Moze uskodit plodu sex pocas tehotenstva ak ano kedy?
Ak lekár nepovie inak, sex v tehotenstve je prospešný. Samozrejme sa počíta s väčšou opatrnosťou. Len do toho 😉
presne ako pisu mozte kludne ....mne napr uz v 8 mesiaci neodporucala lebo mali bol otoceni hlavickou dole asi viete na co narazam.....
Rizikove to zatial neviem nakolko som v prvom mesiaci - a to sa doktorka aj cudovala ze som to zachytila tak skoro viac si zrejme pripady ked porodia do wc a zistia to az v danu chvilku xD
@20tatianas v prvom trimestri môže mať žena skôr problém s tým, že sa jej nechce (nevoľnosti, únava, celková rozladenosť), než že by nemohla. Je to v poriadku aj tesne pred pôrodom, pretože maternica je v uhle, takže nehrozí zranenie.
ja si tiež myslím, že to je v pohode 🙂 dokonca som este pat dní prenášala a volakto mi poradil, že sex môže spôsobiť porod ked takto prenášam , takže sme do poslednej chvíle 😀
@zlte_kuriatko jak prenasas?
@moonlightflower ako chut by aj bola.len mam casto bolesti v podbrusku hlavne poobede a vecer moze to byt aj koly sexu ci to je cisto o tom ze sa mi roztahuje brusko??
@20tatianas aj ja som mávala bolesti...ako niekedy pred menštruáciou...to sa rozťahuje maternica. Niektorí hovoria, že v prvom trimestri sex môže byť, len sa Ti nemá páčiť, ale ak je všetko v poriadku, bábätku to nemá ako ublížiť. Keby to bolo také riskantné, príroda by to zariadila tak, aby sa nedalo.
@20tatianas Prenášať znamené, že už bol termín pôrodu, ktorý stanovil lekár a žena ešte neporodila. Nie je to nič škodlivé - lekár len odhaduje termín. Takže napr. prenášať pár ddní môže keždá druhá tehulka.
@monhla zaujimave inak je mi to blbe ale kebyze si nezistim podla tej kalkulacky a toho kedy bol sex tak ani neviem v ktorom som tyzdni nakolko mi to doktorka nepovedala nemyslim si ze som povinna na vsetko sa vypytovat este ani o poplatkoch ma neinformovala a ked som oponovala tak ze vonku na nastenke je cennik pritom to tam nebolo a myslim si ze za kazdy ultrazvuk 15€ a ked bude vacsi plod tak 25€ je vela ked chodim kazdych 14dni na kontrolu a to ani nevravim ze nedvihaju telefon dost casto...mas nejaku taku skusenost?
@moonlightflower na tom nieco bude 🙂
@20tatianas Mne termín pôrodu napísal do materskej knižky, keď mi ju vystavil - cca 8tt. Potom mi ho však pri oboch tehu o týždeň posunul - vraj tak je to vraj presnejšie podľa utlrazvuku. Nikdy to netrafil 😀
A za ultrazvuk som v živote neplatila. Iba za vytlačenie fotečky bral poplatok 2 eurá.
@monhla fuha a mozem sa spytat ako sa vola pripadne kde posobi? Lebo fakticky uvazujem o zmene doktorky len mi je to blbe lebo som tam sla prvy krat uz s tym ze som v tom xD a dokopy mi nepovedala ziadne vysledky len ze vsetko je ok..
Môj je z TT, skôr by Ti poradili baby z Bratislavy. A meniť lekárku sa neboj - ide o zdravie nielen Teba ale aj bábenka. Mala by si mať lekára ku ktorému máš dôveru.
@20tatianas myslela som tak, že som prenášala 😀 možno som sa zle vyjadrila porodila som až pat dní po termíne.
mala som kamosku, co zo zaciatku strasne vracala, tak nemala chut, potom mala priatela prec, tak logicky nic a ked prisiel, tak v 7 mesiaci raz sexli a este v tu noc porodila...Vraj jej to tam "rozrypal" a vyvolal porod...Samozrejme, dietatko v ohrozeni zivota...
@zlte_kuriatko pochopila som to 🙂
@p_etrisha a ako to dopadlo?
@monhla nepoznas tu nejake baby z Ba? ;) fakt by sa mi zisla daka mila doktorka ;)
Keď dáš kurzor myšky na fotečku ľubovaľnej osoby v akejkoľvek diskusii tu na mk, tak Ti vyskočí okienko s info o registrácii, počte príspekkov, poočte priateľov, ... a aj odkiaľ tá osoba je. Väčsina báb má uvedený aspoň okres, ak už nie presné mesto, či dedinu
@20tatianas zakazdym ti robi ultrazvuk? 3x je povinne , a inokedy len ked ty chces, alebo ti ho spravi zadarmo z dobrej vole. ale urcite nie aby si kazdych 14 dni platila 15 eur . to potom nieje nieco v poriadku a ten lekar fajne zmyka svoje pacientky
@20tatianas Do TP bol maly v inkubatore, potom ho este nechali "len tak" v postielke na dohlad a potom ich pustili 🙂 Teraz je to sikovny, krasny, 18 mesacny nezbednik 🙂
Hej zakazdym a nieje to klasicky ultrazvuk ze ti da gel na brucho a podobne...ale je to taka tyc kde natiahne kondom na nho da gel a tak ti urobi ultrazvuk - ok beriem ze draha technika ale neni mi to moc prijemne lebo ten gel zo mna vyteka a ani intimku mi nedala dalsi raz som sa poucila a dala som si intimku do tasky ze si ju dam a aj som dobre urobila lebo kym sa dotrepem domov je to dost neprijemne...
@lubiken odpoved vyssie ;)
20tatianas tak co ja viem tak sono sa nemoze robit stale ved to ozaruje aj male ... iba vtedy robi sono castejsie ked fakt nieco neni v poriadku ... a nemas nahodou sukromnu doktorku ??? lebo ja mam a platievam tak max 7 eur za sono..... a hentake sono ta tyc to mas len zo zaciatku potom sa robi uz len na brucho lebo hentak uz neuvidi cele babo ...
baby poradte som v 7 mesiaci a mam strasnu chut na sex,ale bojime sa s priatelom aby sa babatku nic nestalo,mate s tym skusenosti ?
@laskacezar Ja som sice este len v piatom, ale podla mna mozes. Ak nemas rizikove a citis sa fajn, tak preco nie? 🙂 Pokial viem, tak sa sex neodporuca az vo viac pokrocilom stadiu, aby sa nevyvolal predcasny porod, ale teba sa to este netyka.
@julia92 neviem bojim sa lebo na zaciatku som mala trochu komplikacie ,ako moja doktorka mi povedala ze kludnem mozem,ale ja stale nesom si ista tak radsej pockam 🙂 🙂
@laskacezar No a este aj doktorka ti povedala, ze mozes, tak potom sa uz fakt nemusis bat 🙂)))) A vies, ze sa este nacakas, ak do toho nepojdes teraz, nie? Lebo po porode to nepojde nejaku tu dobu... Ale na druhej strane, ty si mamicka, ty sa rozhodni 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
ak to nie je rizikove tehotenstvo tak urcite uskodit nemoze...