Ahojte,
chcela by som sa Vás spýtať na skúsenosti s MUDr. Durmisom
Ako ste riešili obdobné problémy, ako opisujem nižšie?
Moje osobné skúsenosti:
pozitíva:
-pekné miestnosti
-krátke čakačky
negatíva:
-som prvorodička, mám pocit, že nič nevysvetľuje. nepovedal mi nič na začiatku o tehotenstve, napr. čo nemám jesť, na čo si mám dávať pozor a pod, všetko viem z mojej mobilnej appky, nepovedal nič o možných vyšetreniach, už som na konci druhého trimestra a ešte nepadla reč o pôrode
-odignoroval, keď som mu na poradni povedala, že mám bolesti pri močení, aj keď som na poradňu brala ranný moč, čo sa obávam, že vôbec nevyšetrili, na ďalší deň som musela ísť k všeobecnemu lekárovi, ktorý bol zhrozený z toho, aký mám vysoký zápal a rovno mi dal antibiotiká, keď som sa na to na ďalšej poradni pýtala, lekár povedal, že nevie ako je možné, že sa to zo vzorky moču nezistilo, pri zápale by to mali hneď zistiť - no ako asi :/
-pýtala som sa, kedy mám ísť na aké vyšetrenia - napr. zubár a pod., povedal, že on má takú klientelu, ktorá sa o svoj chrup stará - nemal by ma aspoň upozorniť, že takéto vyšetrenia nie sú povinné, ale predsa sa v tehotenstve viac kazia zuby...
-pýtala som sa, kedy môže ísť so mnou aj manžel na vyšetrenie, povedal, že už môžme spraviť 3D alebo 4D sono, kde môže prísť aj manžel, že z 3D dostanem fotky, zo 4D videá, tak som sa objednala na 4D, povedal, že sa u sestričky mám objednať ako posledná v daný deň, lebo vyšetrenie trvá dlhšie. Na vyšetrenie sme prišli s manželom, dieťa si ručičkou zakrývalo tvár, lekár nám preto oznámil, že nie je v dobrej polohe, sono ale spravil, trvalo to cca 15-20 min. Lekárovi sme dali USB, videla som, že tam nahadzuje fotky, tak som sa pýtala, že či to nemali byť videá, keďže som sa objednala na 4D, povedal, že robil len fotky kvôli zlej polohe dieťaťa, a že ak budem mať záujem, neskôr, keď sa dieťa otočí, dorobí 4D (nechápala som, že kedy, či sa na to mám zvlášť objednať a znovu platiť, jednoducho nejasno komunikuje a vždy mi odpovie len krátkou vetou, všetko z neho musím ťahať, niekedy sa ja cítim hlúpa, že sa pýtam, ale čo mám robiť ak mi nič nehovorí...) Vyšli sme k sestričke, tá si vypýtala 70 eur, pýtam sa, či mám toľko platiť, aj keď sme nerobili video, iba fotky - ona že áno, že mi lekár mal povedať, že v prípade lepšej polohy dieťaťa sa vyšetrenie dorobí - ale na obyčajnom vyšetrení, (tj. ráno, keď tam bude milión pacientiek, tak pochybujem, že si na mňa vyčlení dostatok času, a ani manžel so mnou na obyčajne poradne nechodí), no a že sa mám pripomenúť lekárovi pri každom vyšetrení, lebo on to v hlave nedrží. Príde mi to dosť neseriózne, ak nie som taká asertívna, tak ani to sa nedozviem, že mám možnosť na dodatočné vyšetrenie, len by si zobrali plnú sumu 70 eur za 15 minutové sono a zopár 3D fotiek.
-platím pri každom vyšetrení, ani raz mi nedali bločik
-ambulancia sa tvári ako luxusná, no komunikácia a prístup 0 bodov
Aké sú Vaše skúsenosti všeobecne + s 4D sonom u neho?
Neviem posúdiť, či je len málo komunikatívny, avšak dobrý odborník, alebo svoju prácu jednoducho zanedbáva.
Ďakujem za odpovede a rady 🙂
Ja mam z neho zmiesane pocity.
