Skúsenosti s tehotenskou diétou na odporúčanie lekára

simik7192
14. nov 2019

Máte niektorá z Vás skúsenosti z tehotenskou diétou? Pri nadváhe /Na odporúčanie lekára? Hľadám na internete a neviem nič nájsť, viem že treba obmedziť vyprážané jedla a podobne.. Ale chcem vedieť čo môžem a čo nie, aj v akom množstve, na také zdravé udržiavanie váhy z babetkom v brušku. Ďakujem vám za rady 👶🙂

veronikaszabova
14. nov 2019

Ako myslis tehotenska dieta? Si tehotna a kazal ti schudnut? 🤔😳
Ci sa snazis o babo a mas vela kg, preto ti radi schudnut? - v tom pripade by som to nenazvala tehotenskou dietou.

adriannasvk
14. nov 2019

Urcite obmedzit vyprazane,sladke,viac zeleniny,ovocia,celozrnne pecivo,vsetko papat na prirodno, a hlavne mensie porcie viackrat denne. Ziadne udeniny atd...

simik7192
autor
14. nov 2019

@veronikaszabova áno, som tehotná a povedal aby som si našla nejakú tehotensku diétu na udržanie váhy, nie chudnutie lebo to by bolo veľmi zle pre mimco 🤗 a to by som nechcela

leangela
14. nov 2019

@simik7192 tak podla mna si mozes davat cokolvek ale nie za dvoch, ale normalne.. 🙂 A neprejedat sa 🙂

simik7192
autor
14. nov 2019

@leangela ja si to tiež myslím, doba že musíme jest za dvoch už dávno pominula 🙊👶🤗

romanka_369
14. nov 2019

@simik7192 ja som v 29 tt zatial som pribrala 9 kil co sa zda mojmu gynekologovy vela a pred mesiacom som mala dlhu prednasku🙄..od vtedy som obmedzila sladke vody pijem len cistu vodu, normalne ranajkujem, obedujem a veceram a medzi tym ked som hladná si dam jablko, mandarinku, oriesky a podobne.. A asi to funguje lebo za mesiac som nepribrala absolutne nic tak mal dusu na mieste👍..

zuzi0911
14. nov 2019

Ja som toho názoru, že ak máš pribrať pri beres aj keby si len vodu píla. Sú také co môžu jest za 5 nie eln za dvoch a váhu budú mať ôk ako ja 10 kg počas tehotenstva. A potom také co nič nejedia, lebo im je napríklad zle a priberu 30 kg(kamarátka).
Takže jedz načo máš chuť, skus teda množstvo obmedziť, ale určite by som si nič neodopierala.

nika82
14. nov 2019

kolko ze si pribrala

stanulienkat
14. nov 2019

@zuzi0911 vieš to že ti kamarátka povie že nič neje, to ešte nemusí byť pravda. Ja poznám tiež pár ľudí takých čo nič nejedia. A keď som videla čo za deň zožerú tak to bola moja týždenna dávka a chudáci z ničoho vlastne priberali. Clovek sa má zdravo a vyvážene stravovať,ovocie, zelenina sem-tam aj maškrta, ale žiadne sladkosti, chipsy, blbosti vyjedať. Veľa tehotných si ešte teraz myslí že musia jesť za dvoch. Takže neverím každému, kto mi povie že veľmi málo je, z niečoho tí ľudia priberať musia a ľudí chorých na štítnu žľazu toľko na svete zase nebehá.

zuzi0911
14. nov 2019

@stanulienkat lenže ona naozaj nič nejedla, lebo vracala. Bola niekoľko krát na infuziach počas tehotenstva. Po 5 mesiaci nevoľnosti ustúpili, iba tak, že už nevracala jedine co do seba dokázala dat bola zeleninová polievka. Bola som s nou denne tak viem, čo jedla a co nie.
A ja tiež viem co som a koľko toho zjedla. Ja som nevoľnosti nemala takže som jedla veľa, veeelmi veľa. A hlavne vyprážané, mastné jedlá a čokoláda. A 10 kg išlo hore. Ani jedna z nás nemáme problémy so štítnou zlazou.
Seba a ju som uviedla ako príklad. No takých žien je množstvo. Proste niektorá ma väčšiu pre dispozíciu pribrať a iné nie. Tak to je. A obzvlášť v tehotenstve keď telo pracuje úplne inak ako bežné.

leangela
16. nov 2019

@simik7192 presne tak, nechapem ako to niekto moze tvrdit, ale aj niektore mlade maminky tak robia

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre