Skúsenosti so stentom a komplikácie.

zdenkakelemanova
17. okt 2019

Čaute baby chcem sa spýtať ci ma niekto z vás zle skúsenosti so stentom

Každá odpoveď poteší ďakujem

sisa_s
17. okt 2019

Stentom kde? 🙂

zdenkakelemanova
autor
17. okt 2019

@sisa_s v obličke

lusija21
17. okt 2019

@zdenkakelemanova ahoj,ja som ho mala zavedený zhruba od 6mesiaca a až po sestonedeli,mi ho vybrali. Celú dobu som mala krv v moči a keď som sa pýtala či je to normálne,tak mi povedali že áno,lebo vraj ten koniec oskiera o stenu mechúra,alebo obličky a tým mi to krváca. Sem tam som cítila bolest obličky,ale nebolo to nič oproti tej oblickovej kolike. Aký máš problém ty? Máš ho už zavedený,alebo ti ho ešte len dajú?

lusija21
17. okt 2019

@zdenkakelemanova ešte ma napadlo,pozri si moj profil,pýtala som sa na to aj ja bab,hádam ti to pomôže 😊

zdenkakelemanova
autor
18. okt 2019

@lusija21 ďakujem ja ho mam zavedení približne 3 týždne ale stále ma boli oblička neskutočne bolesti mam stent mam v ľavej obličke ale mňa už boli aj ta pravá.
Užívam nospu ale ta mi nejako nepomáha

lusija21
18. okt 2019

@zdenkakelemanova a riešila si to s lekárom? Môže byť že tvoje telo odmieta cudzí predmet v tele,alebo môžeš mať už aj obličkové kamene,alebo zápal s toho stentu. Mňa šokovala napr reakcia inej lekárky ktorá ma pred pôrodom pozerala a pýtala sa ma ake beriem ATB keď mám ten stent a ja že žiadne a ona zostala ako obarena,nechápala že mi nedali atb keď mám cudzí predmet v tele a môžu vznikať infekcie,veď predsa je to v mocovode a ona mi nasadila ATB týždeň pred pôrodom a mala som ich brať od začiatku. Určite choď lekárovi,takto sa nenechavaj. Prajem ti všetko dobré,aby si ho uz nemusela mať a mala všetko v poriadku.

tinuska115
8. nov 2019

Ja mám stent na lavej obličke teraz siedmy týždeň...prvé dva týždne boli neznesiteľné, myslela som ze si ho sama vyberiem. Bolesti, mocenie každú pol hodinu, citila som tu hadicku v sebe. No zhruba po tych dvoch tyzdnoch to nejako preslo a odvtedy super...obcas tu oblicku pocitim, ale to asi maly na nu zatlači. Beriem vsak ATB az do pôrodu, kedze cudzie teleso v tele môže sposobovat zápal.

zdenkakelemanova
autor
10. nov 2019

@tinuska115 mňa už zápal zastihol CRP 270 ale až teraz co už mám stent viac ako mesiac mi nasadili antibiotika ktoré som brala 7 dní neviem ci to ďalej ešte potrebujem niečo brat alebo stačili iba tie

tinuska115
10. nov 2019

@zdenkakelemanova mne dali tiez atb na 14 dní 3x denne tabletu a po dobrati, raz denne jednu tanletu ppkracovat v užívaní až do pôrodu. Vraj je to preventivne, aby sa viac ten zápal neobjavil. Ked som sa pytala doktora, ci to nemôže nejako uskodit, tak.dlho uzivat atb, tak povedal ze pre dieta su vzdy lepsie atb ako zapal.v tele.

0alexa1
30. jan 2020

Ahojte, mam zavedený stant v ľavej obliečke uz asi tretí týždeň. Mala som na začiatku bolesti a pichalo ma zo spodu, no potom to ustúpilo. Od nedele co som prechladla, kichala a nos si fukala mam problemy. Mam bplesti, picha ma odspodu, pri moceni mam neskutočné bolesti a samozrejme krv v moci. Neviem poriadne sediet ani chodit no skoro nič čo mám robiť? Prosim poraďte mi... Vopred ďakujem.

zdenkakelemanova
autor
30. jan 2020

@0alexa1 odporúčala by som zájsť na urológicku ambulanciu a čím skôr môže byť stent zle uložený alebo možno bude stačiť iba antibiotika lebo tam mohol vzniknúť zápal

0alexa1
1. feb 2020

@zdenkakelemanova dakujem krasne za radu.

evusha123
25. sep 2021

Ahojte.. ak sa môžem pridať tiež by som potrebovala radu ... Tiež mam zavedený stent v ľavej obličke .. mám obličkovy Kameň ktorý mi nemohli vybrať z dôvodu že mám uzke močovody tak mi zaviedli stent ... Mam ho už asi 3 týždne a stale krvácam a mam palenie pri močení a nonstop pocit že mi treba na toaletu... Prvé som krvácala iba pri močení doktor mi predpisal niejake lieky ale po nich krvácam teraz nonstop nie už len pri močení.. oblička ma pobolieva ale nieje to take bolestive jaka ked som mala tie záchvaty .. ďakujem za niejaku radu

vierka0508
10. feb 2022

@evusha123 ahoj, ako si dopadla? Ja mam presne tieto problemy ako ty popisujes. Dali mi atb biseptol ale mam pocit ze po nich je to este horsie. Uz ti kamen vybrali?

evusha123
17. feb 2022

@vierka0508 ahoj tak trapila som sa stým caa 5 mesiace ..tie prve lieky mi nepomohli vôbec... Asi 2 mesiace od zavedeni stentu som mala bolesti stale v oblicke krv v moci a bolesti pri močení po asi 2 mesiacoch pravdepodobne kameň zišiel do močového mechúra lebo z dňa na deň ma prestala bolieť oblicka.. ale stupnili sa bolesti pri močení síce som uz nemočila krv ale bokesti boli silnejšie každú chvíľku som mala povit ze musim na záchod a niekedy som ani udržať moč nevedela .. tak som fungovala ďalšie 2 mesiace týždeň pred vymenou stentu som šla na kontrolu k urologovi mala som zapal v moči tak mi predpisal atb a tie mi trochu pomohli mala som menšie bolesti a 2 dni pred vymenou mi vypadol kameň sám .. takže ked som prišla na výmenu tak už mi ho nemenili len vybrali takže o mesiac neskor som uz nemusela ist na planovane vyberianie kameňa

vierka0508
17. feb 2022

@evusha123 ja uz som objednaná na operaciu na 15.3 do BB lebo u nas v MT sa vraj na taku operaciu caka aj rok. Tiez som zacala mat asi mesiac dozadu stale bolesti v oblicke, a celkom dost krvy v moci. Zapal nemam, vraj sa to moze stat po pretazeni. Ja mam 4 mesačne babo, takze sa pretazujem stale 😐 dala som si predpisat flektor na bolest, lebo volne predajne lieky mi vobec nezaberali, tak je to lepsie. Uz nejako vydrzim, dufam ze po vybrati stentu a kamena sa vsetko vrati do normalu. Uz som z toho na nervy niekedy

evusha123
17. feb 2022

@vierka0508 určite sa to da do normálu na druhý deň som konečne šla na wc bez bolestí... Ja ked som dostala obličkový záchvat skoncila som týždeň v nemocnici a doma som nechala 3 mesačného syna a 2 a pol ročnú dcérku ... Tiež mi potom keď mi zaviedli stent a mala som tie bolesti stále tiež urolog vravel ze sa nemám preťažovať ... No ale pri dvoch deťoch sa oddychovať nedá

peter2563
5. júl 2022

@vierka0508 prosím vás keď to vyberajú von tak to boli?

vierka0508
5. júl 2022

@peter2563 citit len to zavedenie kamery dovnutra, ale samotne vytiahnutie nebolelo. Asi 5min to trvalo, tiez som sa velmi bala.

miskamicha
5. júl 2022

@zdenkakelemanova treba ist na kontrolu resp.hoc aj na pohotovost aby to skontrolovali na USG lebo ak tam pretrvava staza treba to riesit

peter2563
5. júl 2022

@vierka0508 ani není rozdiel medzi ženou a mužom odlodom toho?

vierka0508
5. júl 2022

@peter2563 no tak to nemam odkial vediet 😀 musis zistit od chlapa, ja pisem svoju skusenost

moncicna
27. jan 2025

Ahojte, ak tu ešte niekto je zaujímalo by ma .. ak valm vyberali stent pýtali sa vás na menzes ? kedže stent mám ísť vyberať v stredu a menzes dostať zajtra neviem či sa mám preobjednať alebo ako to je .. bolesti mám so stentu už nehorázne horúčky, zimnica bolesti .. mala som ísť vyberať až 11.2 ale kvôli zdr.stavu vyberajú už v stredu len neviem ako ten menzes

lusija21
4. feb 2025

@moncicna ahoj, nejako mi neukazuje upozornenia na MK, dnes som si všimla že si písala. Tak ako si dopadla? Tak to si mohla mať už aj zápal s toho 😢. Dúfam že všetko dobre dopadlo. Drž sa

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre