Skúsenosti s tehotenstvom pri tetánii

3. máj 2021

Ahojte, mám 29 rokov. Tetaniu mám zistenú po 1.minute. Okrem tetanie nemám iné ťažkosti. Sú tu dievcata, ktoré majú bábätko aj keď majú tetaniu? Po koľkých mesiacoch snaženia sa ste otehotneli? Dakujem za rady 🌷

kkovacovak
3. máj 2021

Tetania má niečo s plodnosťou? Lebo ja o tom neviem a ani ma nikto na nič také neupozorňoval preto sa pýtam. Normálne som otehotnela aj keď mám tetaniu a nikto to ani nerieši. Možno keby sa nejako zhoršil stav. Magne b6 beriem aj v tehotenstve a nič iné na tetaniu ako psychický stav aj tak nepomôže. Ako to myslíš zistenú po minúte?

autor
3. máj 2021

@kkovacovak po minute znamená, že je to vážne. Hocikedy hocikde mi príde zle a odpadavam. Čo sa týka magnezia, beriem ho v konských dávkach. Magme b6 + do žily. Stresy nemám.

kkovacovak
3. máj 2021

Tak ono je všeobecne lepšie ak je žena pred počatím v duševnej pohode. Bez stresov a akýchkoľvek iných úzkostí atď. Samotná tetania by na to ale vplyv mať nemala. Takto som to mala aj ja ale dostala som sa z toho. Chce to len naučiť sa to ovládať a dať sa do psychickej podoby. Nič lepšie sa na to poradiť nedá. Je to o hlave a tu to platí na 100%. Možno by som s tehotnením počkala kým sa to dá trošku do poriadku. Nejde ani tak o počatie ale o to aby sa ti tehotenstvom stav nezhoršil. Vtedy sa začneš báť viac ako kedykoľvek predtým a nie som si istá či by to prospievalo jak tehotenatvu tak aj tebe. Hormonálne zmeny, budeš náchylnejšia, telo musí pracovať na vyššie obrátky a je to niekedy náročné aj pre zdravú ženu

kkovacovak
3. máj 2021

Je možné že časom prídeš na to čo ti to takto spôsobuje ak už to náhodou nevieš. Naučíš sa ukľudniť sa a pracovať s tým. Velmi mi pomáhalo dýchanie do sáčku ak už išlo so tuhého

autor
3. máj 2021

@kkovacovak Dakujem ❤️

kkovacovak
3. máj 2021

Vôbec nie je za čo 🙂

dmk_1
4. máj 2021

Moja tetania nebol problem, dokonca som aj zabudla, ze ju mam. Magnezium vezmem, ked ma v noci chyti krc, vtedy si spomeniem. Ale ty pises aj ine diagnozy, skor tam. Znama bola s tetaniou po 30tke v pohode taktiez tehotna. Ale my nemame k tomu dalsie diagnozy, ale za tetaniu bez problemov.

kkovacovak
4. máj 2021

@dmk_1 to čo pani opisuje sú bežné príznaky silnej tetanie. Máte asi len nejakú slabšiu formu. Bohužiaľ toto je práva tetania

dmk_1
4. máj 2021

@kkovacovak na zaciatku som mala tiez stavy, zavrate, bolesti, ani pohnut ani stat ani lezat.. Teraz je klud

danielahamar
4. máj 2021

Celé tehu som mala každý mesiac jeden záchvat, i keď v menšom, ale mala, som 4 mesiace po pôrode a zatiaľ sa drzim

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre