Rozdiel v termíne pôrodu

arasidka123
31. jan 2019

Ahojte 🙂 mala niektorá z vás napísaný termín pôrodu na fotke zo sona iný ako určil dr?

bobula46
31. jan 2019

@arasidka123 ja som mala tri termíny pôrodu. Ani do jedného som sa netrafila. Sesternica mala dva termíny s rozdielom skoro tri týždne

arasidka123
autor
31. jan 2019

@bobula46 no mne na začiatku vypočítali na dnes ale to som.ich upozornila že si nie som istá začiatkom poslednej menštruácie...potom na ďalšej poradni mi dal fotku a tam bolo že 5.2. a potom na ďalšej tiež že až 4.2. a odvtedy už zas 31.1....tak som zvedavá že kedy sa krpec rozhodne vypýtať sa vonku,lebo zatiaľ sa mu akosi nechce 😃

hettinka
31. jan 2019

@arasidka123 ja som mala podľa ms 11.3. a podľa sono o 3 týždne skôr. Syn sa narodil na konci februára, mal 54 cm a aj väčší obvod hlavy. Doteraz je zo valibuk, najvyšší z triedy, preto asi ten pomýlený termín

arasidka123
autor
31. jan 2019

@bobula46 a potom to ako riešili?vyvolávali či sam sa spustil pôrod?

bobula46
31. jan 2019

@arasidka123 ja som mala termín 12.6. ďalší vypočítali na 6.6. a úplne posledný na 8.6. no a krpec sa narodil 3.6. mal 49cm a 2930g pričomi stále tvrdili že budem mať stvorkilové bábo a či ho budem hľadať vytlačiť 😁 takže ja som sa termínom nestresovala

andrejka1974
31. jan 2019

U najstaršieho syna som mala prvý termín 24.10 druhý 31.10 a jemu sa aj tak nechcelo a tak sa narodil až 9.11 za to u báb sa trosku posunuli u staršej som mala termín jeden 8.10. A druhy 14.10 a ona ze 24.9. Je ideálny a najmladšia som mala termín 11.4 a ona ze 9.4. Je lepší bola sibacka pondelok

lula313
1. feb 2019

Ja som podľa MS mala termin 25.3., podľa Sona 13.3. a rodila som 31.3. Dcéra mala 3940gramov a 50cm

lula313
1. feb 2019

ešte dodám, že vyvolávať mi chceli až 4.4.

pininka
1. feb 2019

Mne sa termín vždy posúval na fotke zo sona lebo syn bol od začiatku velky. Potom mi doktor povedal,že sa treba riadiť sonom z 12tt, že ten býva najpresnejší. Tam som mala termín 11.11 a na poslednom sone 20.10. takže parádny rozdiel. Nakoniec bol cisársky 6.11.

saxana000
1. feb 2019

Ahoj mne chodil menzes tak tri krat do roka tak toho sa vobec nedrzali podla prveho sona doktor napisal cca 6tt termin som mala mat 25.8 potom 5.9 a kedze sa stale nic nedialo 14.9 som dostala vyvolavacku lebo oni maju nejaky postup ze viac ako 10 dni sa prenasat nemoze mimo toho mi malu odmerali na cca 4 kila.ked mi praskli vodu bola cista ako z kohutika takze som v termine asi este ani nebola a mala mala 3050g. 😂 ale tak aspon som mala menej roboty 😉

alchemilkazltozelena
1. feb 2019

@arasidka123 ja som mala pri oboch detoch po 5 terminov..

luccki
1. feb 2019

Ja som pri prvom tehotenstve mala podla sona termin o 2 tyzdne neskor. Je to kvoli tomu, ze doktor urci termín len na zaklade toho, zerataju s tym, ze ovulacku mas presne v strede cyklu. Ale ak vy neviete presny ddn kedy ste splodili, oni to nemaju ako vediet. Mozes otehotniet aj tesne po kramoch aj tesne pred nimi. To je prvy rozdiel. Potom podla sona, to su iba nejake statisticke vypocty, ale kazde dieta je ine, ine su vacsie lebo maju aj vacsich rodicov atd, plus tie merania zo sona tiez niesu uuuplne presne. Co namera jeden gyndos, druhy moze namerat trochu inak, ono to zavisi aj od presnosti/kvality pristroja, ale teda aj toho, kto sono robi. Predposledna vec co je, ze 40t je tiez len priemer, je uplne normalne porodit +-2 tyzdne okolo terminu stanoveneho podla poslednej menstruacie. No a potom este posledna vec, kludne sa moze stat, ze budes mat predcasniatko, to ti tiez nikto nevypocita. Niektore su otvorene aj od piateho mesiaca a su nachylne na predcasny porod a nakoniec prenasaju, inu su uplne v poho a aj tak sa im spusti porod predcasne. Ja by som vobec ziaden termin nejak extra neriesila. Teraz mam termin 26.marca a vobec to neberiem tak ze vtedy rodim, ale ratam s tym, ze pravdepodobne budem rodit niekedy medI polkou marca a zaciatkom aprila. Kedy sa slecna vypyta von je vo hviezdach.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre