Škodí častý ultrazvuk plodu?

cicikmicik
29. máj 2016

Ahojte,ako to je s castym ultrazvukom v tehotenstve?,doteraz ma to nejako netrapilo ale kamoska mi povedala ze velmi skodi plodu.Ja som v 13tt ,mam rizikove tehotenstvo a mala som ultrazvuk uz asi 9- 10 krat..je to naozaj vela ja viem,ale nazbieralo sa to..caste kontroly v centre asistovanej reprodukcie,hospitalizacia v nemocnici kvoli hroziacemu potratu,kde sa vlastne zistovalo ci malemu bije srdiecko a aj par krat pohotovost kvoli krvacaniu,bolestiam,a prvy screening u dr..teraz mam strasne vycitky..netrvali sice nejako dlho..aj screening som mala velmi rychly..ale za posledne 2tyzdne som bola 4 krat...screening,posledna navsteva centra,kde si to potrebovala skompletizovat,a 2x kvoli pohotovosti:(..raz krvacanie a raz nevydrzatelne bolesti v krizoch a podbrusku..doteraz som bola taka ze radsej vediet co sa deje ale teraz si vycitam:(..ake mate skusenosti?mal niekto tiez tak casto ultrazvuk?velmi ma to vystrasilo..dr som sa pytala na to a povedal ze to neskodi,ze to je iba zvuk..dakujem

pribinak
29. máj 2016

Kamoska ma ake vzdelanie? Doktorka medicíny? Nebodaj zdravotnícky technik?
Bud vdacna za modernú medicínu a jej vymoženosti

kvecia
29. máj 2016

Myslim ze sa bat nemusis. Tiez som bola stale "na utz" a maly je v poriadku. Keby skodil tak mi ho tak casto nerobiA. 😊

cicikmicik
autor
29. máj 2016

@pribinak nie nie,niekde to citala dajake studie..zhrozena som zostala ze kolko som ich mala,lebo ze to skodi,sposobuje autizmus

cicikmicik
autor
29. máj 2016

@kvecia naozaj ?tiez si bola viac krat?naozaj som sa zlakla,vycitky nehorazne som mala

kvecia
29. máj 2016

Kazde dva tyzdne som mavala kontroly a medzi tym este na pohotovosti som bola. Bud kludna... 😘

cicikmicik
autor
29. máj 2016

@kvecia dakujem🙂mozno mi ho nebudu uz tak casto robit v druhom a tretom trimestry,ale v tomto prvom sa to veru nazbieralo..

nini1010
29. máj 2016

@cicikmicik Pane Boze!kebynto bolo pre plod skodlive myslis ze by to lekari pri prehliadke robili??nemozem taketo paranoidne bludy prvorodiciek ani citat.

cicikmicik
autor
29. máj 2016

@nini1010 prepac,len sa bojim..nic viac ano som prvorodicka,navyse po umelom oplodneni,od zaciatku som mala riziko potratu,...

pribinak
29. máj 2016

@cicikmicik dôležité je, kde niekde. Vies, dnešné take moderne nadávať na csetko od UVZ, cez očkovanie a rehabilitácie az po med a najlepsie je, ze k tymto veciam vyjadrujú fakt odborníci typu: kadernicka, nejaky informatik, ci krajčírka alebo učiteľ anglina (nechcem znečistiť ziadne povolanie) Keby to bola od kamosky naozaj dobra info, pamätala by si zdroj a pamätaj: dnes spôsobuje autizmus vsetko a hlavne su vsetci odborníci na autizmus.
Oveľa viac ak UVZ škodí babatku stres a nervozita matky

mysga
29. máj 2016

Ahoj, vieš, ako škodí tebe a už nenarodenemu dieťaťu všadeprítomný signál z wifi a mobilov? Elektronicke žiarenie z pristrojov? Z kablov zo stien? Neboj, detičky sú vystavené zrejme pernamentne určitému žiareniu, nemyslim si, že zrovna ultrazvuk je to najhoršie. 🙂 nestresuj sa, to škodi uplne najviac!

cicikmicik
autor
29. máj 2016

@pribinak nejake americke vyskumy ,ci co...neviem ona to zistovala ked bola tehu..

pribinak
29. máj 2016

@cicikmicik aha, takze nejaka a volajaka, mozno ani nic poriadne necitala, ale ona ako skúsená matka teraz radi a dava rozumy tebe tehotnej a vystrašenej
Prosim ta, nemaj boja. Nestresuj. Užívaj si tehotenstvo a bud vdacna za modernú medicínu

cicikmicik
autor
29. máj 2016

@mysga ja viem snazim sa🙂dakujem..uz je to lepsie v tom 7tyzdni ked som bola v nemocke a kol mna same potraty boli,to bolo horsie..teraz som kludnejsia..bol to zaberak..teraz som sa len zlakla ci mu to nemohlo dajako ublizit.

cicikmicik
autor
29. máj 2016

@pribinak som neskonale vdacna,ved to bolo jedine na co som sa mohla spolahnut ked som krvacala,ze srdiecko bije..

pribinak
29. máj 2016

@cicikmicik užívaj si a tea sa, ze ste obaja OK ;)

kikus48
29. máj 2016

@cicikmicik zhodou okolnosti som sa tomu dlho venovala, citala som vela vedeckych clankov. USG plodu neskodi, jedine keby vysetrenie trvalo dlho - hodinu, mozd dojst k prehriatiu. Potvrdili mi to aj ini odbornici. Keby sa coilen jeden takyto pripad vyskytol bol by z toho uz velky cirkus.

