Máte niektorá z Vás skúsenosti z tehotenskou diétou? Pri nadváhe /Na odporúčanie lekára? Hľadám na internete a neviem nič nájsť, viem že treba obmedziť vyprážané jedla a podobne.. Ale chcem vedieť čo môžem a čo nie, aj v akom množstve, na také zdravé udržiavanie váhy z babetkom v brušku. Ďakujem vám za rady 👶🙂
Urcite obmedzit vyprazane,sladke,viac zeleniny,ovocia,celozrnne pecivo,vsetko papat na prirodno, a hlavne mensie porcie viackrat denne. Ziadne udeniny atd...
@veronikaszabova áno, som tehotná a povedal aby som si našla nejakú tehotensku diétu na udržanie váhy, nie chudnutie lebo to by bolo veľmi zle pre mimco 🤗 a to by som nechcela
@simik7192 ja som v 29 tt zatial som pribrala 9 kil co sa zda mojmu gynekologovy vela a pred mesiacom som mala dlhu prednasku🙄..od vtedy som obmedzila sladke vody pijem len cistu vodu, normalne ranajkujem, obedujem a veceram a medzi tym ked som hladná si dam jablko, mandarinku, oriesky a podobne.. A asi to funguje lebo za mesiac som nepribrala absolutne nic tak mal dusu na mieste👍..
Ja som toho názoru, že ak máš pribrať pri beres aj keby si len vodu píla. Sú také co môžu jest za 5 nie eln za dvoch a váhu budú mať ôk ako ja 10 kg počas tehotenstva. A potom také co nič nejedia, lebo im je napríklad zle a priberu 30 kg(kamarátka).
Takže jedz načo máš chuť, skus teda množstvo obmedziť, ale určite by som si nič neodopierala.
kolko ze si pribrala
@zuzi0911 vieš to že ti kamarátka povie že nič neje, to ešte nemusí byť pravda. Ja poznám tiež pár ľudí takých čo nič nejedia. A keď som videla čo za deň zožerú tak to bola moja týždenna dávka a chudáci z ničoho vlastne priberali. Clovek sa má zdravo a vyvážene stravovať,ovocie, zelenina sem-tam aj maškrta, ale žiadne sladkosti, chipsy, blbosti vyjedať. Veľa tehotných si ešte teraz myslí že musia jesť za dvoch. Takže neverím každému, kto mi povie že veľmi málo je, z niečoho tí ľudia priberať musia a ľudí chorých na štítnu žľazu toľko na svete zase nebehá.
@stanulienkat lenže ona naozaj nič nejedla, lebo vracala. Bola niekoľko krát na infuziach počas tehotenstva. Po 5 mesiaci nevoľnosti ustúpili, iba tak, že už nevracala jedine co do seba dokázala dat bola zeleninová polievka. Bola som s nou denne tak viem, čo jedla a co nie.
A ja tiež viem co som a koľko toho zjedla. Ja som nevoľnosti nemala takže som jedla veľa, veeelmi veľa. A hlavne vyprážané, mastné jedlá a čokoláda. A 10 kg išlo hore. Ani jedna z nás nemáme problémy so štítnou zlazou.
Seba a ju som uviedla ako príklad. No takých žien je množstvo. Proste niektorá ma väčšiu pre dispozíciu pribrať a iné nie. Tak to je. A obzvlášť v tehotenstve keď telo pracuje úplne inak ako bežné.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ako myslis tehotenska dieta? Si tehotna a kazal ti schudnut? 🤔😳
Ci sa snazis o babo a mas vela kg, preto ti radi schudnut? - v tom pripade by som to nenazvala tehotenskou dietou.