Snaha o vytúžené dievčatko

727simqa
15. apr 2019

Ahojte baby. Chcem sa opýtať či máte niektoré rady ako správne na to , aby sa nám podarilo dievčatko.
Máme už dvoch chalanov.... zbožňujeme ich...zatiaľ tretie extra neriešime, a tiež hlavne preto že máme "obavy" že bude opäť tretí chalan, keďže v manželovej rodine akosi všade vedú chalani😂...on je z troch chlapcov....my aj švagor máme samých chalanov, tak neviem či sú to ich silné gény alebo čo😂🤣
Máte teda nejaké overené "recepty" kedy je šanca že to vyjde a bude dievčatko?
Ďakujem za rady😁

mimi3706
15. apr 2019

@727simqa myslím ze žiaden recept na toto neexistuje 😇 ja mam síce 3 baby, a myslím ze je to zásluha kombinácie muža a ženy... Genetika, dedičnosť a také tie veci ktorým vôbec nerozumiem... U nás v rodine ja som z 3 báb a muž má 2 sestry... Možno keby sme mali 4te bol by chalan. Ak neskusis ďalšie neuvidíš ci sa ti želanie splní 🤣😇😇😇

ketrin332
15. apr 2019

@727simqa nieviem ci je NATO recept ja som tiez mala po sebe dvakrat chlapcov a tretikat som bola tehotna z manzelom sme boli presveceni ze to bude chlapec a bolo dievcatko.to sme SA tesili.teraz maju 11 10 a dievcatko 8 .a teraz po osem rokov cakame 4 babetko a cela rodinka SA tesime uvidzime co teraz bude.

17juraj17
15. apr 2019

@727simqa Bohuzial pohlavie urcuje muz. Ak tam maju silne muzske geny tak s vysokou pravdepodobnostou bude dalsi chlapec. Jedine ze by ti pozicala @mimi3706 dievcotvorcu . Tam by sa sance zvysili 😝😈

17juraj17
15. apr 2019

@727simqa Ja mam dobrych kamaratov 3ch bratov. Ty zas ani jeden spravit syna. Kazdy z nich ma po 3 baby . Nikto uz si uz netrufa na syna 😀

vlasta1818
15. apr 2019

@727simqa to sa snáď ani nedá hehe :D neblázni :D

asia83
15. apr 2019

@727simqa My sme malú splodili do 15 dní od začiatku menštruácie. Teraz čakáme chlapčeka a zaručene bol splodený pár dní pred očakávanou menštruáciou (tých ďalších 15 dní, ale pred menštruáciou). Takže vám odporúčam mať sex iba do 15 dní od začiatku menštruácie, hneď po menštruácii a podobne. Ak máte vtedy ovuláciu a vajíčko v maternici, malo by to vyjsť. Každých 7 rokov sa telo mení (7, 14, 21, 28, 35 rokov keď máte atď), aj to zohráva rolu. Malú sme splodili pred 35. rokom, malého už po 35. roku. Zrejme sa mi tam zmenila ovulácia. Predtým som ju mala tesne po menštruácii, teraz som ju mala tesne pred menštruáciou. No každopádne treba čakať a veriť v zdravé dieťa. To je najdôležitejšie.

janulla1
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
janulla1
15. apr 2019

tak nam na predmanzelskej nauke hovorili o bilingsovej metode, za idealnych podmienok (to znamena ak nieje nejaky problem so spermiami, alebo pod.) by mal byt chlapec splodeny tesne pred ovuleciou alebo v den (pretoze Y spermie su rychlejsie skor pridu k vajicku ako X, a 2-3 dni pred ovulaciou by malo byt dievca, pretoze spermie s chromozomov X , ziju dlhsie ako Y a preto si pockaju na vakicko, ktore sa uvolni v case ovulacie, u nás to vyšlo na 100 percent, mame chlapca a dievca podla tejto metody🙂

simcatko17
15. apr 2019

@727simqa My síce mame zatiaľ jedného synceka 🙂 no súhlasím s @janulla1 vraj spermie s dievčenskom génom žijú dlhsie, tak skúsiť sledovať ovulaciu a snažiť sa ešte par dni pred a nie počas 🙂

michaliita
15. apr 2019

@727simqa ahoj my sme pocas ovulacie splodili dievcatko.

