Ahojte, prosim Vas, mate s tým skúsenosť? V 4.týždni mi robili CT panvy a podpisala som aj papier, že nie som tehotna, lebo v tom čase som to nevedela. Robili aj Vám niečo podobné? Ako to malo nasledky na dieťatko? Co mozem cakat? ☹ Teraz som v 8 týždni... DAKUJEM !!! ☹
ahoj, bola som u gynekologa, spravil mi sono, vyzeralo to vyt v poriadku, ale aj tak ma odosiela na nejake geneticke konzilium ☹ neviem co mam cakat..
môžeš čakať vážne poškodenie plodu 😒 poraď sa s lekármi...nechcem strašiť,ale poznám dva podobné prípady a ani jeden nedopadol dobre 😒
rontgen sam o sebe je v tehu zakazany, CT je tusim 400x silnejsi ako on.... a odpoved na tvoju otazku ano poznam pripad a priroda to ukoncila.... drz sa..
@zozo111 ja som mala podobny problem ale u mna sa tehu nepotvrdilo,ale ked som sa pytala gyndosa ze ci by mohlo CT poskodit plod tak mi povedal ze to by mi museli pol dna robit CT brucha aby to ziarenie malo skodlivy vplyv na dieta....ale zas to je len nazor jedneho....inak je tu vela diskusii na tuto temu,skus pokutrat,vela mamiciek tiez absolvovalo Ct a kadeco na zaciatku tehu a decka su ok. 🙂
@zozo111 ja som bola na CT hlavy, 2x na RTG hlavy, ešte k tomu som brala ATB 20 dní a to som nevedela, že som tehotná, lebo test bol stále negatívny...tiež ma strašili, posielali kade-tade, aj na farmakológiu, kde to mimochodom funguje tak, že ak má žena o dieťa záujem, povedia jej možné riziká a ide domov. Ak oň záujem nemá, pošlú ju na potrat...moje bábo je v poriadku. Záleží to aj od postoja ženy - či jej "vadí", ak by malo dieťa nejaké poškodenia a dáva si robiť genetické a iné testy a tak sa častokrát zbytočne stresuje. Príroda sama rozhodne.
@zozo111 no pozri, nebolo to opakovane CT, iba jednorazovka (tiez samozrejme nebezpecne, ale opakovane zasahy zvysuju riziko) a v tom case keby sa nieco stalo, podla mna by si potratila sama, v tych prvych mesiacoch je to naozaj vsetko alebo nic a ty si za CT nebola este v case organogenezy - tzn babo prezilo a teda aj ak ma nejake poskodenie, je to zlucitelne zo zivotom. Ja viem, ze to nie je utecha, ani dokaz toho ze budes mat zdrave babo, ale prezilo to a teraz je potrebne zistit ako na tom je a to ide len utz vysetreniami- je dobre ze sa tvoj lekar sa zaujima, velmi ti budeme drzat palce!
@zozo111 Aj mne robili CT panvy na začiatku tehotenstva. Navštívila som úrad verejného zdravotníctva a podľa dávky žiarenia,ktoré som dostala mi lekár vyrátal,že ak by žiarenie bolo pre dieťa škodlivé,potratila by som. Ak plod prežije,bude dieťa v poriadku. A ver mi mám krásneho,zdravého 3-ročného "frajera"
Ale ak chcete mať istotu a ste z okolia Ke.poradím vám alternatívu,ktorú som sama vyskúšala. Bola som u liečiteľky sama zistila že som tehotná a potvrdila mi že je zdravý.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ahoj, no zrovna ct panvy ,bude treba urcite dokladne usg vysetrenia,snad to stastne dopadne,priroda by mala sama v pripade poskodenia plod vylucit,bola si uz za gynekologom?Nie som si ista ale je mozne ze ti navrhne kyret:( Dalej uz asi bude na tebe ci zariskujes.