335 Escapelle bola uzita do 4 hodín..ale kazdopadne dakujem za rady...
Urcite urob ako to citis ty! Nedaj sa nikym ovplyvnit! Drzim palce💕
A pre boha ked priatel nechce dieta a asi ani nechcel tak naco sex bez ochrany???? Zato ze ste vy nezodpovedni ma prist o zivot vase dieta?? Dokaz lasky??😞😞😞smutnee!
Ine zeny co by ZA TO DALI!
@petrapetka123 tak treba mysliet aj nad takymto pripadom...aj ked toto ze sa stane je mala sanca
@petrapetka123 ....tak potom je to ,,dieťa šťasteny,, čo ste počali ked prekabatilo ,,2,, ochrany... 🙂
Si schopná sa postarat o dieta? Ake mas moznosti? Rodičia o tom vedia? Ako reagovali? Ak máš v rodine podporu tak je mozné to zvládnut, ak nie...no, neviem. Lebo je pravda, ze nikto z nás ti dieta chovat nebude a starať sa budeš v prvom rade ty, takze ty sama sa musiš rozhodnut ze ako.
@petrapetka123 zazila som to iste co ty, len stym ked mi drahy ktory mal pomali 35r (co by mal byt uz uvedomely)povedal ze ti dietatko nechce a opytal sa ma ci viem kolko to stoji ,, penazi'' ...no nemala som nad cim uvazovat.zbalila som si kufre, povedala mu ze si to male vychovam aj sama, z brany som mu zakyvala s myslienkami ze je to fakt totalny blbec...celych 9mesiacov som bola sama Ano bolo to tazke ale podrzala ma rodina.Ked sa mala narodila dostal mms ze: ahoj volam sa Michaela mam 3100g a 51cm no a vtedy mi to uplne stacilo ta odpoved od neho:nazval sa neplodnym :D ...dnes ma dcerka vyse roka a som rada ze ju mam, dobreho partnera ktoreho som spoznala ked mala mala5 mesiacov.Dokonca si chce tu malicku osvojit stum byvalym nie som ani v kontakte odkedy ju zaprel pre mna akoby ani nebol🙂 velmi ti drzim palce aby si sa rozhodla spravne 🙂
cakat dietatko je tá najkrajsia vec v zivote co sa ti mohlo stat 😵 nemás sa coho bát
@ivanka12311 waau!!👍👍😉akoze klobuk dole ped tebou!😊si silna zena, len nechapem ked ty si taka rozumna a uvedomela kde si natrafila prosim ta na takeho chuja???😐😐
Nech sa ti dari!💕
@lalitagopi no fakt sa nema čoho bat....priatel dieta nechce, bohvie ake ma rodinne zazemie, financie....no, tak v takejto situácii by som fakt chcela byt pokojná a bez stresu.
@ninabr takeho chuja az sa to hanbim napisat na ,, pokeci'' :D ...bolo to tazke, pozerat sa na maminky v porodnici ako ich chodia navstevovat ich muzi a manzelia...no zamnou nikto len mama...ano poplakala som si.Boli take otazky preco ju nechcel :( mama a rodina ma velmi podrzali
Ja si myslím, že to malé v tvojom brušku má právo na život. Nemôže za to, že jeho biologický otec je blbec a nechce ho. Ak ho nechceš ani ty, tak ho aspoň poroď a daj mu šancu byť milované v rodine, ktorá nemôže mať vlastné deti. Najväčšiu lásku svojho života si žena nenájde, ale porodí. 🙂
Dakujem vam vsetkym uprimne za rady. Rodina o mojom tehotenstve este nevie, ale financne na tom nie sme najlepsie a ja som nedavno dostala vypoved v praci a som nezamestana . Avsak viem, ze by sa snazili vsemozne pomoct. Viem aj ze rozhodnutie je len na mne, aj ked je neskutocne tazke, ale potrebovala som to uz povedat niekomu nestrannemu kedze zatial o tom vie len priatel.
@ivanka12311 a kolko steboli spolu kym si otehotnela?😊dovtedy sa javil byt v pohode?mozno si nic nevedela o jeho minulosti kedze bol z pokecu
Ale vidis zvladla si! 😉
@ivanka12311 mas moj obdiv, si naozaj silna zena 🙂
@petrapetka123 rozhodnut sa musis sama..podla financii, ci mas kde byvat, ma ti kto pomoct z rodiny atd. Ak ale nezabrala tabletka po, asi tu to babenko ma byt🙂
@petrapetka123 zvladnes to! Musis si verit😊a dostanes prispevok pri narodeni a potom mozno aj brigada sa najde odkial si? Urcite by ti niekto pomohol najst nieco
@petrapetka123 skus si predstaVít, kde sa vidíš O 5 rokov,ako by si to chcela....
@petrapetka123 I ked sa ti to teraz javi ako neriesitelna dilema a mas pocit, ze ak sa zle rozhodnes, znicis si zivot, ale ty nevies, ako sa rozhodnut... STOP. Neries dilemu, v hlave nevaz pre a proti z toho sa iba zblaznis. Ja ti jednoznacne prajem a radim, babatko si nechaj. A ostatne tvoje myslienky odvijaj od toho, Ved je tvoje, uz teraz ho lubis, aj ked ta ta sprava zdrvila, lebo si na to nebola pripravena a prekvapilo ta to. Tak si povedz nieco v tom duchu, tak mam ta ty moje babatko a zacni si zariadovat zivot tak, aby si sebe a tvojmu babatku pripravila pekny zivot a co najlepsie podmienky. Nehovor si: no nie sme na tom financne najlepsie, povedz si: som zdrava, mlada, mam kde byvat, mam co jest, mam rodinu - obrat sa na nich. A zvladnes to. Pracu si neskor najdes. Nezufaj.
Z tvojho prejavu mam pocit, ze si rozumna zena, len sa citis byt v zufalej situacii. Pozri ako krasne to zvladla @ivanka12311. Tato silna a krasna zena s nadhernou dcerkou a aj dalsie zeny a ich pribehy ti mozu byt vzorom, cielom, inspiraciou. To, ze sa tvoj priatel zachoval ako debil je pravda. On ale nebude predsa rozhodovat o tvojom dalsom zivote. A ze on nechce dieta, to predsa neznamena ze babatko je treba dat prec ze? ved si to uvedom ake je to strasne. A ja nemam pocit, ze ty by si to svoje dieta nechcela, aj ked to nebolo planovane. Za to ze on je debil, tvoje dieta nemoze.
Drzim palce
@petrapetka123 bábenko si nedaj vziať...bolelo by ťa na srdci do konca života..dieťa je dar od Boha aj keby si s ním mala zostať sama..to dieťa ti dá lásku...hlavu hore, nikdy nie je tak zle žeby nemohlo byť horšie 🙂
@petrapetka123 Nedaj si to prec za ziadnu cenu,Co ak po interup.zostanes sterilna,co ak sa spriatelom rrozides, a druhym nebudes uz moct mat,a to nehovorim , ake ma kazda vycitky svedomia,ze zabila bezbranne ,nevinne dieta, S tymto bilagom na dusi sa zeny nevyrovnaju do konca zivota.Vola sa to post abortivny syndrom,ktory nevedia ako tuto ranu zahojit ani psychiatri.V najhorsom pripade daj dieta na adopciu,alebo ta zoberu do centra pomoci pre matky s detmi,,alebo ti pomoze aj nejake reholne spolocenstvo,je ich tu dost,Moznosti, ako zachranit dieta aj pomoc pre teba je az ,az,Drzim ti palce
.
Neurob hlupost,a neurob nieco co budes lutovat,ked on nema rozum a srdce maj ho aspon ty. Svoju tvar ty ukazal a to hovori za vsetko😃
@ninabr rok sme boli spolu v jednej domacnosti a vidis co sa z neho vyklulo ;) nebolo nad cim rozmyslat zbalit kufre a maj sa 🙂 dnes som stastna mamicka
@natalkanasta presne tak krasne si to napisala, ja som tiez bohuzial mala debila ktory sa zachoval ako totalny idiot..dobre som vedela ze on nie je jediny na svete za kym by som vyplakavala. 🙂 nie, taky chlap mi za to nestal!
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
A ochrana pred nezelanym tehotenstvom?