Ahojte, máte niektorá skúsenosť so 4D ultrazvukom? Doteraz som počula len o 3D ale môj gynekolog robí 4D, tak chcela by som vedieť aký je v tom rozdiel...
Ďakujeeeem
a náhodou nevieš ako vyzerajú fotečky z tohoto 4D? Robím našej maličkej albumík už pred narodením a zvažujem viacerých lekárov, nie len toho môjho 🙂
no som zvedavá, už sa neviem dočkať toho ultrazvuku 🙂
Len tak okrajovo - pani čo so mnou rodila bola na 4D ultrazvuku, všetko nakúpené pre dievčatko a bum Jakubko 😀
@aivill Tak , tu krasne vidno, ze niektorym lekarom nepomoze ani "6D" ultrazvuk 🙂)))) To moj gynekolog ked som cakala syna tak povedal ze je to na 100% chlapec. Ja som si dovolila trosku zapochybovat ze ci si je fakt isty na 100%, a on ze ak to bude dievca tak konci..... Nastastie pre neho to bol fakt chlapcek 🙂
Bože to mi ani nehovorte, lebo skrachujem na tých chemických testoch... V lekárni majú testy za cca 30 eur, volá sa to Girl or Boy... skúšala ste niektorá tento test? Mne vyšlo dievčatko
@grejci1 A preco je pre teba take dolezite vediet dopredu ci to bude chlapcek alebo dievcatko? Ja som pri prvych dvoch tehotenstvach vedela co cakame ale aj tak, stale tam bola ta malicka pochybnost , az kym sa nenarodili. Pri tretom tehu som uz ani nechcela vediet dopredu co cakame a tesila som sa na prekvapenie 🙂 Ak ti je to v podstate jedno a si len zvedava tak neviem ci to stoji za 30 Eciek. Aj tak nebudes mat 100% istotu, az do okamihu ked sa dietatko narodi....
Vsak hej, v pohode 🙂 Ale napriek testu za 30,- Eur si budes na 100% ista az ked sa babatko narodi.... A keby to bol nahodou chlapcek aj tak to uz nezmenis 😉
Tak toto poznaaaam. Aj ja som vzdy strasne rada nakupovala detske vecicky ked som cakala babatko. Ale pri poslednychtehotenstvach som uz nevedela ci to budu chlapcekovia alebo dievcatka tak som nakupovala len take neutralne veci a len velkost 58 a max 62. Ostatne nakupovanie som si vynahradila ked sa narodili...
@grejci1
čakáme 2 bábo ... bola som aj na 4D aj na 3D
- na 4D ... je to ultrazvuk v reálnom čase, t.j. na obrazovke vidíš presne to, ako sa práve tvári, čo robí, ... a gynekológovi sa dajú spraviť krajšie zábery a netrvá mu to dlho, lebo len stlačí kláves keď má dieťatko pekný výraz, alebo je v želanej polohe
- na 3D ... gynekológ si našiel kde má bábätko tváričku (alebo tú časť, čo chcel pozrieť na 3D) a stlačil kláves a urobil scan v danej sekunde, potom na tom zábere prechádzal cez jednotlivé vrstvy záberu a až následne videl, aký výraz bábätka sa mu podarilo zachytiť, t.j. trvalo dlhšie kým spravil peknú fotku
.... keby som čakala 3 bábo, tak idem rozhodne na 4D ale u takého Dr., ktorý ti dá aj DVD záznam celého vyšetrenia, lebo doma sa dajú z toho porobiť pekné zábery aj mimo tých, čo ti vytlačí on .... čo sa týka fotiek, tak trošku krajšie nám vyšli z 4D (celé vyšetrenie trvalo do 30 min), vyšetrenie na 3D trvalo hodinu, čo ležať na chrbte tak dlho aspoň pre mňa nebolo nič príjemné, ale aj z 3D máme pekné foto
@katarinkalm a robil ti pri tom aj to podrobné vyšetrenie všetkých orgánov? alebo si bola potom zvlášť
@grejci1
áno, obaja pozerali podrobne všetky orgány, kontrolovali aj prípadné rázštepy a robili aj merania a odhad hmotnosti pri narodení
@katarinkalm tak ja tiež uvažujem nad tým 4D usg a chcem sa ťa opýtať ešte, že v koľkom tt si na ňom bola. Ďakujem. 🙂
@katusica tak ja som do toho asi vhupla trošku rýchlejšie 🙂 https://www.modrykonik.sk/fotoblog/grejci1/albu... :D
Uz to tu bolo asi spominane, ale 4D je vlastne 3D ultrazvuk v case.
@grejci1 a teraz si nebola v 20tt na tom velkom sone? ci bude ti to robit teraz toho 13? tam by ti mohol povedat aj pohlavie uz. tiez mam kocik vybraty, aj nabytok do detskej ale este mame cas s objednavanim. zatial si chcem pokupit len vecicky a tieto velke veci nechame nakoniec.
@veonka v 25 tt
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
to dalsie D je cas 🙂 to znamena ze ti lekar spravi 3D ultrazvuk v realnom case, cize budes mat videozaznam pohybov babatka