Sauna počas tehotenstva

ladybirdddka
30. aug 2013

Ahojte 🙂 Som na konci 19tt a stále ma máta otázka používania sauny počas tehotenstva? Máte niektorá skúsenosť? Som prvorodička, moja doktroka mi to neodporúča, lebo jej dcére to nevyhovovalo. Ja som však našla na nete pár kladných reakcií na používanie sauny počas tehu. Som zmätená, sem s vašimi názormi 😉

simca06022011
30. aug 2013

podla mna nie

katie555
30. aug 2013

nie koli prehriatiu organizmu 😉

maminab
30. aug 2013

ja by som to určite neriskovala....... 🙂

ivetkabab
30. aug 2013

@ladybirdddka nesmies saunu ani horucu vanu

m_ij_ka
30. aug 2013

rozhodne neodporúčam 🙂

ladybirdddka
autor
30. aug 2013

Hmm..tak asi nie teda no 😀

kiki75
30. aug 2013

moze sposobit potrat

jvlo
30. aug 2013

fuu a ja som chodila, ale len na chvilocku do finskej, mne doktorka povedala, ze ked sa citim dobre tak mozem... aj virivku ak bola teplota do 36 stupnov...

ladybirdddka
autor
30. aug 2013

@jvlo a potom normálne do ľadovej vody, áno?..a bez problemov..mne sauna vzdy robila tak fajn a teraz uz 5 mesiacov nič a tak rada by som tam šla :(

jvlo
30. aug 2013

ja som sla zo sauny von, netrebalo ladovu vodu vonku bolo 10 stupnov 😀

veresvarska
8. sep 2014

Môžu sa saunovať aj tehotné ženy?
S touto otázkou sa stretávame často. Odpoveď na túto otázku je taká ako na otázky typu: Môžu tehotné ženy cvičiť?, Môžu sa tehotné ženy bicyklovať? Môžu tehotné ženy lietať lietadlom?
V prvom rade tehotenstvo nie je choroba. Tehotná žena musí počúvať, čo jej hovorí jej vlastné telo. Často krát žena, ktorá navštevuje pravidelne saunu ani nevie, že je tehotná a saunovanie jej nerobí problém. Iné je to, ak sa chce začať saunovať práve v období tehotenstva. V začiatkoch si na vyššie teploty v saune musí zvykať každý. Ak sa saunujete pravidelne, vaše telo je na túto záťaž zvyknuté a vynechanie saunovania mu bude robiť väčší problém ako saunovanie samotné. Ak cítite, že vám vysoká teplota v saune nerobí v tomto období dobre, môžete zvoliť biosaunu, kde teplota zvyčajne neprekračuje 60 stupňov, alebo parnú kabínu, poprípade infrasaunu. Samozrejme, žena najmä v prvom trimestri môže pociťovať nevoľnosti, ktoré jej sťažujú život, v takom prípade bude lepšie saunu na čas vynechať. Tak ako je dobré v tehotenstve znížiť teplotu pri saunovaní, tak isto je vhodné k ochladzovaniu pristupovať opatrnejšie. Je dobré vyhnúť sa veľkým teplotným šokom a telo ochladzovať postupne a tiež nie v príliš ľadovej vode.
Keď už je reč o saunovaní v tehotenstve, môžeme spomenúť, že vo Fínsku ženy väčšinou rodili deti práve v saune. Takže len čo sa dieťatko narodilo bolo v saune. Keďže to bola zväčša najčistejšia a najteplejšia časť v dedine, je to pochopiteľné. Často žena ostávala v saune s dieťatkom aj niekoľko dní a až neskôr s ním prišla domov.
Takže sa nám ponúka ďalšia otázka: Od akého veku môžeme detičky saunovať. Skúsenosť z Fínska nám dáva jasnú odpoveď.
www.dobrasauna.sk

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre