Čaute komu pichali protilátky kvôli Rh faktoru po pôrode, ja mam A Minus a babatko a plus a teraz tu bola pri mne sestra, že príde mi zachviľu pichnúť protilátky, nechápem aké akože tie kvôli Rh faktoru? Ale počas tehotenstva som to mala supe
tak ako pise nafka, aj mne pichli po porode
ano, picha sa to po porode, po potrate, po amnio... ked moze dojst k stretu krvi.
Ženy ja sa normálne nepamätám že by mi to pichali🙈 teraz čakám druhé a gynekologička sa ma na to pýtala a ja som si fakt neni toho vedomá, iba viem že mi brali krv po pôrode kvôli krvému obrazu keďže som bola anemicka. A to som negatív a syn je rh positiv. Ale v prepúšťacej správe to mám 🤷 kam sa prosím vás pichajú tie protilátky? Žila či rameno?
@00ivi00 zadok vraj...
@lubka73 a kde ti pichali? Mne to chchu po spinale do svalu pichnúť do zadku a dosť mam to tam citlivé...
hej do zadnej casti /zadok
Tak to by som si musela pamätať keby mi to pichnú do zadku🙈
@lubka73 ale nebola si asi po sekcii ci???
nie nebola rodila som normalne
Mne pichali po prvom synovi do ramena. Pri druhom nie, ten mal tiež Rh-.
Mne tiež pichli do zadku :D
Mne pichali pri oboch,prvy sc a do ramena, druhy prirodzene a do zadku
ja som bola po sekcii a tiez mi pichali,na druhy den po sc ..ja mam a- a mala a+ 🙂pichali mi do zadku (rodila som v cr)
@hviera81 po potrate tiež? Ale aj v takých skorých štádiách (6-10tt)? Ci až neskôr?
@rosalie1411 aj vtedy. mne aj vtedy pichli
@hviera81 hmm.. Mňa sa napríklad nikto nepýtal, aký RH mam ja alebo môj manžel.. Zhodou okolností mam ja +, on - a 3 potraty za sebou. Nikdy mi nič nepichali.. Musim sa na to spýtať Dr.
Dik za info..
@rosalie1411 to je pri opacnom, ked ty si negativ a on pozitiv (my tak sme) vtedy sa to iba dava.
@hviera81 aha, tak ďakujem... 😊 Je to hotová veda
@rosalie1411 je 🙂 aj v nazve tu je to nejak divne, ale v texte to uz ma dobre autorka popisane
Mne pichali po cisárskom do ramena, v apríli po potrate v 13tt do zadku.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Mna to caka. Mam A minus, manzel je AB plus, je velka pravdepobonost, ze babo bude tiez plus, aj ked je aj mala sanca ze budes minus.
Teraz to nevadi ani tebe ani babatku, ale pri porode sa stretava tvoja krv a krv babatka a telo ho kvoli opacnemu rh faktoru moze vyhodnotit ako "votrelca". Zapamata si to a pri dalsom tehotenstve moze znicit embryo hned po oplodneni. Preto ti pichnu to, aby telo nereagovalo a nebojovalo voci buducemu tehotenstvu.