Som naštvatá na moju gynekologičku

macik166
26. aug 2015

Musím sa posťažovať. Mesiac som sa tešila na svojho drobčeka, že ho konečne uvidím na ultrazvuku a moja gynekologička mi povedala: "Čo tam chcem vidieť, veď aj tak tomu nerozumiem". Potom som ju poprosila, aby mi vytlačila fotku, že manžel má narodeniny a chcela by som mu ju dať do obálky...A ona zase: "Ááá, to sú také fotky o ničom". A nevytlačila. Och, už len nájsť normálneho lekára. Aj vy máte také skúsenosti s doktormi?

bianca
26. aug 2015

@macik166 no teda,pani ,,doktorka,, asi nema nudzu o pacientky.Hanba.Neskutocny pristup a jednanie ako keby si mala skoncenu tretiu ludovu,alebo ona?Ja viem ze pristup nieje v zdravotnictve rozhodujuci ,ale ja by som menila.

bosoriak
26. aug 2015

@macik166 Nastastie nie, mala som rozne skusenosti, lebo zas gynekologov som vyskusala nemalo, ale toto by bolo pre mna vrchol. Tak hladaj novu a supom, lebo ked tam ostanes, tak taketo spravanie len podporis. Drzim palce.

petulda333
26. aug 2015

No ja mam super dr..neskutocne mila a prijemna...ale ti poviem na tvojom mieste jej pekne vycistim zaludok a bez foto by som teda isto neodisla!rychlo hladaj inu

girlie_konik
26. aug 2015

@macik166 neskutocne :O
Hladaj novu a popritom si trenuj asertivitu,nemozes sa dat tak lahko odpinkat,si buduca matka,levica 😉

nevenka
26. aug 2015

no my mame horko-tazko jednu fotku, lebo nasa mala mala stale rucicky okolo tvaricky...tiez som mala pocit, ze sa doktorovi nechcelo pockat, nech sa kusok pomrvi, vsak ked som si nechcela platit za sono, ktore nepreplaca poistovna, tak naco sa namahat...ale na strane druhej som mala radost, ze sono je rychle a nestresujem to drobciatko v brusku prilis dlho, predsa ten ultrazvuk nie je extra zdravy...ale zazila som raz na URGENTE, ked som krvacala, iny pristup, bola tam lekarka a bez toho, ze by som ju prosila, ukazala mi malicku, srdiecko, ze je v poriadku, aj vsetko ostatne, aj teda dopodrobna mi ukazala tvaricku, nostek, ocka...a to vobec nemusela...teraz mam zazmluvneneho doktora a kazdu chvilku sa ma narodit, rucicky stale okolo ociek, tak tie fotky by asi fakt boli "o nicom", ale tak vyjadrovat by sa tak nemala...ja uz na to kaslem, po porode uz ju uvidime nazivo, a tiez idem hladat ineho lekara. Takto to bolo aj pri prvom a druhy drobcek sa podaril skor ako sme planovali, tak som nestihala menit doktora uz...inak je skvely odbornik, aj ma super vybavenie, robi aj morfologicke ultrazvuky a nikde inde sa nemusim trepat, ale asi uz ma fakt dost pacientiek, zo zaciatku bol mily a pozorny, teraz taky biznisman...
No a jasne, ze mnohemu nerozumies, ani nic poriadne nevidis, ale ked ti ukaze, kde co ako, tak slepa nie si predsa...citila by som sa ako keby som nemala vsetkych 5 pokope, alebo akoby jednala s ufnukancom...ona tiez nemusi rozumiet mojej profesii predsa! To mi raz spominal otec, ma len ucnovku a bol daco raz opravovat jednej doktorke v dome, ohladom kurenia a nepochopila elementarne veci, takze tak...podla mna totalne necitlivy pristup ☹

gapre
26. aug 2015

Nemam taku skusenost, u mojho lekara sa za foto platia 2e.Vzdy mi rad vytlacil foto 🙂 .Ked bola dcerka uz vacsia tak som ho poprosila o jednu taku do zbierky.Povedal mi ,ze uz je taka velka ze sa mu to neda pekne na jeden papier,tak vytlacil cele leporelo(vsetky koncatiny zvlast)To sme doma dumali co je co 🙂
Povedz jej ,ze chces na pamiatku foto a trvat si na tom.Vsak to je normalne,a ked nechce tak jej povedz,ze manzel sa pride na male pozriet na ultrazvuk a hned ti ju da 🙂 Niektori lekari sa boja manzelov 😀

macik166
autor
26. aug 2015

mala som pocit, že má svojej práce fakt dosť, a už je vyhorená....