zabka1987
15. apr 2019

U nás
1syn splodeny neviem kedy
2syn 1den pred ovu
3syn 5dni pred ovu
4syn 4dni pred ovu.vsetko mam presbe bud z utz alebo už roky meriam bazalnu akurát s orym synom som nemerala

mimi3706
15. apr 2019

@17juraj17 🤣

lubik87
15. apr 2019

@727simqa my sme.planovali ďalšie... máme chalana staršieho.. ani som nemyslela na to že by to nebolo dievča...pozrela som si ten čínsky či jaký kalendár že ktorý deň pri počatí dievča a chlapec...je to blbosť lebo podľa toho by bol starší tiež baba :D ale nevadí....ja som bola nastavená na babu muž tak isto ale asi základ bol ten že sex bol dva dni pred ovulkou. A spermie ktoré tvoria baby sú ťažšie a väčšie takže im to ide pomalšie...takže asi za tie dva dni akurát ta jedna väčšia dobehla...od začiatku som vravela že.to bude baba a už ma 15 mesiacov 🙂

topasitta
15. apr 2019

splodeny pred ovu je nezmysel, pretoze vajicko moze byt oplodnene az po ovu .. a kto vie, kedy spermia vajicko oplodnila je asi jasnovidec. Moze to byt pocas 24 hod zivota vajicka, ale presnu hodinu nikto nepovie. Iba ak nejakym zvlastnym sposobom predpoklada.. typu dve dievcata sme splodili ked prsalo, chlapca ked svietilo slnko. A potom to poda ak univerzalny navod 😉

danyb
15. apr 2019

Existuje jedna studia, ktora tom hovori.. skus vygooglit
Ide o to ze nositelom informacie xx alebo xy je vzdy spermia
A ak su obaja zdravi, tak by sa dalo orientovat podla zakladneho rozdielu nositelov tejto informacie a to je ze chlapcenske spermie su rychlejsie ale kratko vydrzia a dievcenske su pomalsie ale dlhsie preziju..
Co znamena ze ak je uz vajicko pripravene, tak sa k nej dostane skor chlapcenska spermia ale ak musia spermie dlho cakatna vajicko, chlapcenske nepreziju ale dievcenske si pockaju.. treba odsledovat kedy mavas ovulaciua podla toho skusat.. chlapcek ide lahsie odsledovat, mne to vyslo, mam aj dievca aj chlapca a teraz cakame dievcatko 😍 drzim palceky 😘

727simqa
autor
15. apr 2019

@danyb oki skúsim si to pozrieť.... ďakujem za radu 😊😉

ivkasolteska
18. apr 2019

Takou nejakou metodou sa zobera dr.Jonas,skus si nieco o tom precitat na nete

dilino
23. apr 2019

moja stara mama vravela že je taký trik je to samozrejme povera predtým než idete spolu na vec tak si daj bledo modré čiste bavlnene ponožky nie od čiňana ale kvalitne a už ked budete mať po tak zakaždým vypii 2 dc vlažnej vody ktoru si vopred pripraviš na stolik samozrejme robi sa tak cele tehotenstvo a tie ponožky musiš mať počas celeho aktu na nohach potom ked už bude potom vypiješ pohár tej vody a s ponožkami nesmieš stupňuť na zem čiže hned ešte na posteli dať dole skrutiť a a odlož si ich takto to sa musi robiť až do konca tehotenstva je to povera ale u nás v rodine to vyšlo samozrejme mňe by to bolo jedno čo to je hlavne nech je zdrave ale je to taka stara povera a moja kamáratka z mužom bola za tym Jonášom chceli prveho chlapca vypočital im a narodila sa dcérka tak to tiež niekedy niesú správne vypočty.

mamcotka
9. máj 2019

Môj muž je z dvoch bratov a podarilo sa mu splodiť štyri baby , požičiam ti ho? 😀 Dedko splodil 6 báb až 7 bol chlapec. To už mali po 35 tke..

alchemilkazltozelena
9. máj 2019

@dilino toto hadam nemyslis vazne 😂

nistika
9. máj 2019

nám hovorili kedysi na škole jak danyb píše mužské a ženské spermie sú trošku pohybovo odlišné ale jedny z nich sú trošku akoby ťažšie. tým pádom pri istých polohách sa to dá trošku pretriediť. a teda pri istej polohe je vyššia možnosť dievčatka pri opačnej chlapčeka ale neviem teraz ktorá spermia je ťakšia (asi dievčenská) tak buď spredu alebo zozadu samozrejme je to len minimálna pomoc k žiaducemu pohlaviu a nezaisťuje absolutne nič.