rheuska
29. máj 2016

Zijem v Irsku. Tu mi ich robili dva. A vaginalny vobec nie. Maju tu nazor, ze cim viac prirodne tym lepsie. Ale zase na druhej strane kolko zien pije, droguje, fajci a kadeco ine a maju zdrave deti? Ano ultrazvuk je zvuk, ktory sa odraza od objektov. V podstate nieco na styl videnia u delfinov. Nemyslim, ze by ti tym poskodili plod. A pokial to lekary povazovali za nutne tak to bolo nutne. Vsak nedalo sa tomu vyhnut tak ci tak.

tobnuf
29. máj 2016

Je to hlupost. Sono neskodi plodu ved keby hej tak by ho nerobili tehotnym 😂 mne tiez casto robili ultrazvuk a maly je tu a zdravy. Nestresuj sa lebo tym skodis plodu viacej .. 😉

jana_eyre
29. máj 2016

Ultrazvuk su zvukove vlny prenasane do obrazu, takze naozaj nechapem co by mohlo skodit plodu.. S prvym synom som na utz chodila ako na klavir kvoli problemom, je to zdravy normalny chlapec..

Dnes maju niektori ludia dojem ze skodi uplne vsetko a pritom si o danej veci ani neprecitaju nic konkretne.. Alebo precitaju na nejakej nedoveryhodnej stranke www.skazenysvet.org a uz je z toho konspiracia..

😊 neboj nic sono je najbezpecnejsie zobrazenie nasho vnutra ake kedy clovek vymyslel..

cicikmicik
autor
29. máj 2016

@kikus48 dakujem za info..hodinu mi ho nerobil.nikto...aj screening trval asi 4 minuty,zmeral vsetko a koniec..ja som sa pytala gynekologa ci neskodi ten vaginalny ale ze nieee to je len zvuk nic viac..

cicikmicik
autor
29. máj 2016

@rheuska ano aj v anglicku to je tak, na to sa tam stazuju ze zase malo robia...ved to ze kolko je takych co fajcia a opijaju sa,a v pohode je dietatko..

bublinka11
29. máj 2016

@cicikmicik tiez mi ho robili casto. Na zaciatku kazdy tyzden a tiez som sa obavala rovnako ako ty. Pytala sa lekarov, googlila...a potom som zacala tym lekarom doverovat 😉 Maly je uplne v poriadku (klop klop).

maminkynafazulka
29. máj 2016

Utz urcite neskodi..kedze ja ako prvorodicka som bol streser som bola casto u gyn kedze sa mi väčšina nezdala tak mi ho robili nespočetne mnoho krat a maly je klop klop v poriadku 🙂

moni244
29. máj 2016

@cicikmicik to sa teraz budes cele tehotenstvo stresovat, ked ti niekto povie, ze niekde nieco cital? Treba trosku viac pouzivat zdravy rozum a neverit vsetkym reciam

maminkynafazulka
29. máj 2016

A hlavne prosím ta necitaj internet ked sa ti niečo nebude zdat.. ja som to takto robila a 4x!!!! Zbytočne v nemocnici.. 🙂 ak budu pochyby treba zavolať radšej dr.🙂

miselka1234
29. máj 2016

Ja som tie vela raz bola na utz do 13 tyzdna kazdy tyzden mi nieco bolo a vobec to neskodi a racej nech vidis ze je setko ok ako by si mala potom buchat hlavu ze si to nerisla alebo ako to beres ja neviem a pohotovosti ta automaticky poslu ku gynde aj s tym ze ta boli chrbat lebo najprv skontroluju plod potom teba proste co uz a inac sa nepozru len sonom tak sa neboj je to uplne ok

shia
29. máj 2016

@cicikmicik ja som v nemocnici teraz na zaciatku tehu (este mi ho ani na 100% nepotvrdili, lebo stale to dobre nevidia) a som tu uz tyzden a kazdy jeden den!!! mi robia ultrazvuk...tiez nie som z toho nadsena, ale snad by si to nedovolili kazdy den, keby to bolo take skodlive...len co mam robit, ak to musia pozret :-/

bubinko1506
30. máj 2016

ahoj, tiez som po IVF, navyse na rizikovom. prve tri mesiace mi ultrazvuk robili pomaly kazdy tyzden, kedze som mala problemy s krvacanim. okrem toho samozrejme NT screening, zajtra ma caka morfologicky ultrazvuk (ten bude trvat dlhsie). sono je bezpecne a je to naozaj najlepsi sposob, ako sa pozriet, ci je babo v poriadku. nemaj ziadne obavy.

cicikmicik
autor
30. máj 2016

@shia ahojky nemas na vyber tak sa neboj..dolezite je aby mimi bolo ok a ako pokracujes??aj ja som bola v nemocke so mnou to teda riadne zamavalo..

cicikmicik
autor
30. máj 2016

@miselka1234 aj ja som taka🙂stale na pohotovosti..preto sa to aj tak nazbieralo ,lebo stale nieco sa vyskytlo,ci uz silnejsie bolesti alebo krvacanie,to ma trapilo hodne dlho..

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre