Ahojte, v tehotenskej knižke mi zapisovala sestrička výsledky krvi a mám uvedené medzi "rizikové faktory pre toto tehotenstvo" že "VIT. D>89,90". Čo to znamená? Na kontrole povedali, že všetko ok.. ďakujem
@inga93 aj mňa to napadlo, ale môže ho byť prebytok a byť to rizikový faktor? Beriem len femibion... Na najbližšej poradni sa to opýtam, ale neviem teda, google mi nič nenašiel
Ďakujem a neviete čo s tým? Vitamín D beriem len v rámci femibionu, ktorý ho obsahuje, takže ani neviem čo vynechať, aby sa znížil...
A ake velke mnozstvo toho vit.D je tam pisane? Ja by som to vysadila, sestra brala pocas tehotenstva len kyselinu listovu a Magnerot alebo obycajne magnezium. Skuste zavolat vsak aj gyn. co by odporucil. Ak tam je vysoka davka, tak mozno bude stacit len obycajny Vigantol a jedna-dve kvapky ako sa aj detickam dava.
@hianicka13 to neviem, mám zapísané len vit. d>89,90, netuším akú mám presnú hodnotu ani aká je norma, spýtam sa to na najbližšej poradni, dr povedala, že výsledky krvi boli v poriadku, tak neviem, či mi zabudla toto povedať, alebo prečo je to v knižke napísané... Ďakujem pekne za radu, snáď sa to ustáli a ďalšie výsledky krvi budú lepšie, neviem...
D forte pod jazyk, mne v tehotenstve povefali že hneď treba začať brat vitamin d rovnako ako železo
@18monca18 ďakujem, len mne to príde ako keby ho mám nad normu, či? Je tam presne napísané, že vit.D>89,9.. inak by mi asi odporučili brať vitamín naviac
A v akých je to jednotkách
@michaela329 veď to, že ja tam ani jednotky nemám nikde uvedené, ani pri ostatných zapísaných výsledkoch krvi, takže netuším.. mám ísť v piatok na sono ale k inej dr, tak sa skúsim jej spýtať a keď tak zavolám do ambulancie, len mojej dr je ťažko sa dovolať, tak neviem či čakať zas mesiac na ďalšiu poradňu alebo čo s tým, och... Hovorím si, že asi to až také zlé snáď nie je keď mi povedala, že výsledky boli všetky ok, ale zase prečo by to uvádzali do rizík v tehu knižke
Lebo ak to holo nmol/l - je to v poriadku, ak v mikrogramov, je to iba málo zvýšené. Každopádne ak Dr. povedala, že je to ok, nebála by som sa.
@michaela329 ďakujem ♥️🙏 aj vieš aká je cca norma, prosím?
@michaela329 ďakujem veľmi pekne
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
vitamin D?