bobo1983
9. máj 2019

Ja mam doma dvoch chalanov, teraz cakame dievca. Prvych dvoch neviem, kedy sme splodili, myslim tym, ci pred ovu alebo po...no pri tretom tom viem presne...pohlavny styk sme mali v pond a v stredu, v pia vecer som mala ovulaciu...neplanovane, ale aspon manzel bude mat vytuzenena dievcatko a babky budu babkami...muz ma tri sestry a tie maju chalanov...ja som si priala tretieho princa, tak snad si budeme rozumiet 😊

dilino
11. máj 2019

@alchemilkazltozelena áno to moja starka tak vravela jasne nie je to na sto percent je to povera ale v našej rodine to vyšlo tak samozrejme je to iba že sa to tak hovori môže a nemusi to vyjsť.

barbie24
9. aug 2021

@janulla1 ahoj cize ked mam plánovať babu tak pred ovulaciou alebo pred ? Ďakujem

janulla1
10. aug 2021

@barbie24 nám odporúčali 2-3 dní pre ovuláciou že je väčšia šanca ze dievčatko 🙂

barbie24
10. aug 2021

@janulla1 dakujem 🙂

elementissa
10. aug 2021

Áno, spermie s chromozómom X sú väčšie a majú dlhšiu životnosť, čo je evolučná zábezpeka toho, aby bolo žien viac ako mužov. Otehotnieť sa dá iba počas ovulácie, pričom tá trvá len 24 hodín. Ak má muž v ejakuláte oba typy spermií, chlapec bude splodený len vtedy, ak sa priamo trafíte do ovulácie, presne v ten deň a ešte aj v takú chvíľu, aby bola šanca na otehotnenie najvyššia. Zároveň, vajíčko si vyberá, ktorú spermiu pustí. Ak sa teda vyskytujú v ejakuláte aj chromozómy X a chceš dievča, treba si odsledovať, kedy máš presne ovuláciu a mať sex 2-3 dni pred ňou. Spermie s chromozómom Y (chlapčenské) neprežijú do ovulácie, no dievčenské (X) áno. Ak niektorá z preživších spermií bude kompatibilná s vajíčkom, dôjde k oplodneniu. No a potom sú špecifická- muži, ktorí majú v ejakuláte iba spermie X a iba spermie Y. V tom prípade nehrá úlohu, kedy prišlo k oplodneniu a nesprávajú sa ani rovnako ako pri zmiešaných. Teda ak má muž iba Y spermie, je úplne jedno, kedy bude styk a či bude priamo v čase ovulácie alebo pred, vždy nejaké prežijú a žena porodí iba chlapcov. Takisto je to aj naopak, ak má chlap iba dievčenské spermie, môžeš robiť čo chceš aj sexovať práve v sekunde, keď je ovulácia na vrchole, budeš mať iba dievčatá. Táto vec môže a nemusí byť dedičná. Mám známu, ktorá má 4 dievčatá, no sú v ich rodine výnimka, lebo jej manžel je z 5 bratov a každý z tých bratov má iba synov, okrem tohto jedného, čo má 4 dcéry. Ďalej mám známu, kde sú v celej rodine ženy iba privydate a niekoľko generácií sa tam nikdy dievča nenarodilo, všetci muži majú geneticky dedičnú absenciu chromozómu X v spermiách. Ale väčšina populácie mužov má spermie oboch druhov. Ak si ale chceš byť istá, nech si dá tvoj muž spraviť vyšetrenie, či vôbec spermie s chromozómom X má. Ak nie, tak sa buď zmieris s tým, že nikdy dievča nebude alebo si dievča adoptujte

alchemilkazltozelena
10. aug 2021

@elementissa zien urcite nie je viac nez muzov... vsak vkuse sa vsade chlapci rodia... aj tu minule niekto dal clanok sfoteny ze dlhodobo sa rodi viac chlapcov nez dievcat

727simqa
autor
29. aug 2021

@elementissa a kde prosím ťa robia to vyšetrenie? Ako sa to vyšetrenie volá?🙏🙏🙏

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre