Kedy najskôr ste otehotneli po sekcii? Aké bolo tehotenstvo? Mali ste nejaké komplikácie? Bola zase sekcia? Som po sekcii 2 mesiace, bábätko mi zomrelo a nie som už najmladšia, tak premýšľam kedy by bolo ,,bezpečné” znovu otehotnieť... Ďakujem
Ahoj. Pred 10r som mala prvu sekciu, minuly rok v marci druhu, bez problemov a syn bude mat rok a dva mesiace, ked sa nam narodi dalsie. Ziadne komplikacie zatial nie su. Verim, ze ani nebudu.
Po 3m od pôrodu, dokonca som druhý krát rodila prirodzene...ale určite je vyššie riziko vyšší vek. Ja som mala 26. A dôležité je tiež, aké komplikácie nastali, že prvé tehotenstvo nebolo úspešné. 🤷 Moja známa je tiež v mojom veku a po neúspešnom pôrode, 2x potratila a až tak otehotnela a donosila. U nej bábo malo omotanu pupočnú šnúru okolo krku a dlho nechcelo ísť vonku a nespravili v Tom čase sono, keď už teda mala kontrakcie, len dali vyvolavacku a v tom case zomrelo.. 😢😢😢
@ivangeline Rozdiel medzi dvomi sekciami 15 mesiacov. Vek do 35 a moja skusenost....ruptura maternice. Za mna odporucam pockat ako odporuci doktor minimalne rok, rok a pol. Aj ked stat sa moze kedykolvek a cokolvek.
Otehotnela som 3m po a druhý pôrod prirodzene, bola som riziková ale všetky testy boli dobré až dokonca.
Ahoj. Mrzí ma tvoja strata a poznám ten pocit. Skús zavolať doktorovi Wallenfelsovi (ambulancia gianna v Žiline). Viem, že riešil ženy aj so 4. či 5.sekciou, kde iní už rovno posielajú na potrat. Myslím, že tým pádom rozumie tej jazve na maternici a tak viac, než iní. Takže by ti mohol dobre poradiť.
Ja mám rozdiel medzi SC 15 mesiacov, prvá akútna, druhá plánovaná a poviem ti pravdu, druhá sekcia bola omnoho lepšia. Ani som sa extra šetriť nemohla, keďže som mala 🏡 malé dieťa. Hlavne som nečítala na nate všelijaké katastrofické scenáre a diagnózy, dôverovala som lekárovi a všetko bolo o. k. Krásne a zdravé bábätko ti prajem 🍀
@zafir mozem sa opytat, co sa dialo s tebou a babätko pri rupture maternici?
@zafir tesim sa, ja mam tiez svoj pribeh, no nie velmi radostny
@valdovalda Rada Ti napíšem môj príbeh, len na to potrebujem trošku kľudu /2 malé deti .Pokúsim sa cez víkend alebo budúci týždeň.
@valdovalda rada si ho prečítam....ak budeš mať čas a chuť sa oň so mnou podeliť.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Mám známu, čo má po 2 sekciách, 2 deti, s vekovým rozdielom 13 mesiacov, asi to bola náhoda, ale najlepšie by bolo to prediskutovať s lekárom. Držím palce