Reakcia králika na tehotenstvo

zuska888
1. okt 2013

Mame doma kralika - vraj samceka 🙂 Ja som v 35.tt. Odrazu zacal pred par dnami stavat hniezdo - do domceka si nosi seno a vytrhava si srst (to robia samicky, ked sa blizi ich porod 🤐 ). Nestretol sa niekto s niecim podobnym? preco to ten moj maznak robi? moze to byt kvoli mojmu tehotenstvu, alebo len tym, ze sa blizi zima a on "zatepluje"? 🙂 Minulu zimu to ale nerobil a mame ho v najteplejsej miestnosti. Nie ze by mi to nejak vadilo, len som zvedava.

marisk
1. okt 2013

@zuska888 My doma ziadne zvieratko nemame, pisem len aby som ti podakovala, chovanie tvojho kralicika mi dnes zlepsilo naladu 🙂 Je to superzlateeeeeeee!

lulu_lu
1. okt 2013

jeeej ani ja netusim, ale je to strasne zlatunkeeeeeeeee

zuska888
autor
1. okt 2013

@marisk @lulu_lu zlatunke to je, ja sa mu snazim vysvetlit, ze maly nebude byvat unho, ale nezabera to 😀

ematko29
1. okt 2013

@zuska888 tvoj posledný komentár mi na sklonku dna tak zdvihol náladu 😀 je to strašne zlaté naozaj 🙂

klincek
1. okt 2013

@zuska888 a si si absolutne ista, ze to je samcek? lebo zajaciky sme chovali cele moje detstvo, a veru z tvojho opisu situacie mam taky pocit, ze nielen ty si tesne pred porodom 😀

cawes
1. okt 2013

@zuska888 kamoska mi dva roky tvrdila ze zajace co ma su sameckovia az jedneho dna mala v klietke dalsie 3 zajace 😀

zuska888
autor
1. okt 2013

@klincek @cawes tazko povedat, nema nejakeho viditelneho pipika, tak tiez som na pochybach, ale aj keby bol dievca, tehotna som urcite iba ja 🙂

natali.83
1. okt 2013

Pokiaľ je králik dospelý, je vidieť či je to samček alebo samička. Inak toto je reakcia typická pre samičky. Ide o skutočné alebo falošné tehotenstvo. 🙂

klincek
1. okt 2013

@zuska888
@natali.83 no ja neviem, ja som si viditelny rozdiel medzi samcekmi a samickami nikdy nevsimla (teda niekedy sa to dalo tipnut podla stavby tela a spravania, ale priamo vidiet nie..). no fakt je, ze samceky toto nerobili 😅

daniela1992
1. okt 2013

Može to mať súvis 🙂 moja sesternica mala yorkšíra sučku a ta sučka ked videla ako sesternica dojčí tak sa nej normálne pustilo mlieko !! A kotna určite nebola 😨

natali.83
2. okt 2013

@klincek Po otočení na chrbátik vidno dospelému samčekovi semenníky. Dve hrčky nepokryté srsťou. 😉

klincek
2. okt 2013

@natali.83 aha, tak k tomuto som sa nedostala🙂, no ked dedko pozeraval tie mlade zajky (chcel vediet pohlavie kvoli dalsiemu chovu), tak to vidiet nebolo. ale to boli take 2-3 mesacne.
v kazdom pripade som zvedava, ako to dopadne s tymto zajkom, snad da @zuska888 vediet 😅

sedem
2. okt 2013

@zuska888 mile, skus si zavolat k nejakemu veterinarovi 😉

dendy1
2. okt 2013

My sme mali tiež " chlapa" zajaca a keď sa vyvalil na bok tak " symboly jari " mu bolo vidno 😀

zuska888
autor
2. okt 2013

@daniela1992 vazne? to je super 🙂 tak mozno predsa len moze byt nejaky na mna naviazany.
@natali.83 @dendy1 ja co mam knizku, tak tam su obrazky a dokonca ani tam nevidim rozdiel 😀 ale kamoska ma vacsieho zajka (my mame zakrsleho, ona barana) a jemu normalne vidno pipik aj gulky.
@sedem @klincek asi skocim za veterinarom, mozno mi povie a potom vas poinformujem 🙂

teddynkova
2. okt 2013

Ahoj, ja som mala zajačiky tiež a samička mala "falošné tehotenstvo" 🙂 Postavila si chúďatko hniezdo, mala dokonca mliečko v cicikoch...a nič. Tak som jej to musela surovo zrušiť. Ale zvládla to 🙂 Tak držím palce, aby ho to rýchlo prešlo a nedala si ho kastrovať?

adeala
2. okt 2013

@zuska888 ja som takto nejak zistila, že som tehotná 😀 máme rybičku a oni pre tie ikry stavajú také bublinkové domčeky a asi pred týždňom začal ten náš prcek stavať domčeky a stále za mnou plával, keď som k nemu prišla, tak až priplával ku mne a vôbec nebol plachý (normálne by zaliezol pod ten najväčší kameň, ktorý by mal pri sebe). Tak som sa včera bola na to spýtať a vraj to mohol cítiť, že som tehu 😀 mooc šikovná rybička 🙂

zuska888
autor
2. okt 2013

@teddynkova nie je kastrovany, ale rozmyslam nad tym, lebo je stale menej cistotny 🙂
@adeala sikovnica rybka, to som tiez este nepocula 🙂

teddynkova
2. okt 2013

@zuska888 a aký je starý alebo mladý teda 🙂 Ja som svojich musela dať, lebo som mala samca aj samičku, a nechcela som mať malinké 🙂 Tak to budú možno tie hormóny... som zvedavá teda, či to je určite samec, potom sa určite ohlás 🙂

zuska888
autor
2. okt 2013

@teddynkova ma rok a pol. urcite napisem, ked tam pojdeme 🙂

rora
2. okt 2013

My sme doma mali tiez zaja v domneni ze to je "on" a zacal si stavat hniezdo a v tom obdobi bol aj trosku neprijemnejsi,lubil pohryzt. hniezdo sme zrusili a bol klud. a inak len mimo temu, sused mal kocura a zrazu sa kocur okotil 😀 😀 takze ziadny kocur 😀

zuska888
autor
23. okt 2013

@klincek @rora @teddynkova @adeala tak dievcata, boli sme u veterinara a vraj je to predsa len dievca 😀 a aby toho nebolo malo, mojej fenke sa pustilo zo mna mlieko 😀 uz by som mala porodit, lebo blaznim zvierata.

klincek
23. okt 2013

@zuska888 no vidis, predsa je to slecna! 😀. super, ze si dala vediet, som na teba nedavno myslela🙂
veru uz by si mal Misko svihnut, ked je tak tuzobne ocakavany🙂
je to strasne zlate🙂.. no rozmyslam, co by sa bolo dialo u nas, keby som mala zvieratka..mam dvojicky 😀 . chudence zvery by scvokli uplne🙂

teddynkova
23. okt 2013

@zuska888 Tak gratulujem k dievčatku 🙂 Ja mám doma troch kocúrov, tak dúfam že žiadne mlieko nepotečie 😀

zuska888
autor
23. okt 2013

@klincek juj tak to by im riane sibkalo 😀

anjelik2509
23. okt 2013

@zuska888 no oni cítia tvoje hormóny, možno máš už pôrod predo dvermi 😉..a fenka má možno falošnú graviditu, naša havina to tiež máva...

zuska888
autor
23. okt 2013

@anjelik2509 ano ma, uz jej nasadili hormonalnu liecbu 🙂

anjelik2509
23. okt 2013

@zuska888 🙂 no teda 😀 na našu stačilo obmedziť počet papania za deň a viac pohybu 🙂

zuska888
autor
23. okt 2013

@anjelik2509 ked nasej zistila nova veterinarka, ze bola nie velmi dokonale vykastrovana a ja som nechcela, aby ju znova rezali, tak to takto jedno s druhym vyriesime. snad tentokrat vedia, co robia 🙂

anjelik2509
23. okt 2013

@zuska888 aha...naša sterilizovaná nie je, a nemala ani šteňatá, tak jej sem tam ten organizmus zblbne...najmä na jar

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre