Škodí časté sono bábätku?

mysiacik212
28. júl 2013

Som v 18. tt..a az o mesiac mám íssť na dôležitejsšie morfo sono, kde sa dozvieme, či je náš drobček chlapisko, alebo dievčatko 🙂 idem tam 23. týždni, pretože majú dovolenky..o dva týždne na to by som chcela ísť na 3D sono...mám jednu známu, ku ktorej by som mohla hocikedy behnúť, vyšetrila by ma..a určite by mi povedala aj pohlavie..avšak sa bojim, že časté sono dieťatka mu môže uškodiť. čo si o tom myslíte?

katarina1984
28. júl 2013

@mysiacik212 tato tema tu uz niekde je ak ju najdem dam link,rozhodne neskodi 😉

sense
28. júl 2013

@mysiacik212 takych tem je viacero, a ci skodi neviem, ja som musela chodit do 30tt kazde dva tyzdne na velke sono a potom kazdy raz tyzdenne a posledne tri tyzdne som chodila na prietoky 2x do tyzdna a mala je v poriadku.

gaby21
28. júl 2013

@mysiacik212 Ja som tiez si davala spravit sono na kazdej poradni, okrem toho aj u odbornika a obe deti su zdrave, fyzicky aj psychicky velmi zdatne, ani chybičku krasy nemaju ziadnu, su proste dokonale 😅 , takze ja si myslim, ze sono neškodi

bluerose
28. júl 2013

Caste a kratke nie, skodi iba dlhe, moze zvysit teplotu plodu, co pri klasickych poradniach nehrozi, takze klud 🙂

usacek79
28. júl 2013

@mysiacik212 ziadne "rozhodne neskodi" neexistuje v tomto pripade, lebo sa to este stale skuma - to, ze sa niekomu narodi zdrave dieta este neznamena, ze kdesi cosi v jeho genetickom kode sa neposkodilo a ktovie, ci nejake choroby neskor v zivote nie su nasledkom casteho vystavovania utz...
Tak, ako sa po dlhych desatrociach prichadza postupne na skodlivost inych veci, tak to presne moze dopadnut aj s utz (cim nehovorim, ze to tak urcite musi byt...)
faktom je (a teda toto je NAOZAJ, ziadne dohady!), ze utz babatko priserne obtazuje - utz vydava taky hluk, akoby sme si my prilozili ucho na reprak na nejakom koncerte (hovori o tom asi najlepsi slovensky neonatolog Peter Krcho tu - http://www.funradio.sk/clanok/12904-host-peter-... - neviem presne v ktorom vstupe, stoji za to si vypocut vsetky 😉 )
takze ak sa tvarime, ze nam ide len a len o dobro babatka, tak sa mi nezda byt ktovieake laskyplne ho casto vystavovat takemuto stresu 🙄
a teda tu je dost info o pripadnej skodlivosti utz (je to dost extremny zdroj, ale su tam info zdrojovane aj zo serioznejsich pramenov, takze nieco na tom mozno bude, kazdopadne stoji za precitanie)
http://vnimavetehotenstvo.sk/ultrazvuk-je-niciv...

mysiacik212
autor
29. júl 2013

@sense
@gaby21
@bluerose
@usacek79
dakujem babulky, aj ja si myslím, že by nemalo...ako viem, ze urcite vydrzim do 28.8. na to sono..ale som taka netrpezliva, a chcela by som skor nakuknut, ci je vsetko v poriadku a okrem iného, zistit, co nas malinký stuplík je 🙂 tiez som pocula názory pre a proti...na jednej strane moze byt pravda, že to neskor nejak vplyva na dieta...ale comu teraz veriť?
@katarina1984 joj, vobec mi neotvorilo tvoj link, otvorilo mi prihlasenie sa do MK..:(

zigzag
29. júl 2013

@mysiacik212 ja si myslim, ze netreba prehanat, ved ked si zoberies, volakedy aby zistili ci je babo ok, tak roendgenovali zenu, az neskor sa prislo, ze to poskodilo plod, takze asi tak, ja som bola na sone 5x asi, nastastie vsetko ok , vtedy som nemala ani tusenie, ze by mohlo neako poskodit-ovplyvnit babo, vtedy som si myslela, ze ved keby to bolo zle, tak to nerobia, ale od narodenia babetka, sa vsetko zmenilo, a ked ta zaujima sono teraz, tak si pozri temu ockovania a vakcin tiez, zaujimave citanie tiez,,,,,, 😉

mysiacik212
autor
29. júl 2013

@zigzag myslim, ze mas pravdu...netreba to prehaňat..presne, niekedy sa to dozvedeli chvilku pred porodom, a aj to nebolo iste..a vravim sa ma, je jedno, co to je..hlavne nech ej to zdrave! co tým zmenim, ked budem na babätko nakukat?? mozno to, ze sa to dozviem o par dni skor? mala by som sa naucit byt troska trpezlivejsia...🙂 ako to, že sa po narodeni babatka vsetko zmenilo, ak sa teda smiem spytat? :(

katarina1984
29. júl 2013

@mysiacik212 nevadi....pisalo sa v nom ,ze aj keby sa sona robili kazdy den,neskodi to.Som zdravotna sestra a moj gynekolog je zaroven aj moj kamarat,takze vzdy ked k nemu pridem,aj mimo poradne,ked sa mi nieco nezda,alebo sa mi objavi nejaky priznak,ktory neviem ci ma byt alebo nie,stale mi robi sono.Takze sa neboj 😉

mysiacik212
autor
29. júl 2013

@katarina1984 no som ja zvedava, ako to dopadne, ci to naozaj nevydrzim a ked budem doma behnem tej mojej znamej, alebo vydrzim este mesiac :D

janka220989
29. júl 2013

ja idem v kazdej poradni na sono a zo zaciatku som chodila na sono kazdy tyzden, teraz tak raz do mesiaca,

zigzag
30. júl 2013

@mysiacik212 juj, ja som bola tiez nerpezliva, velmi 🙂 na sono som sa tesila vzdy 🙂 ale keby ze mam mat este raz tak podstupim iba to jedno v 12tt, a potom mozno este pred porodom to posledne, ci je ok, zmenilo sa uplne vsetko, maly strasne zarevany od zaciatku, uz v porodnici som ho na glukozu nosila stale, nas poznali, aj 3x pocas noci nedal sa niako utisit, hehe, a doma pokracovalo, konecne po 2 rokoch na materskej si ju zacinam ako tak uzivat 🙂 a zmenil sa moj pohlad na medicinu uplne, dovtedy som lekarom ako tak doverovala, ale ked som prisla na temu ockovanie, tak som im verit uplne prestala, a spolieham sa viac na seba, ako ze oni mi dokazu pomoct, ako co sa tyka mediciny ako takej, chronicke ochorienia, chripky a tak,prevencia, ale na urazivke nam velmi pomohli,to je pravda

zigzag
30. júl 2013

@mysiacik212 a rovnako co sa porodu samotneho tyka,dolezita je priprava, my sme mali krasny porod, velmi rada spominam,... 😉

mysiacik212
autor
30. júl 2013

@zigzag a tak hadam mi to do konca augusta nejak ubehne :D aj ja som velmi rada, ked drobceka mozem vidiet, kolko razy som mala slzy az na krajicku...bola si aj na 3D-sone? inac, moze na tom nieco byt, ze to nejak posobi na babatko..potom zostane placlive, zle...a nepokojne...nieco na tom bude..a ake si mala tehotenstvo? bo ja soms tale nervozna, tiez placliva...dufam, ze to moc neprenasam na drobceka..:/

mysiacik212
autor
30. júl 2013

@zigzag ja viem, ze kazdy porod sprevadza bolest, heh musim sa a nu sice este pripravit..🙂 (este mam chvilku casu stresovať)...viem, ze bolest pominie a potom budem uz len drzat babatko v naruci...a ako si sa pripravovala na porod? rodila si epiduralkou, ci bez nej?

zigzag
30. júl 2013

@mysiacik212 ja sm bez epiduralu,oxitocinu, nastrihu a sitia, nastrihu som sa bala najviac, ani nie bolesti, ale neako som nechcela byt dole strihana, taky blby pocit, neviem, tak som rada ze sa to podarilo a maly mal skoro 4 kg, bez 200g, takze sa na mna chodilo pozerat cele oddelenie ako na prvorodicku bez nasrihu :D, nemala som ani jednu ranku,trhlinku,ani z vnutra ani z vonka, pomohlo epi-no najviac asi, potom som pila malinocnikovy caj, a lanove semienka hryzt, a kegelove cviky na posilnenie panvoveho dna, bolesto som mala 15 hod, ale stalo za to 🙂 a som vdacna personalu na porodnici, ze respektovali moje prianie nestrihat, a necvakli ma prevtivne, ako byva zvykom 🤐 maly nemal ani zltacku, ja som bola fit hned, sama som zisla zo stola, hned sprcha, a cakala som kedy mi prinesu maleho na izbu, fakt, velmi rada spominam, 😵 krasny zazitok, hoci jednu dobu som mala pocit ze ma rozpuci 😀 a na kontrakcie, ktore uz boli dost neznesitelne bola najlepsia fit lopta, sediet a skackat na nej, najhorsie bolo, ked uz som bola na stolo, poputana do ctg, kontrakcia jedna za druhou, ale to sa uz islo aj tlacit, takze to uz nebolo dlho, a este,ked si myslis, ze to uz dlhsie nevydrzis, za chvilu bude koniec 😉 drzim palce, aby ste mali pekny porod aj vy, a obaja boli zdravi a stastni, a potom aj cela vasa rodina s vami 🙂

happyfrog80
30. júl 2013

moj nazor na sono je ze v skorom stadiu tehu ,teda v prvom trinestre by sa malo len raz v 12tt ,vtedy to moze uskidit.Vsimli ste si ze deti v brusku si zakryvaju tvaricku vzdy pri sone v neskorsom stadiu?Nie su nadsene asi .

mysiacik212
autor
30. júl 2013

@zigzag epi-no? co je to? a malôinocnikový cajik? nie je to nieco podobne ako ostruzlina malinova? bo aj to som pocula, ze pripravuje porodne cesty pred porodoma zmäkcuje ich...o kegelovych cvikoch som pocula..cvicila si ich len pred porodom, ci pocas tehotenstva? dakujem si velmi zlata!!! tak moc sa na to tesim, ie ze by som chcela hned teraz porodit, este si chcem uzit brusko...a potom to moze prist...velmi pekne o tom rozpravas..toto som potrebovala..aby ma neikto takto pozititvne naladil a myslel na porod aj troska pozitívne..bo tu v praci ma lens tasia a kadejake pribehy, co by nemali rozpravaju...aj vam prajem, aby ste boli stastnucki a zdravucki s drobcekom, aby vam robil len a len radost...fuu a to ze ta nenastrihovali...bola by som asi najstastnejsia, kebyze to aj mna nejak obide..:/ asi musim len dufat :D :D :D a kde si rodila?

mysiacik212
autor
30. júl 2013

@happyfrog80 hej hej videla som, ze si zakrývajú očka..:/ asi ich to otravuje troska :D

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre