Ahojte tehulky a snazilky a maminky a proste vsetky vo ste tu 🙂 Sedim si teraz v praci a ja som stale mala taky divny pocit od dovolenky, menzes nikde uz 5 den, reku spravim si test (inak som tu uz jednu temu zakladala nedavno ze ci mozem byt uz tehu?) ocikala som CLEAR BLUE a vyslo ze PREGNANT 2-3 tyzden!
My sme sa 1x v zivot ena dovolenke pokusili otehotniet a nejako to asi vyslo! Ja to nechapem! Ja som uplne v soku baby! Mne je zo seba zle ked si rpedstavim ze som doteraz pila (nie vela, no na dovolenke dost, lebo vsak all inclusive) a fajcila (nie nejako prehnane vela, tak max. 4-5 cig denne) Za posledny tyzden som mal asi tak pohar vinka denne. Za to na dovolenke (kde sa to zrejme stalo) som celkom slusne toho popila aj pofajcila ☹ do kelu bojim sa teraz...Ja som nemala sajnu ze to vyjde hned na 1x! Myslite si ze to zanecha nejake stopy na babatku? Co ked som mu nejako mega ublizila? Normalne mi je zo seba zle....ale kto to mal vediet ze na PRVY KRAT v zivote otehotniem????
@emmushka neboj sa, ziadne stopy to na babatku nezanecha. teraz, ked uz vies, ze si tehu, tak prestan pit alkohol, fajcit a vsetko bude ok 🙂
@emmushka gratulujem,amyslím si ,že to bábu neublížilo ,aj ked si sa už mala pripraviť nato,že môžeš otehotnieť,apodla toho sa správvať.Ale si zober,že ked žene predpíšu lieky tiež môže byť nejakych pár dní tehotná anik nerieši že čo ak.tak sa neboj aprispôsob teraz svoj životný štyl tomu ,že si tehotná
@emmushka hlavne kliidek a nohy na stul 😎 v prvom rade gratulujem, je to uzasna sprava. A ku tym par cigaretkam a vinku - neboj sa, to nikoho este v tehu nezabilo, hlavne ak to uz dalej praktizovat nebudes 😉 takze ziadny zly pocit zo seba, ale naopak dobry a tesit sa a pozitivne mysliet. Drzim palce!
@emmushka ja som tiez otehotnela na prvy krat, hned na svadobnej ceste 😀 pritom nam doktori nedavali velke sance, ze sa nam to podari prirodzene... preto som myslela, ze to nie je realne. tiez sme dost popili, nie extra vela, ale no neobmedzovali sme sa...
tiez som sa hrozne bala, ked som zistila, ze som tehotna, ze ci to nebude mat nasledky 😒 ale niekde som citala, ze prvych par dni sa skodliviny nedostanu az k babatku. priroda to tak zariadila, ze az ked ti vynecha menstruacia a vies, ze si tehotna, tak si musis davat velky uz pozor, lebo uz by to mohlo vyvoj plodu ovplyvnit... dovtedy by sa ale nemalo nic stat 😉
mam vela kamaratiek, ktore sa tym tiez trapili, ze popili ci fajcili, kym zistili, ze su tehotne. a maju vsetky zdrave babatka 😉
je dolezite, ze si to zistila hned a podla toho sa aj zariadis 🙂
vela stastia!
@emmushka no moja zata nie si v tom sama! ja som na tom rovnako ako ty...na prvy krat na dovolenke, kde sme robili vsetko co sa na dovelenke robit moze...fajcili pili hulili a pod...prisla som domov chytili ma teploty taka zvysena a ja ze reku zmena prostredia len nejak dlho ma to drzalo, tak som naklusala k dr supla super silne antibiotika ze vonku teplo a ja v horuckach do toho uz ma zacali boliet prsia, podbrusko a ja ze super ved kramy maju dojst a asi dojdu skor vsak zmena prostredia...no a oni nedosli , lenze ja som odisla zas na dalsiu dovolenku , testy mi vychadzali negativne lebo tie som si robila este pre kramami a to ze je este skoro ...a ked som dosla z dalsj dovolenky tak ze hop tehotna kupila test clear blue a pekne mi ukazal ze 3+ to znamena ze som otehotnela na prvej dovolenke kde som bola s frajerom ,kedze na druhej som bola s maminou a tam uz len tak poslusne obcas iba nejaka ciga...takze nemam slov ani ja ...predla ma panika chaos stres nechut samej zo seba...teraz som uz 14tt a nic ine nerobim len sa sleduem studujem pocitam riesim ...popravde mi dobre sibe..ale vsetky vysledky su zatial dobre tak sa ukludnujem tym...drza sa!
To chcelo davat viacej pozor na biologii. 🙂 Ale vazne, my sme tiez na prvy pokus tesne pred svatbou, bola som hospitalizovana na kozny vysev a davali mi hydrokortikoidy, vedeli, ze som tehotna, ale ze vraj by to nemalo ublizit babu. Tehotne uzivaju vselijake svinstva niekedy, nas maly je ok, len museli opakovat screening na metabolicke poruchy.
Tak bud v pohode, ze nie si nejaka 16ka, ale vydata zienka, co otehotnela z velkej lasky. 😉
Jezkovo voci, diky baby! Ja som v mega soku! Ja tu sedim v kancli jak prikovana k stolu! Non stop vytahujem z kabelky na tajnasa test a plestim nan oci! 😲
Zrovna dneska mi prisli prenatalne vitaminy Graden of life. 😉
Ja tomu nerouzmiem stale...Dnesk abude treba studovat asi vela internet, lebo po pravde o tehotenstve viem prd makovy. 😒
@majka99999 Majka, ved totok prave, dietatko bolo samozrejme z lasky, a sme spolu dlho a planujeme buducnost spolu (buduci August sme sa chceli brat dokonca!) ale vydata nie som, ale tak z toho bobky nemam, ja toho svojho lubim aj ked ma vie vytocit ako kliesta (ja jeho tiez), ja sa nebojim o neho, viem ze spolu chceme byt a babatko sme tiez zvazovali! No kukaj tu, prave sme dozvazovali, ono sa to k nam hlasi aj same 🙂
Baby moc vam dakujem, uplne cudzie baby na nete ale neskutocne ste ma ukludnili!
Aproppo, prave som volala mame na Slovensko (my zijeme v UK) a na moje neskutocne obavy z alkoholu a cigariet moja maminka reagovala (hned po gratulaciach) takto: Ale prosiiiiim ta, dneska ste nejake precitlivene (mlade baby), co myslis ze ty si bola urobena za triezva? Liter cervenej frankovky padol medzi tvojim tatom a mnou a pozri aka si pekna 😀
Amen.
@emmushka tak teda takmer vydata 😉 babetko je uzasny dar aj bez papierov
@emmushka Gratulujem, kamoška mala mrchu tri mesiace, vôbec netušila, že je v tom a pila a fajčila... A dnes jej malý chodí do triedy pre nadané deti, tým nechcem ospravedlňovať fajčiace tehule. Ona, samo, keď zistila, že je tehu, tak s tým sekla. 😀 Držte sa a oslávte to detským šampáňom!!!!!! 😝
Inak dievcata ak mate nejake take tie klasicke rady pre uplnu zaciatocnicku v tehu (ake vitaminy teraz nebrat, co jest, co pit, co naopak nejest ani za svet, co nepit - jasne alkohol a tie cigy su samozrejmost, prave krabicka slimiek poputovala do smetiaku) najviac mi pomozete ak budete sharovat 🙂 Vopred dakujem!
Ja uzivam obycajny celaskon (cize vit. C) a k tomu si obcas davam vit. C v tablete. Doteraz som uzivala aj nejake vitaminy pre zdrave hormony resp. hormonalny balanc ale tak to asi nebudem uz,lebo vsak kto vie ci to neskodi?!
Inak neuzivam nic, teda dneska som zacala tie prenatalne vit.
Lieky od bolesti su teda pre mna uz pase? Myslim ako Ibuprofen atd? Co kvapky do nosa? Alebo tie Theraflu drinky ak prechladnem?
Nevadi babtku v tomto stadiu lietanie? Za tri tyzdne idem domov a potom na Vianoce tiez idem.
@emmushka gratulujem.pri dcérke som tiež otehotnela na prvý krát.a k fajčeniu a alkoholu-bola som tehotná a nevedela som o tom.tehotenské testy boli negatívne až raz vyšiel poz.šla somk DR.a bola som v 8tt.my sme mali svadbu a ja som pila a to nie že 1 pohárik denne,ale za ten večer som vypila 2,5l vína.som to vravela Dr.a on sa začal smiať,že ak som nebola pod obraz boží a nemusela som ísť na výplach tak je to ok.
@stellina1982 gratulujem a drzme si navzajom palce teda! GOOD LUCK!!!! 🙂
Baby kde si nastudujem nejake tehotenske materialy, help please 🙂 Dakujem!
ahoj, gratulujem, tak ked uz to vieš tak dopraj miminku zdravú stravu, pohodičku a bude to o.k, poznám také baby čo pili zo začiatku a nevedeli o tom,že sú tehotné a babätka sú zdrave a zase existuju aj maminy, ktoré si davali na vsetko pozor a miminka su chore, podla mna asi čo sa ma stať sa stane. tak nech je z teba spokojná a šťastná tehulka 😵
@karin1234 Diky Karin, este som sa chcela spytat, mam si kupit nejake specialne vitaminy alebo co? (za dva tyzdne idem domov, tak si viem kupit snad nieco u nas)
A ozaj sa nesmie kava v tehu? Do kelu, neni lahke teda vzdat sa za jeden den aj cigariet, aj alkoholu aj kavy! Vsak ked si predstavim dalsi rok takto, no hned mi je divne 🙂
@emmushka je dobre užívať kyselinu listovú, ved uvidiš čo ti odporuči užívať tvoj lekár. ja som kávu nepila lebo som ju nemohla ani citiť, tak som nemala problem ju prestať piť 😉 Niekto si dopraje napr. jednu salku slabej kavy aj v tehotenstve hlavne ženy, ktore mavaju nizky tlak. tak sa drzkaj.
@emmushka no co sa tyka tych vitaminov , tiez som vsetko dopredu planovala ze ako sa budem stravovat a ake vitaminy budem brat a merala si bazalnu teplotu ako jeblina...no a nakoniec som dopadla tak ze vitaminy boli alkohol cigy v ten mesiac som ani netusila kedy mam presne ovulku a tak z vitaminov bolo tak velke makove...a to potom nastal este len stres...naklusala som k dr. a ten mi povedal ze kyselina listova sa odporuca ,ale ze vsetky tie preparaty ju obsahuju velmi malo ...kazda znacka na vitaminy a volno dostupne lieky su len marketingovy tah na nase penazenky, a ze ked chcem tak sa mam nasmerovat na trznicu , kde dostanem vsetky vitaminy v prirodnom stave- myslel tym vsetku listovu zeleninu , zeleninu a ovocie, ze to je najlepsie co mozem urobit...ale inak povedal ze ked chcem nieco v tbl forme tak kludne kyselina listova...no a kedze ja som odporca akychkolvek liekov a vitaminov vo forme liekov a volnopredajnych liekov tak som naklusala na trh a kupovala zeleninu ostosest...povedal ze pokym nemam ziadne problemy tak nic vo forme liekov nepoitrebujem , v pripade ze by si krvacala alebo mala spinenie tak baby beru nejaky duphaston ci co to je a v pripade ze by si mala vztahy maternice ,alebo sa citila nejaka odveci tak mi odporucil preventivne magnezium B6 , ten jediny som si kupila lebo som mala take vztahy v podbrusku tak ze na uvolnenie...inak neberem nic a musim klopat ze potom vsetko rasteme ukazkovo , babo spada do tabuliek a ja priberam jedna radost! tak mi daj vediet ako si potom dopadla!
@emmushka a OZAJ DOBRA STRANKA JE TEHOTENSKA kalkulacka , kde si mozes vsetko precitat a ja tiez obcas zajdem na stranku gynda.sk a primar.sk su tam kvalifikovany odbornici ktori radia v oblasti gynekologie a porodnictva online...staci ked sa zaregistrujes je to zadarmo a pisu tam vsetky zeny co maju akekolvek problemy ci zenske al. tehotenske..takze takto na dialku ti urcite viac pomozu kvalifik. odbornici ako my baby na konovi🙂 ale podporu mas samozrjeme aj od nas🙂🙂
@stellina1982 Dakujem za vsetky super rady, slova a nie len tebe ale samzrejme vsetkym dievcatam na konovi 🙂 Citim sa OK, akurat rano som sa zobudila na to, ze ma bolia prsia, no reku fajne sa nam to zacina 😀
Baby este jedna vec, co si davate ked vas boli hlava alebo tak? Ibuprofren alebo Paracetamol je asi pase nie? A ked nachladnete, tak v pohode nosne kvapky a Theraflu? Diky!
Baby a neviete poradit ako je to s lietanim? Dokedy sa moze lietat? 😉
uplne v pohodicke, do 3-4tt este nieje prepojeny krvny obeh matky a dietata..takze babatku si neublizila🙂 gratulujem k babatku, nam sa zadarilo tiez na prvy krat🙂
@xlucia Diky, no to si ma teda moc nepotesila, s mojou imunitou v tomto obdobi ja chytim kadejake "delikatesy" raz, dva! ☹ A neviem si predstavit spat s uscpatym nosom. Cize v podstate ked prechadnes (tak poriadne) v prvom trimestri - si nahrana hej?! Parada! 😖
Hej hej ja som to zle napisala, ale myslela som samozrejme aj pocas kojenia ziadne cigy ani alkohol! Vcera bol moj prvy den po 15 rokoch bez cigarety - no zijem zatial 😀
@emmushka az taka nahrana nie si.pouzivaj prirodne zdroje , nie ten chemicky bordel. zacni uzivat cecko, papaj cesnak, kapustu. preplachuj si nos slanou vodou, ak uz nutne kvapky do nosa tak len detske, ti najslabsie.
no ja osobne by som si nedala nic. pi vela tekutin, vody, caju, ovocne a zeleninove riedene stavy.
@ikke presne si trafila komentár "AMEN", ja keď to tu čítam tam len pozerám, že kde som, čo som a kto som! niekdy mám pocit že toto všetko je vymyslené a niekto sa zabáva. ale hold - téma zaujala. držím babe palce, aby bola ok aj s drobcom.... / čo všetko zažila na dovolenke /
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@emmushka super, gratulujem. Pozri, však ked už to vieš, už nebudeš piť ani fajčiť, takže nerob z toho tragédiu a teš sa 😀