Rozdiely sona

emmina1978
18. júl 2014

Baby ako 6+3 som bola na sone a bábo zodpovedalo 6+6. Včera ako 8+0 som bola znova a babo zodpovedalo 7+5... Čiže nie osem a viac ako by podľa predošlého merania malo. Na oboch bola akcia srdiečka. Znamená to že zaostáva vo vývine?? Podotýkam že soná boli robené dvoma rôznymi lekármi, na rovnakom prístroji... Mám sa niečoho obávať? Lebo už stresujem

bajana
18. júl 2014

Čo na to povedal lekár? Jeho si sa nepytala? Pri týchto meraniach aj malinka nepresnost ukaze pomerne veľkú odchylku...a načo toľko UTZ hneď v začiatku tehotenstva? zbytočný stres pre teba a teda aj pre babo...
drzim palce

emmina1978
autor
18. júl 2014

@bajana nepýtala som sa, lebo doviezli krvácajúcu tehotnú tak som išla urgentne preč z ambulancie

dr_janka
18. júl 2014

Na sono treba ist aspon v 8 tt., nie skor, potom sú takéto nejasnosti. Pockaj na 12 tt., tam je to uz presnejsie...

emmina1978
autor
18. júl 2014

@dr_janka diky za odpoved. A môže byt že aj napriek tomu že bije srdiečko tak plod zaostáva???

dr_janka
18. júl 2014

@emmina1978 Tu je skoro rozprávať o zaostávaní plodu. Tieto skoré vyšetrenia sú hlavne na potvrdenie resp. vylúčenie gravidity, ako aj o vylúčenie mimomaternicového oplodnenia. Nestresuj sa. V 12tt. ti vystavia knižku, vtedy sa už dá rozprávať o prípadných problémoch, ak nejaké budú. Hlavne začni užívať kyselinu listovú, príp. nejaké vitamíny, čo je dôležité v prvom trimestri. Tiež nerozumiem tomu, načo toľko sonograf. vyšetrení robia tak skoro. To ti v akom meste robili?

emmina1978
autor
18. júl 2014

@dr_janka v Partizánskom 🙂 ďakujem za odpoveď. Budem čakať či bude v 11 týždni všetko ok. Pôjdem aj na odbery

bahira1962012
18. júl 2014

to je naozaj skoro aj na sono

majka99999
18. júl 2014

@emmina1978 nic to neznamena, milimeter naviac a rozdiel moze byt v dnoch. Ja som pri tomto druhom bola podla MS 6+1, uzv 4+1 (tak ale vedela som ze je urcite splodeny ovela neskor ako na 14 DC) a v 9+2 som bola podla sona 6+5... A v 12+0 bol zase 11+1... Takze ziadnu paniku, srdiecko bije. 😉

emmina1978
autor
18. júl 2014

@majka99999
@bahira1962012 ďakujem baby. Tretie dieťa a stresujem jak šľak 🙂

bahira1962012
18. júl 2014

@emmina1978 ja tretie tiež čakám a bojím sa,to je normálne 🙂

ukulela
18. júl 2014

@emmina1978 presne ako ti hovoria baby. kazdy lekar by ti mal povedat, ze taketoskore merania su dost nepresne. mne robila prve sono az po 10 tyzdni, dovtedy len odbery na potvrdenie hladiny, zbytocne sa vo mne nevrtala🙂 a ja som aspon nemala zbytocnu paniku 🙂
na jednom sone potom namerala kratsiu stehennu kost,no sama skonstatovla, ze to sa vpohode casom vyrovna, ze to bude sledovat. a o mesiac uz rozmer ako z tabulky ... naposledy zase babo "obezne" - ale vysledky, krv atd mam dobre, tak dok povedala, ze to sa najskor tiez vyrovna . raz narastie viac, p mesiac menej 🙂 hlavne ze mam vysledky ok a citim sa dobre 🙂 drz sa aj ty. teda vy 🙂

lilke
18. júl 2014

@emmina1978 nie kazdy gynekolog je aj dobry v robeni sona. 🙂 malinka odchylka, a su odlisne vysledky. len pre ilustraciu, pri dietatku po 35.tt je rozdiel jedneho milimetra 300g.

katarinamarkova
18. júl 2014

@emmina1978 sono je cisto orientacne meranie, nemas sa coho bat 🙂

milacik3
18. aug 2014

@majka99999 ahoj citala som tvoj prispevok a pisala si ze si bola 9+5 tt a podla utz ti povedali 6+5 aj ja mam teraz ten isty problem a bojim sa co bude....viem ze som mala neskoro ovulaciu ale stale doktori tvrdia ze to uz by malo byt srdiecko... ze je male :( v 7.8. som mala 4,7mm a o tyzden neskor ze vraj 5,5 mm (ale to meral iny doktor na inom sone)
Myslis ze je mozne ze to moze robit pristroj ?
( to meranie 5,5 mm neviem ci je presne alebo co povedal mi doktor ze je tak naznak odozvy ale ze este nepocuje bit srdiecko a do spravi mi napisal plod zodpov. 6+3 tt ale podla MS 9+2)

majka99999
18. aug 2014

@milacik3 moze byt akurat, ze si otehotnela neskor, ale srdiecko by uz mal vidiet. Skus este o tyzden.

siska765
18. aug 2014

@emmina1978 ja by som sa pri takychto malych odchylkach az tak nebala,dvaja rozni doktori, staci ze ini zle pomeral,ine by bolo keby zaostavalo o dva a viac tyzdnov , myslim ze toto je uplne v pohode 😉

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre