Ahojte. Mam otazku a zaroven problem. Pred tyzdnom som sa dozvedela, ze cakam babatko. Som neskutocne stastna, ale dnes po navsteve doktora ma zalial strach z buducnosti. Neviem ako to zvladnem ci budem dobrou mamou, partnerkou, nakolko sa zmeni moj vztah s parnerom...je tento pocit normalny? Ako mu predist? Aby to nebolo take jednoduche ja s partnerom sme v Irsku o to vasci strach mam o vsetko. Ja tu ani nijaku mamicku nepoznam. Ak mi niekto dokazete poradit z coho je ta depresia a ako to premoct budem vdacna.
a ja som sa strachovala celé tehotenstvo, že ako to zvládnem, či bude malá ok, či to s mužom v pohode zvládneme...a vieš čo? odkedy sa narodila, bojím sa ešte viac 🙂 všetko zatiaľ funguje, malá už má rok a pol, je šidlo, ale stále sa bojím budúcnosti, teda skôr si len želám zdravie pre celú rodinu, ale bojím sa určite ešte viac o ňu 🙂
Vela robia aj hormóny ako kocky napísali, prehupnes sa do druhého trimestra a svet bude krajší, báť sa uz budeš stale a nielen o seba, ale aj o drobceka, ale ta radosť a smiech, co ti prinesie, ti umožní, aby ta to neprevalcovalo, aj nam vyšlo prvé na prvýkrát je to veľké prekvapenie a krásna radosť, spokojne tehulkovanie
Poviem to asi takto. Tie dve ciarky na tehu teste su rozsudkom k dozivotnemu strachu o to male (neskor uz velke a dospele) dieta. Bat sa budes vzdy. A ze mas o sebe pochybnosti? Samozrejme, ze mas, ved je to uplne nova situacia, nieco s cim si sa nestretla, nova uloha v zivote, nova vyzva. Mam to rovnako, cakame prve babo, ktore bolo planovane, chcene, ale podarilo sa na prvykrat ( ani si nikto nevie predstavit aka som za to vdacna) a neviem, ci som ratala s tym, ze to pojde tak rychlo. A to mame vlastne vsetko zabezpecene, praca, byvanie, jednoducho idealny cas. Hovorim si, ze aj toto je znak pripravenosti na dietatko, nakolko uz mas pocit zodpovednosti a vies, ze je to zavazok. Takze to ber pozitivne, obava je znakom zodpovednych mam 🙂
@lagatta clovek si na ten strach zvykne..
je pravda, ze od prveho tehotenstva strach uz nezmizol a nezmizne nikdy, ale velmi silny je iba v niektore momenty /lepsie povedane, iba v niektore momenty dna 😅 /.. strach zatlacaju do uzadia krasne zazitky s detmi..
vela stastia prajem..
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ahoj je to uplne normalne taketo myslienky to su tie tehotenske hormony. Skus sa sustredit len na sucasnu situaciu a vychutnavat si ten pocit tehotnosti kazdy den lrbo taky den ako je dnes uz nezazijes. A budes mat pekne spomienky na toto obdobie. Uzi si to.