Mame doma kralika - vraj samceka 🙂 Ja som v 35.tt. Odrazu zacal pred par dnami stavat hniezdo - do domceka si nosi seno a vytrhava si srst (to robia samicky, ked sa blizi ich porod 🤐 ). Nestretol sa niekto s niecim podobnym? preco to ten moj maznak robi? moze to byt kvoli mojmu tehotenstvu, alebo len tym, ze sa blizi zima a on "zatepluje"? 🙂 Minulu zimu to ale nerobil a mame ho v najteplejsej miestnosti. Nie ze by mi to nejak vadilo, len som zvedava.
jeeej ani ja netusim, ale je to strasne zlatunkeeeeeeeee
Pokiaľ je králik dospelý, je vidieť či je to samček alebo samička. Inak toto je reakcia typická pre samičky. Ide o skutočné alebo falošné tehotenstvo. 🙂
Može to mať súvis 🙂 moja sesternica mala yorkšíra sučku a ta sučka ked videla ako sesternica dojčí tak sa nej normálne pustilo mlieko !! A kotna určite nebola 😨
My sme mali tiež " chlapa" zajaca a keď sa vyvalil na bok tak " symboly jari " mu bolo vidno 😀
@daniela1992 vazne? to je super 🙂 tak mozno predsa len moze byt nejaky na mna naviazany.
@natali.83 @dendy1 ja co mam knizku, tak tam su obrazky a dokonca ani tam nevidim rozdiel 😀 ale kamoska ma vacsieho zajka (my mame zakrsleho, ona barana) a jemu normalne vidno pipik aj gulky.
@sedem @klincek asi skocim za veterinarom, mozno mi povie a potom vas poinformujem 🙂
Ahoj, ja som mala zajačiky tiež a samička mala "falošné tehotenstvo" 🙂 Postavila si chúďatko hniezdo, mala dokonca mliečko v cicikoch...a nič. Tak som jej to musela surovo zrušiť. Ale zvládla to 🙂 Tak držím palce, aby ho to rýchlo prešlo a nedala si ho kastrovať?
@zuska888 ja som takto nejak zistila, že som tehotná 😀 máme rybičku a oni pre tie ikry stavajú také bublinkové domčeky a asi pred týždňom začal ten náš prcek stavať domčeky a stále za mnou plával, keď som k nemu prišla, tak až priplával ku mne a vôbec nebol plachý (normálne by zaliezol pod ten najväčší kameň, ktorý by mal pri sebe). Tak som sa včera bola na to spýtať a vraj to mohol cítiť, že som tehu 😀 mooc šikovná rybička 🙂
@teddynkova nie je kastrovany, ale rozmyslam nad tym, lebo je stale menej cistotny 🙂
@adeala sikovnica rybka, to som tiez este nepocula 🙂
@zuska888 a aký je starý alebo mladý teda 🙂 Ja som svojich musela dať, lebo som mala samca aj samičku, a nechcela som mať malinké 🙂 Tak to budú možno tie hormóny... som zvedavá teda, či to je určite samec, potom sa určite ohlás 🙂
@teddynkova ma rok a pol. urcite napisem, ked tam pojdeme 🙂
My sme doma mali tiez zaja v domneni ze to je "on" a zacal si stavat hniezdo a v tom obdobi bol aj trosku neprijemnejsi,lubil pohryzt. hniezdo sme zrusili a bol klud. a inak len mimo temu, sused mal kocura a zrazu sa kocur okotil 😀 😀 takze ziadny kocur 😀
@klincek @rora @teddynkova @adeala tak dievcata, boli sme u veterinara a vraj je to predsa len dievca 😀 a aby toho nebolo malo, mojej fenke sa pustilo zo mna mlieko 😀 uz by som mala porodit, lebo blaznim zvierata.
@zuska888 no vidis, predsa je to slecna! 😀. super, ze si dala vediet, som na teba nedavno myslela🙂
veru uz by si mal Misko svihnut, ked je tak tuzobne ocakavany🙂
je to strasne zlate🙂.. no rozmyslam, co by sa bolo dialo u nas, keby som mala zvieratka..mam dvojicky 😀 . chudence zvery by scvokli uplne🙂
@zuska888 Tak gratulujem k dievčatku 🙂 Ja mám doma troch kocúrov, tak dúfam že žiadne mlieko nepotečie 😀
@zuska888 no oni cítia tvoje hormóny, možno máš už pôrod predo dvermi 😉..a fenka má možno falošnú graviditu, naša havina to tiež máva...
@anjelik2509 ano ma, uz jej nasadili hormonalnu liecbu 🙂
@zuska888 🙂 no teda 😀 na našu stačilo obmedziť počet papania za deň a viac pohybu 🙂
@anjelik2509 ked nasej zistila nova veterinarka, ze bola nie velmi dokonale vykastrovana a ja som nechcela, aby ju znova rezali, tak to takto jedno s druhym vyriesime. snad tentokrat vedia, co robia 🙂
@zuska888 aha...naša sterilizovaná nie je, a nemala ani šteňatá, tak jej sem tam ten organizmus zblbne...najmä na jar
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@zuska888 My doma ziadne zvieratko nemame, pisem len aby som ti podakovala, chovanie tvojho kralicika mi dnes zlepsilo naladu 🙂 Je to superzlateeeeeeee!