Saunovanie v tehotenstve

kacena_kac1992
13. sep 2021

Ahojte,

Nedá mi spávať, ak sa predsa nespýtam…
Vedela som, že budem mať nabitý program- svadba, wellness pobyty, a podobne. Tak som si robila pre istotu testy, negatívne…. Bola som tým pádom v saune (aj keď nachvíľku, v slabých stupňoch, nie fínska a podobne a vírivke), vypila som si na svadbe..
V tomto prípade, kebyže mi test výjde napríklad o týždeň pozitívne, je to v poriadku, lebo bábätko ešte nie je napojené na krvný obeh matky ? Ja viem, že by som si mala dávať pozor ale ani falošné nádeje si nechcem vytvárať, žiť v nejakom napätí a v strese a je to dosť krátko po poslednej ovulácií (asi týždeň) 🤷‍♀️ Takže by to nemalo mať žiaden vplyv.

Ďakujem

kiki68
13. sep 2021

@kacena_kac1992 nemalo by sa nic stat, Jasne je to tazko vediet, ked napr vyjde ak prvy test negat. Ja som tiez vypila nejaky pohar vina a bola v saune. Vysiel mi prvy Test este negativne a ja som si povedala, ze som sa na nieco namotala a musim dalej normalne zit. Ten dalsi o dva tyzdne uz bol pozitivny. Maly je zdravy. Potom c tehu uz som nic nepila a v saune som bola este raz, ale iba chvilku

petamich
13. sep 2021

tak si to zoberme pragmaticky - zena, ktora sa snazi o dieta by v tom pripade vlastne pocas celeho obdobia mala sediet doma na zadku, abstinovat a pre istotu jest iba chlieb s maslom (schvalne prehanam) a zeny, ktore sa nesnazia a proste otehotneju a su fajciarky, aktivne sportovkyne, sluzobne cestuju, prilezitostne piju atd. by vsetky mali dieta s nejaky defektom - nie takto to skratka nefunguje 🙂 v case, ked vacsina z nas zisti, ze je tehotna = v case meskania menstruacie prave vajicko doputovalo do maternice, zacalo sa uhniezdovat a neskor sa napoji na krvny obeh matky a vtedy uz vsetky vieme, ze sme tehotne (neriesim vynimky mala som menstruaciu do porodu a netusila som, ze som tehotna)

ja osobne som fungovala uplne normalne v case snazenia sa, sluzobne som lietala kazdy tyzden do zahranicia, rodinne/firemne oslavy, posedenia pri vinku, wellness....jedine co som vedome vysadila bolo fajcenie (drogy som nikdy nebrala, takze tie schvalne nespominam)

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre