Za posledny pokrok som absolvovala dvakrat rontgen zubov, vzdy na pohotovosti u zubara kvoli bolestiam. Teraz mam termin u noveho zubara a kedze ma boli zub, je dost mozne ze aj ten mi bude chciet spravit rontgen. Viem,ze caste rontgeny nie su dobre, ale nikde na google nemozem najst, v akom casovom rozmedzi je este pripustne mat rontgen za sebou, lebo toto by bolo uz tretikrat za tristvrte roka.... Dalsia otazka je, ze za aky cas po rontgene mozem otehotniet resp. aky dlhy cas sa tomu radsej vyhnut...... dakujem za vsetky odpovede......
@zuzulik1234 mne robili cca 15 - 20 zaberov mozgu v jeden den a bolo to v norme. Je to uz asi aj 20 rokov a nasledky ziadne. Pri komplikovanom zapale pluc sa robia 2 - 3 snimky v kratsom casovom useku. V auguste som bola na CT hlavy a v sept som otehotnela a som sa pytala dr., ci to nemoze uskodit. Nic nehrozi, mala je uplne fit a dari sa jej 😉
urcite je menej nebezpecny RTG ako bolavy zub
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@zuzulik1234 Tie zubne RTG su uz dnes take vymakane, ze ti ho mozu robit aj takto casto. Ziarenie sa meria na nejaku jednotku za den (neviem to presne, nechcem trepat). Takze realna hrozba nejakych nasledkov vznika, az keby ti robili 200 snimkov tesne za sebou (znovu, presne to neviem, ale je to taketo nejake velke cislo). No a viem, ze nam vraveli, ze napr. radiacia z prirodnych zdrojov je vyssia, nez pri snimkovani zubov.
Ani otehotneniu sa nemusis vyhybat, je to bezpecne.