Menila som gynekologa preto,ze som chcela lepsiu starostlivost a nejaky zaujem.
Bola som unho prvykrat v auguste,par mesiacov po porode na kontrole. Dlho si prezeral kartu (bez slova), vedel o co ide...po prehliadke(zasa bez slova) som sa ho opytala,ci je vsetko ok,iba odpovedal,ze ano. Potom mi mailom poslal vysledky cytologie. Ja som mu asi mesiac na to poslala vysledky,ktore ziadal a na zaklade ktorych sa mal rozhodnut,ci ma posle na genetiku,hematologiu,diabetologiu a endokrynologiu. Nic. Tak som trosku sklamana... Ak sa mam ja sama pytat a dozadovat niecoho, to nie je pristup,ktory som ocakavala.
@nadazdi aj za mňa je Durmis top gynekológ, keď chceš nie o vedieť treba sa opýtať..... Keď ťa toho zaujíma aj viac kľudne si to napíš, on je veľký odborník a nebude mať problém odpovedať, baví sa na rovinu..... Mne odrodil obe deti, osobne priamo on, takže za mňa neskutočná vďaka a ja na neho nedám dopustiť.... A to ze sa u neho plati možno viac alebo veľa.... Ja tie peniaze neľutujem, nie je všetko o peniazoch ale o prístupe a starostlivosti ktorú som ja osobne mala na MAXIMÁLNE NADŠTANDARDNEJ ÚROVNI......!!!!!!!
A ak ide niekomu o prachy tak nie je jediný gynekológ, komu sa nelubi môže ísť inde.... Myslím ze on Ma pacientok až až..... Ja na neho dopustiť nedám, vždy dobre poradil a pomohol... 🙂
Komunikácia nula bodov, pokail sa neopytate tak nic a ta sestra je priserna akoze, to som este nezazila, taka drza, mne dokopy nic nepovedal, a to som sa stale pytala, pre mna sklamanie.
@butterfy123 akoby si opisovala môj zážitok 🙂 presne to isté sa stalo aj mne, ale samozrejme už som sa nedočkala lepšej 3D fotky počas bežného vyšetrenia..
Mne osobne najviac vadí sestrička a jej neprofesionalita - vždy keď som tam, len fňuká ako má toho veľa, ako ju niečo bolí.. nikdy mi nič nepovie k môjmu tehotenstvu, žiadne rady, nič... Bola som sklamaná aj z glukozového testu, kedy mi len povedala "Vypite to ráno 6:30 a 8:30 prídite", žiadne ďalšie dôležité info, napr. že nemám 10-12 hodín pred tým jesť, a ani po vypití glukózy, že sa mám čo najmenej hýbať, aby boli výsledky relevantné atď.. Tlak mi vždy odmeria tým prastarým prístrojom za 5sekúnd aj cez oblečenie a prekvapivo mám vždy 120/80 ( doma však nikdy 😠 ). Uvítala by som viac informácií, či už od nej, alebo od lekára.
Lekár je tichý a mne je trápne sa pýtať na rôzne veci, aby som nepôsobila ako hysterka 🙈 Myslím si však, že je profesionál. Ale zhrnula by som to tak, že za tie peniaze, čo tam dávam by som očakávala lepší prístup a určite viac informácií.
Treba však pochváliť peknú čakáreň a to, že sa na vyšetrenia nečaká dlho..
Ďakujem za odpovede 🙂
@butterfy123 ja som u doktora Durmisa už 4. rok a momentálne druhé tehotenstvo , nemyslím si , že by bol doktor tichý alebo nepodával nejaké dostatočne informácie . Keď sa neopytas tak predsa nemá dôvod ti rozprávať o tom čo je v tehotenstve správne a čo nie / tie vyšetrenia by potom trvali neskutočne dlho /
Možno je to aj tvoja chyba , že si nevieš otvoriť usta a potom žiadas rady 🙂 je to normálny človek opýtaj sa ho na všetko čo tá zaujíma - na to tam predsa je .
