Ahojte, chcem sa opytat, ci ma na tehotenstvo vplyv, ak doma pouzijeme Savo proti plesni. Vyskusali sme vsetko, no na plesen nic nezabralo, takze toto je posledna moznost. Som v 3.trimestri. Savo pouzijeme vo vstupnej hale, nie priamo v obytnej casti. No nevyhnem sa prechodu cez tento priestor. Dom nemozem opustit, lebo mam nariadeny prisny kludovy rezim a plesen fakt v dome nepotrebujeme. Hlavne, ked tu onedlho bude zit babatko.. Len ma trochu trapi, ci nebudem dychat tie vypary, aby to nemalo negativny vplyv na babo.
@zooeynka to uz riesime s odbornikom, ide o tepelne mostiky.. ideme menit vsetky tesnenia a este nejake upravy sa tam musia urobit, no az po novom roku, kedze su sviatky a vsetko sa posuva uz do noveho roka
Skusali ste aj bezchlorove prostriedky proti plesni? Tie maju inu uconnu latku ako chlorove soli a su ucinnejsie, ekologickejsie. Obzvlast na steny su vhodnejsie ako ties chlorovymi solami, ktore ostavaju na povrchu a nasledne nasavaju este viac vlhkosti
My mame eko sprej zo striebra treba sa poradit v obchode kde to predavaju
@viestta skusili, este viac sa to rozsirilo...
@zabka79 vyskusali sme 3 rozne pripravky, aj domace "recepty", nic nepomohlo.. skor je to este horsie
ale uvedomujes si, ze savo vas problem nevyriesi? Savo vybieli to co je na povrchu, ale nezlikviduje plesne v hlbke malovka a omietky, rovnako nezabrani ich dalsiemu rastu. Ked mate teplene mosty, tak si kupte elektricky odvlhcovac, tahajte vlhkost zo vzduchu a nebude sa zrazat na studenych stenach. Steny treba osetrit fungicidmi, nie dezinfekciou, aby posobili proti rastu plesni a uvolnovaniu sporov do vzduchu.
(mam to odskusane, odvlhcovac spravil zazraky (my sme mesiace tahali litre vody zo vzduchu), stavebne upravy zabranili problemom v dalsich rokoch)
@viestta ako som pisala vyssie, pozname pricinu, riesime to s odbornikom, no zo dna na den nam to teraz nikto nevyriesi.. vsetky domace a laicke recepty, ako aj ine pripravky, urobili este viac skody ako osohu a plesen sa vyrazne rozsirila.. potrebujeme sa toho zbavit, kym nam pridu robit tesnenia, zarubnu a kym sa to cele da dole a natrie protiplesnovy naterom... uz nam vysvetlili, ze sa to ani neda robit za kazdeho pocasia, kedze ide o vchod do domu a vstupnu halu, kde su najvyraznejsie teplotne rozdiely.. ja teraz riesim to, ci je to v tehotenstve bezpecne a neohrozim tym babatko, kedze som v domacnosti 24hod denne
Ahoj, ja keď som čakala prvé bábo, prišla budúca svokra so svagrinou a na byte mi začali striekat sa vom steny. Bola som asi v 1.mesiaci. Oni nevedeli že som tehotná. A bohužiaľ som potratila. Zamlknuty potrat, prestalo biť srdiečko. Nik nevie prečo, ale ja som tam spala aj všetko dýchala a dosť mi to smrdelo. Neobvinujem ich, ale ktovie ci aj to nebola príčina, to sa už nedozviem. Tak len toľko moja skúsenosť, radšej by som to neriskovala.
Ja si striekam sawom cele tehu okolo wcka a ani raz mi nenapadlo, ze by som to nemala robit
Nič sa ti nestane, preboha 😀
Ahoj
Nemyslím si, že by sa niečo stalo tebe keď to vdychneš. 😊 Ale ak sa chceš cítiť psychicky v pohode daj si respirátor keď vstúpiš do tej miestnosti.
@lenkadenisa u nas upratovačka striekala v robote steny ale len chodba ktorou som prechádzala
@zzzza a ty si tiez tehotna? Lebo my sme mali to iste, co autorka a savo som striekala vkuse, ale vplyv na moje tehotenstvo to nemalo ziadny. Osobne si myslim, ze 1.mesiac je kriticky, takze skor to bolo z inych pricin... Aj ked chapem, ze clovek hlada dovody,lebo je to bolestive.
@zzzza celu dobu som pucovala kupelnu. Umyvala sprchovy kut so savom. Skor ti mozno moze byt zle z toho pachu... Ale ved to nie je jedovate, inak by sa to nesmelo pouzivat (na dychanie myslim). Bezne savom umyvaju zachody v skolke a to dost citit. Neinhalujes to z flase. Neboj sa, naozaj. Ja viem, ze ked zena potrati, tak hlada dovody a vini sa za vsetko... Faktom ale je, ze to byva skor problem vo vyvine plodiku... To sa bohuzial casto stava. Drzim palce, nech ti vsetko dobre dopadne a uzivaj si tehotenstvo❤️.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ved ho nepijes....a v plesniach zit nie je tiez vhodne, treba odstranit pricinu, nie len riesit nasledky Savom