Ahoj, neviete odporucit nejake setrenie, kt.by sme dietatu zalozili pri narodeni a pravidelne tam posielali peniaze? Vsade nam ponukaju len fondy.
@kwetinka12 môžete si dať v Komunálnej poisťovni Školák sa to volá je to na 5 rokov, mesačne to vychádza cca 12€ a máte v tom aj
úrazové poistenie. Po 5 rokoch vám vyplatia 555€. Alebo potom Provital Junior. To je na dlhšie, presne neviem na koľko, ale tam sa platí mesačne viac aj konečná našetrená suma je vyššia.
Nehladam nieco kde budem zarabat, keby to aspon pokrylo inflaciu a bolo garantovane. Nic take sme nenasli
@kwetinka12 žiadne také sporenie neexistuje, ktoré ti pokryje aj infláciu. Jedine investovanie. Napríklad do nehnuteľností, pozemkov atd.
My sme dali vkladnú knižku.
@marionete no veľmi výhodné to nie je keďže tam za 5 rokov vložíš 720 eur a vyplatia ti 555🙂🙂sporenie s poistením je najnevýhodnejšia forma sporenia🙂ak už niekto chce tak zvlášť poistiť a viem koľko platím za poistenie a zvlášť sporiť(či už detský účet alebo tie fondy...aj na sporiacom účte tak PrimaBanka
@kwetinka12 Nic také si nenašla lebo nič také neexistuje.
@kwetinka12 Tak si zistila.
Novorodenca? Fiobanka (najlahsie pristupny broker), kupit akcie stabilnej firmy s dlhodobou historiou hodnoty a vyplacania vysokej dividendy, CR-Tabak (8,5😵 od 1993, USA AT&T,... Zaplatis za obchod - kupu/predaj 0,36%, pri priamej kupe akcii neplatis rocne poplatky ako fondom,...
Nestaras sa, ci akcie stupaju/klesaju, ked klesnu, o nejaky cas zase stupnu. Za 12 rokov (v pripade Tabaku) dividenda splati pociatocnu investicu a akcie budu mat stale svoju momentalnu hodnotu.
@majkeel diky, pojdeme sa na to spytat
Ja som spokojna so sporením v PSS(prvá stavebná sporiteľňa)dávam tam peniaze sebe, taktiež mám zmluvy na deti...môžeš dávať pravidelne, príp. podľa platu, ide ti tam úrok a v prípade, že splníš podmienky, tak aj štátna prémia plná, inak len percentá z nasporenej sumy vupočítané. PO 6 rokoch sa dajú peniaze vybrať bez poplatku, ale môžu zostať aj na účte. Ja ich tam tak nechávam a ešte sa mi nestalo, že by mi z nich ubudlo, to čo tam dam tam je ešte plus tie úroky a prémia...a ak sa jedna o noborodenca, myslím, že založenie je bez poplatkov a je v tom aj poistenie rodiča, v prípade, úmrtia došetria do cieľovej sumy.
@zuzka1620 Prepac, ale zle radis. Stavebne sporenie je na Slovensku "mrtvy" produkt. Peniaze mas viazane 6 rokov, vysoke poplatky - statna premia padne na poplatky. a kazdy rok stat nejako skusa to este viac stazit a obmedzit. Cez zvysujucu sa sumu,... Stavebne sa oplati uz len tomu, komu pre nizky prijem nedaju hypoteku, ale nie ako sporenie.
presne tak, stavebné sporenie sa dnes už neoplatí ako sporiaci produkt......
@majkeel mna za rok poplatky stoja 12 eur, keďže je to zmluva uzatvorená na novorodenca do 1.roka je možnosť uzatvorenia zdarma.Takže iné poplatky neplatím a nakoľko som si vedomá toho, že sú to peniažky pre dieťa do dospelosti, nevadí mi, že sú viazané...určite lepšie amo ich mať doma v ponožke...nedávam ich tam už teraz pravidelne, prevažne na narodeniny,meniny, šibačku, ale určite je z nich viac ako v tej pokladničke, príp. Z fondov, ktoré neviem kedy padnú alebo sa in zníži hodnota. Keď si odmyslím aj prémiu, ja som stále v pluse...
odporucam zaujimavy yuotube blog o financiach, Dominik Kovarik
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
zlaté mince