Mne teda vždy odpovedal na to čo má zaujimalo , aj sa má opýtal či beriem kyselinu listovú, keď videl že som chorá tak sa má spýtal aké lieky beriem ... neviem vždy sa snažím správať k ľuďom tak ako chcem aby sa správali oni ku mne 🙂 a možno mám len šťastie 🙂 lebo so sestričkou si niekedy aj zasrandujeme a zasmejeme sa 🙂
Dievčatá, písali ste, že má vysoké ceny...
Za čo konkrétne sa u neho platí? A cca koľko, prosím?
@annie89 no podla toho, co konkrétne potrebujes. Ja mozem povedat len z obdobia tehotenstva. Za kazdu navstevu 15 EUR, monitor 5 Eur. Ale mne osobne velmi pomohol. Takze neľutujem.
@annie89 ja som za monitor platila 30
@annie89 základ je 15 eur- to znamená každá návšteva ordinácie... ked sa berie cytologia tiež sa to účtuje, myslím základná +15eur , rozšírena + 30eur... v podstate sa platí skoro za všetko za monitork taktiež, za foto bábatka, ale je to odborník a nemenila by som ho
Podľa môjho názoru to že je doktor súkromný a pýta si veľké peniaze za každé vyšetrenie neznamená že je dobrý dobre Možno Durmis má dobre vybavené ambulanciu na to nemôžem hovoriť nič Ja fakt na úrovni ale to čo som tam chodila dva roky s tým že mám opakované zápaly to znamená že som tam bola každú chvíľu ako na hodinách klavíra tak si viete predstaviť koľko peňazí som tam nechala opakovanie som sa mu sťažovala že mám problémy Dal mi antibiotiká a to bolo všetko a problémy sa opäť opäť vrátili bola som z toho zúfalá pretože som mladá a bolo mi divné že jeden doktor nevie vyriešiť obyčajný zápal vždy mi na to povedal že mám prestať jesť sladké to som prestala ale nepomohlo to potom mi radil že si mám dať nejaké špeciálne výživové lieky ktoré stáli asi 80 euro pre mňa ako študentku to bolo dosť poslednej návšteve čo mi dal antibiotiká a opäť sa mi to všetko vrátilo som sa naštvala A išla som k inej gynekologičky už na prvom vyšetrení mi spravila základné vyšetrenia Kde mi našla baktériu O ktorej mi doktor ani nepovedal ani som nevedela že existuje Plus spravila špeciálne vyšetrenia na chlamýdie mykoplazmy a ureaplazmy samozrejme tieto vyšetrenia mi pán doktor nespravil prečo fakt netuším samozrejme našlo mi dve baktérie ktoré spôsobujú neplodnosť pri liečení teda pri riešení a zápaly a Výtoky ktoré som ja mala pravidelne tak mi povedzte či je toto normálne riešenie pri opakovaných problémoch a či by sa vždy mal súkromný doktor takto správať nechcem mu určite poškodiť meno Možno že len ja som mala takúto skúsenosť ale myslím že by viacej treba hľadať riešenia Ako dávať zbytočné drahé a nezmyselné lieky ktoré nevedú nikam takéto lieky ktoré mi dala táto doktorka má stály dokopy päť euro a Vyriešili celý problém ktorý som riešila asi tri roky a Nehovoriac o tom že keď som prišla k novej doktorke nemala som v mojej karte od bývalého doktora napísané ani to akú antikoncepciu som užívala čo mi príde byť tiež dosť neprofesionálne
Ako baby čudujem sa,ze k nemu chodíte a ze top dr 😂😂😂 je externým dr v žiari nad hronom a tam sko sa hrozne chova ku ženám no DES!!!! viem o mnohych ženách a maju strasne zlu skusenost pri nom! Idu na neho podávať sťažnosť co mi jedna písala proste otras.
Ja som sa pýtala radšej sestricky na ctg kedy ma službu a si musela sadnúť k tomu,lebo si myslela ze ho chcem,zeby som bola prvá 😂😂😂🙈🙈🙈 ze mam vylozit nohy a sedet doma kym mu prejde služba...ako vidim aj sestricky ho maju "radi"
Takze ked tu citam chvali na neho mam dost.
@maminka1986 to mi ani nehovor toto... Ja ho mam a až doteraz som bola rozhodnutá, že namiesto Žiliny, idem rodiť k nemu do Žiaru s tým, aby bol pri pôrode... O aké zlé skúsenosti s nim ide?
@maminka1986 ja som velmi spokojna to je asi vec vkusu, mne nic zle neurobil
@annie89 ku svojim pacientkam je mily inak nie, ze hrozný kkt...daj sa do skupiny Žiarske mamičky na fb a jeho meno do lupy a uvidíš
Tu na mk Nemocnica Žiar nad hronom tiez opytat sa a koniec ako mamičky nadavaju na neho
@marrya prosím ta vec vkusu aby sa na neho tolke sťažovali?! Keby su to jedna dve ale nie 20 zien plus ani sestry ci doktori nemaju na neho dobreho slová
Jasne ked mu platis drzi hubu ,asi tazko by len tak davali na neho sťažnosť mamičky
Baby za mna tiez katastrofa chvalabohu som unho nerodila no poradne hroza podotykam plati sa unho za nadstndartny pristup no arogantnejsieho dr som v zivote nestretla neskutocne neprijemny uz len ked som vosla do ambulancie tocil ocami ledva sa pozdravil nevysvetlil neodpovedla na otazky ..mala som riadne opuchnute nohy ku koncu naco ma aj jeho sestricka upozornila tak som mu to spomenula jasne ze kyvól len rukou ze to je normalne... Nebrali mi moc ani raz(!!) za cely cas co som tam chodila a to bolo skoro do 33tt tlak mi merali dva krat.. ked som sa ho vo vyssom stadiu opytala ze ci tam vidi na isto dievcatko jak mi povedal v druhom trimestri idpovedal len neviem... pked mi robil monitor kukal blbo do pc za cely cas nepovedal ani slovo a vYkopol ma slovami mozete ost. Nie raz som od neho odchadzala s placom..po prestupe k druhemu dr boli vsetci v nemom uzase co mi popisali do teh knizky nohy som mala jak dva stpy opuchnute co sa im hned nelubilo to ze mi nebral ani raz moc to este nezazili samozrejme ze mi nasli zvYsene bielkoviny v moci..xo som nanho citala nebola som jedina ktoru zanedbal.. penize pytal za vsetko a choval sa jak cisty bulo s prepacenim...
@jess121 ved v zh uz nie je chmulo uz ho dali preč
Ahojte, rodili ste už teraz v ZA niektorá pri dr. Durmisovi? Boli ste spokojne?
Takže Durmis pre velke sťažnosti od pacientiek KONEČNE SKONCIL V ZH PÔRODNICI 🙏🙏🙏konecne lebo narobil vela zle ženám.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@butterfy123 poviem ti tak. Durmis rodil obe moje kamošky sekciou, lebo si tak nariadili 🙂 všetok tento nadštandard, čo poskytuje, za ktorý si platíš som ja ako prvorodička u Kianičku nezažila :D ani mi to nechýbalo.. mám dve fotky zo sona za 2€ z celého tehotenstva, ale tak zas ja by som sa na video z brucha po pôrode teda nedivala :D aj teraz s odstupom času, keby nemám dve fotky vystavené, tak ma to ani nezaujíma take zábery, keď ju už mám na svete a vidím aká je každý deň krajšia 😂 Durmis je profesionál, takze mu kľudne toto všetko povedz, pretože on berie od teba peniaze a teda mal by ti všetko vysvetľovať. Ja som ku Kianičkovi chodila s otázkami vypísanymi, inak by som sa nikdy nič nedozvedela 🙂 oni to tak berú, proste ďalšia tehotná :D ale Durmis je podľa slov mojich kamarátok taký, že keď sa opýtaš, tak odpovedá.. Kianička pri mojich otázkach typu: môžem sa opaľovať? Len prevrátil očami a povedal, že v ziadnom prípade, že na pôrod sa chodí biela ako stena 😂😂😂 určite mu to povedz, Durmis je dobra voľba