dominika6
26. aug 2015

@macik166
no fotky sa zvyknú vytláčať v 3 a viac mesiaci,lebo tam ozaj nič nevidno,tak neviem v akom si ty štádiu

macik166
autor
26. aug 2015

@dominika6 v 4 mesiaci

bosoriak
26. aug 2015

@dominika6 Pre kazdu buducu matku je aj ta machula v 7. tyzdni ten najkrajsi obrazok na svete.

simca06022011
26. aug 2015

no mne vytlacil lekar tiez za 2EUR (ale v cca 12tt to bolo.. ak nie viac).. o nicom su ked to nevie urobit :D ved take malicke sa da z vacsej dialky.. cele sa zmesti na fotku.. vacsie foto tiez nemam, moj lekar nema na to dobre sono a na 3Dcku ci kolko Dcku nebolo vidiet nic iba 20 prstov pokope :D
Ako by som to riesila? Porozculovala by som sa a po 20tt sono by som sa vybrala niekam aj za uhradu aby som mala aspon to CDcko 🙂 ja som ho velmi chcela, ale mala sa neukazala a bola velmi velka cize nedalo sa s tym uz nic 🙂
Inak ti poviem.. pamiatka nepamiatka... mala ma pomaly 5 rokov, ani neviem kde ta jedna fotka je... ani ma to nenapadne hladat a riesit :D su ine starosti teraz 🙂)))))

dominika6
26. aug 2015

@macik166
taaaak potom je to krava s prepáčením...

nevenka
26. aug 2015

my sme prve foto synceka mali take, ze maternica obrovska a tam taka gulicka, mal vtedy 1,82 cm, potom tusim este 2 - jednu vacsiu a detail tvaricky...a malu mame trosku vacsiu a to je vsetko, co mame...len jednu foto druheho babatka...teda tiez nic moc...ale pre mna to nie je tak dolezite, no...

nevenka
26. aug 2015

@simca06022011

asi tak...ja uz sa tesim na realne foto, ked sa o chvilku narodi a tie sa teda v albume nestratia...ale toto je uz druhe a pri prvom som to aj ja viac prezivala, takze maminu chapem, ze fotku chce a ked dostane taku sprostu odpoved na to, na co ma pravo, no tak zbohom...

pribinak
26. aug 2015

Ja som chodila k doktorovi, ktorý sa ani nepýtal ci chcem a po každom sone mi vytlačil 2-3 obrázky, proste ako tu uz nikto napísal, je to ta najkrajšia čierna fazuľka na svete a samozrejme, ze v práci všetci museli povinne ochkat a achkat nad fazuľkou

Byt na tvojom mieste tak jej poviem, ze obrázok chcem a stojím nad nou kým nepochopí, ze bez obrázku neodídem, uz na druhý den by dom po takejto skúsenosti mala inú mudr, si neviem predstaviť aka milá musí byt napr pri pôrode

bonaqa2013
26. aug 2015

mám 4 deti a len jednu fotku z tehu. 😉 😉 Aj to z posledného tehu, kedy sme sa hádali, že kto je na vine že som zas tehu.... A tak som foto radšej schovala... Dcéra má už 5 rokov.

lulu0123
26. aug 2015

moja je nieco obdobne, naposledy som u nej bola v 32. tyzdni, naposledy sme malu videli v 20. na morfologickom ultrazvuku, tak sa jej pytam, ci sa moze prist pozriet manzel, ktory bol na chodbe a ona ze na co, aj tak tam uz nic neuvidi, kedze babo je uz velke...v takom som bola v soku, ze som sa ani nehadala.
a pritom vsetko je vidno ked povie co je co, aky problem. stalo by ju to 5 sekund casu, kym by sme ho zavolali.
uz sa tesim, ze zacinam chodit na poradne do porodnice a ju tak skoro neuvidim...

tajka1986
26. aug 2015

@macik166 je to truba a ty nie si povinna k nej chodit,najdi si inu. Ako moze buducu maminu takto odbit? Ja som sice u mojej platila 5e lebo sukromna,ale aj tak ide o princip..A ked si v 4.mesiaci,to uz mozes ist aj na 4D sono ak sa nemylim a to bude krasne foto,aj video 🙂

katarinamarkova
26. aug 2015

@macik166 🙂 ja si len myslim, ze pani doktorka asi moc nevie so sonom pracovat, tak to musela nejako ukecat 🙂

lucinkaboz
26. aug 2015

Mne raz gynekologicka povedala...načo by som tu mala sono...ked sa takto možme miesto toho pekne porozprávať, nevideli sme cez seba, lebo nas delil velky monitor.....aby nas nevidela
a ja som mala velku endo cystu....
( toto rozprávala asi každej druhej pacientke) nemala rada uz svoju prácu,ani pacientky...oakmzite som sa odhlasila, tam nie je čo riešiť.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre