Samoopaľovací krém a tehotenstvo

monitta808
18. apr 2012

Ahojte prosim vas o radu, som tehotna v cca 15tt a o ýzden sa vydavam, som biela ako stena a potrebujem nieco na seba dat solarko samozrejme nie, no kupila som si nivea samoopalovaci gel na niakom kreme vsak nebolo uvedene nic ohladom tehotenstva, este som ho nepouzila, nechcem ho aplikovat okolo bokou a brucha ale na tvar a dekolt a chrbat, co myslite, poradte :(

danjelca
18. apr 2012

no mne nikdy samoopalovák nechytil tak aby som bola spokojná...vždy som to lutovala: neprirodzené to bolo, radšej dobrý makeup;)

desszi
18. apr 2012

samoopalovacie mlieko je dost rizikove, aby si nezostala flakata, navyse je to sama chemia, ktora sa ti vstrebe cez pokozku a to nie je prospesne ani pre teba ani pre babatko. Suhlasim s @danjelca, dobry makeup to isti 😉

monitta808
autor
18. apr 2012

ved toto som presne chcela aj vediet ci to neskodi a hlavne pre babo lebo ja som sa nim zvykla natierat ale pred tehotenstvom, viem ze to urcite ide pod kozu a tak ale písala som uz aj na stranku nivea aby sa mi k tomu vyjadrili tak som zvedava, lebo nikto to neuvadzaju...make upneviem ci bude stacit, potrebujem sa opalit neako a make up asi nie ´je vhodny na takuto prilezitost na telo, mysliste aký make up ?? no neviem...

gabi1860
26. apr 2012

Ahoj 🙂 ja som bola tiez tehu ked som sa vydavala a vo stvrtok pred svadbou som bola v solariu na nastrek. Robila mi ho pani zo solaria ktora na to mala kurz a vyzeralo to supeeeeeeeeeer 🙂) netusim ako sa ten nastrek presne volal je to uz 5 rokov.... hlavne si vybrat dobry odtien nie prilis tmavy! Drzim prsty v svadobny den a uzivaj si tehulkovanie 🙂)

miruszka
3. jún 2012

@monitta808 Ahoj Monitta, odpovedali ti nakoniec z Nivea? Sama som zvedava ci mozem pouzivat samoopalovacie kremy.

monitta808
autor
3. jún 2012

@miruszka Ahoj, ano odpovedali, ze je uplne bezpecný. No ja som ho pre istotu naozaj nepouzila :( No teraz z odstupm casu som si povedala ze som aj dobre spravila, ze to nie az taka dolezita vec. Oni odpísali teda ze je uplne bezpecný.

99miska66
26. júl 2016

Mňa by zaujímalo ako sa dá make upom natrieť dekolt, plecia a chrbát aby to dobre vyzeralo a neostalo otlacene na šatách 😄 asi nijako 😄 Ale k veci:
@monitta808 licite sa? Lebo presne tak ,, nebezpečné" je používanie ružov ako samoopaľovaku. Obsahujú rovnakú látku dihydroxyaceton alebo teda DHA ktorý sa získava z cukrovej repy alebo trstiny a jedna sa o sacharid, ktorý reaguje s vrchnými bunkami pokožky. Čiže ak ste bola cez svadbu nalicena, malo to rovnaký efekt ako keby ste si dali ten krém ☺ vzdala ste sa toho úplne zbytočné, z Nivei vám odpísali dobre 👌

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre