Skríining v prvom trimestri

patris64
30. dec 2012

ahoj ...som v 12tt, chcem sa informovat či je nutne abslvovat skriining z dovodu že na prvej poradni mi vzala iba krv a moč, ultrazvuk a to bolo všetko. Z člankov a znamych som však počula že sa ma v prvom trimestri robit aj skriining no ja som objednana až 24.1 takže skriining už nestihnem...je treba sa niečoho obavat...vyšetruje sa tam aj dawnov syndrom a pod....chcem vediet či sa mam obávat ....pri otazke či je všetko v poriadku mi p. Dr odpčovedala ano všetko v poriadku, lenže mne taka odpoved nepostačuje.....viete poradit

xlucia
30. dec 2012

@patris64 nutne nie je nic. avsak je to najdolezitejsi ultrazvuk, je zamerany na vrodene vyvojove chyby, mas na neho narok a preplaca ho poistovna. neist na neho je riadna blbost

raza
30. dec 2012

@patris64 je na tebe, či naň chceš ísť.. Ty si musíš povedať, prečo je pre teba dôležité, aby si vedela, že je možnosť, že má tvoj drobček DS alebo rážštep chrbtice..
musíš si odpovedať na otázku: keby mi povedali, že je pravdepodné, že moje dieťatko bude mať DS, pôjdem na potrat? alebo pôjdem na amnio? lebo napríklad ja by som nešla, preto som toto vyšetrenie odmietla, respektíve keď mi sestrička povedala, že sa môžem objednať na termín ( robí to len pár doktorov na Slovensku), tak som jej povedala, že nechcem. čakala som, ako mi začne prednášku o tom, že je to dôležité, ale ona sa len usmiala a povedala: správne! len to potom oznámte aj doktorovi 🙂 tak som to potom povedala doktorovi a ten mi to tiež schválil.. sám povedal(o čom som vedela a aj preto volila volbu neabsolvovať), ako sú tieto testy skreslujúce a často vychádzajú falošne pozitívne... potom sa maminky zbytočne stresujú..
toto je môj pohlad a moja skúsenosť. píšem to len pre to, lebo si sa pýtala na názor. netvrdím tým, že je blbosť na tie testy chodiť.. len píšem, že pre mňa nemajú zmysel.. je to na každej tehule, aby sa rozhodla. 😉 prajem ti pekné tehuľkovanie a zdravého drobčeka v brušku 😉

soldi
30. dec 2012

@patris64 prvotrimestralny screening je spojenie ultrazvuku a odberu krvi. si si ista, ze Ti ho nerobili?

anjelicek26
30. dec 2012

@patris64 - do 13.tyzdna sa robi krv, moc, ultrazvuk - ten je podla mna dolezity, nielen kvoli DS, aj ked to vyzera byt najväcsi strasiak, ale aj kvoli deformaciam, anomaliam, funkcnosti zaludka, obliciek, mocoveho mechura, akcii dietata, polohe placenty, kontrole krcku, upravy terminu porodu... mne robila genetiku aj z krvi a aj dlhy ultrazvuk, som kludnejsia...skus sa preobjednat, nech ta vezme este tento tyzden. O tri tyzdne je neskoro.

patris64
autor
31. dec 2012

@soldi ahoj...vzala mi krv aj moč, ale neukazala mi že mu bije srdiečko ani žiadny dlhší ultrazvuk som nemala....

lienocka128
12. jan 2013

@patris64 ja som teraz tiez v 15.tyzdni a na screening som objednana az 21.1.

nikiflinstone
13. jan 2013

@raza , kto bol tvoj lekar? a kde? dakujem velmi pekne!

dm
13. jan 2013

Ja som sa objednala sukromne, do centra u nas..je to velmi dolezite sono..ak ti neorobila sono, objednaj sa hned v pondelok niekde aj sukromne ako ja..v Martine su 2 centra co to robia..helios a femicare..nieje to zadara ako ked ta doc posle niekde kde to jev meste urcene..ale ja zas nelutujem peniaze za take nieco..inak najlepsie je prave v 12 mesiaci..NEZANEDBAJ TO!!!

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre