Ahojte som cerstvo tehotna a chcela by som od vas pocut rady, tipy a triky čo sa týka tehotenstva. Napriklad ci sa oplati tehotensky vankus, moze byt z bazosu v dobrom stave? Alebo si mam kupit novy? Ake vitaminy pocas tehu beriete? Ja beriem kyselinu listovu a decko, myslite ze mam este nieco? Kedy ste zacali zariadovat izbicku? Kedy ste kupili kocik, sedacku do auta? Zle mi nie ne 🙂. Nechcem nic zbytocne kupovat preto si pytam rady 🙂 Pripadne hocico co vas napadne vrelo ocenim 🙂
@babulkomale ano tehotensky pas planujem kupit ❤️ super. No ked som zisitla ze sim tehu uplne sa mi zmenili priority a chcem setrit. Keby si kupim vankus z bazosu tak sa cely da oprat alebo len obliecka???
Ja som len listovú a Dčko tiež brala (nemohla som tehu vitamíny).
Tehotenský vankúš až v 8.mesiaci mi krstná dala, čo ona mala pri jej tehu a game changer pre mňa (na spánok, aj na kojenie), ale vedela by som aj bez neho fungovať - rolovala som si paplón.
Kočík sedačku sme kúpili v 6m., lebo malý skoro prišiel vtedy na svet, ale máš čas, aspoň budeš mať dlhšie záruku.
Naj investícia pre mňa bola fitlopta (malý doteraz cez deň na nej zaspáva a to má rok) a konvica na mlieko, čo mi drží teplú vodu 6 hodín (teraz využívam pre seba na čaj).
Zbytočne netreba veľa oblečenia, rýchlo z toho rastú, hlavne chlapci.
Vlastne dodatočne vieš všetko rýchlo kúpiť, či už sama alebo kuriér ti donesie rýchlo, takže netreba sa plašiť.
@vkatush super tiez uzitocne rady dakujem 🙂 aku konvicu na udrzanie teplej vody mas? Ja aj teraz spavam ze mam vzdy nieco medzi nohami tak si asi zozeniem ten vankus 😁 sedacku áno mas pravdu staci aj neskor kvoli zaruke 🙂 sedadka do auta asi je najlepsie kupit cisto kvoli bezpecnosti ze? Kocik a postielku som v pohode aj z bazosu…
Tu sedacku do auta som zabudla dopisat ze “cisto novu z obchodu” 🙂
Áno, ja som osobne za sedačku novú, lebo jednak, sedačky majú svoje záruky, stačí že malý ťukes bol a môže mať poškodenie, ktoré nevidíš okom, ničí sa časom,... To je vec, na ktorej by som nešetrila.
Kočík veľa kamošiek má z bazaru a veľmi si pochvaľujú. Aj postieľka by mala byť fajn (ale madrac radšej tiež nový).
Konvicu mám babymoov ohrievač. To som už počas tehotenstva vedela, že ak nebudem môcť kojiť, toto chcem 😁 takže máme ju na komode spálni, vedľa nej mlieko a keď sa malý zobudil uprostred noci, do minúty mal mlieko hotové.
Ak chceš, napíš mi správu, mám nejaké veci, čo som chcela posunúť ďalej do azyláku alebo nejakej tehotnej kamoške, možno mám niečo, čo zháňaš 😊
(mne sa nechce bazošovať 😂)
Ja cakam druhu slecnu po 7 rokoch a uz som teda.poucena.Bazar bazar bazar tam je ozaj vsetkeho a ozaj vsetko tam dokazes posunut za tretinovu cenu.kocar zozenies krasny 3 kombi za babku a potom budes rada ked sa ho za 6 mesiacov zbavis.a najdes kvalitny lahky sportak.ze oblecenia moc netreba lebo to vobec nevyuzijes..nosic je super vec.ziadne odsavacky sterilizatory choditka ohrievace sedatka lehatka do vane a podobne vychytavky nepotrebujes.najlepsia hracka je mikrotenovy sacik a plastova flasa.a hlavne kazde babo je ine nikto ti zaruceny recept neda.zijeme v dobe kedy je vsetko vsade cokolvek by si potrebovala stacit skocit alebo poslat muza do obchodu..
@saxana000 a ako ste kupali babo ked nie lehatka do vani? Ci obycajna mala vanicka? Super zas super rady! 😍 presne ja necchem vela oblecenie ale rozmyslam ze ako ste tu povedali - autosedacka, matrac do postielky, a este za mna latkove plienky nové budu… 🙂
A rozmyslam ze aj nosic? Novy ci bazar? A znacka? Alternativa je aj satkovanie ale to mi pride strasne zlozite na seba dat 😭😁 cize skor nosit taky co je od narodenia 🙂
Nosič
Nosič: Sestrice ? Rischino ? Pripadne iny ? Ps: rada podporim slovensku vyrobu 🙂 daju sa niekde skusit?
Musis cely oprat, ved cudzi clovek...moze to byt aj ocikane, zatecene slinami, plostice ludia mavaju..na 60 oprat.
Ja osobne by som jedine novy.
@saxana000 prepac, mikrotenovy sacik ako hracka pre babatko? Nerozumiem...
neviem, aku znacku plienok si sa rozhodla kupovat, ale my sme velmi spokojni s objednavanim z www.bella4you.sk okrem plienok maju aj vybavu pre mamicky, poporodne aj klasicke vlozky, prsne vlozky, tiez nejaka hygiena aj hyg potreby a kurier ti to donesie rovno pred dvere (to ocenil najma manzel, ze nemusi vlacit baliky plienok z obchodu)
Ked budes mat dieta s refluxom, budes potrebovat oblecenia viac, moji boli ogrcani nonstop.
Prala som dokola, susila, ale mala som aj prezlecko v prebalovacej taske aj v aute. Radsej viac ako cakat, kym sa doperie overal.
Aj teraz ked su velki, kazdy ma tri zimne bundy, troje oteplovaky, tocim to a vzdy su k dispo suche a ciste.
@babulkomale
Môj bol zo začiatku silno refluxový, tie veľké biele plienky na deň v pohode 20-30ks, cez deň prezliekanie v pohode 5-6x, práčka išla non-stop. Och, ako som rada, že je to za mnou 😂
Ale tiež má 3 vetrovky a 2 overaly, čo točím dookola teraz v zime a v aute aj taške ku kočíku náhradné oblečenie, bez toho nejdeme z domu 😁
mozes este v tomto fore https://www.modrykonik.sk/forum/porodnice-a-doktori/co-balite-do-porodnice/ mrknut moj posledny koment, je to zoznam veci do porodnice 😉
@babulkomale no plostice je masaker mas pravdu asi nový 🤣🤣🤣
@babulkomale normalny obycajny nie uplne do tuha nafukany suchotavy vnutri tri farebne snurky..nechapali.sme.co ju na tom tak fascinovalo..
Klasicky vo vanicke na predlakti polozenu ako nam ukazali v porodnici...
@saxana000 no moji by to roztrhali a zjedli takze... 🤦😂
@babulkomale este namala zuby vtedy.. ked jej. arastli potom zacala srotovat knizky... 🤣
Venuj sa SEBE😀 viem, ze sa tesis na dieta, ale ked pride, xy rokov bude stredobodom ono. Dopraj si tehotenske masaze, dobre jedlo v restauracii v klude, s partnerom vela sexu(pokial si zdeavotne ok), pedikury, manikury, kino s kamoskami, kavicky, soanok cez obed. To su vsetko veci, ktore by skm poradila sama sebe.
Prakticke veci-dostatok fyzickej aktivity pocas tehotenstva, cvicit jemne chrbat a zatahovat brusko, pripdne si kupit satku a v neskorsich fazach si viazat, potom si zaviazes babatko. Autosedacku len vajicko, nie z trojkombi, vyuzijes ho cca rok a pol, tak si daj zalezat s vyberom. Ak chces dojcit, dhodnut si kvalitnu laktacnu ako pomoc, ak by to neslo. Vsetko ostatne sa podda, prislusenstvo si uz kupis podla toho, co budes potrebovat
Z mojej skusenosti, zabal si tasku do porodnice skor... ja spm rodila predcasne a taska nenachystana.
Pre dietatko, asi by som si zohnala tu vanicku od Snuggle, tak nejak. Teraz mame vanicku na vanu a mala sa v tom blazni, vsade voda.. v tom kybliku je vody menej 😂
@babulkomale nasi mali zuby v 4 mesiacoch, toto veru by sa jedlo u nas tiez 🤣
Ahoj. Pre mňa bol vankúš naj investícia, doteraz sa ho neviem zbaviť a dcérka má skoro 3 mesiace 😃 Kúpila som nový, z hyg.hladiska by som nechcela použitý. Vitamíny som brala kys.listovú, Pregnafolin a Magnerot podľa potreby. Určite podľa možnosti odychuj. Chceš si ľahnúť a môžeš, ľahni si. Máš chuť upratať celý barák, upratuj. Samozrejme pozor na výšky a na ťažké predmety. Veľa sa hýb a udržuj kondičku, oceníš to pri pôrode 🙂 stačia aspoň prechádzky po meste, po parku, lese... prvú sme kupovali postieľku a veci do nej, hádam ani v 20tt som nebola. Kočík prišiel cca keď som bola niekedy v siedmom mesiaci. Mám trojkombi nové, stredná cenová kategória. Oblečenie mám viacmenej spod ruky. Dobrá rada-nekupuj všetky zbytočnosti ešte pred narodením. Kúp základ a zvyšok si poriesiš za jazdy podľa potreby. Malej sa páči byť cez deň v hniezde na gauči, to bola tiež fajn kúpa. Dostala aj vibračné lehátko, ale v ňom už tak často nebýva. Dobrá pomôcka je nosič, mám Rischino flexible a keď mi tam malá zaspí, upracem v pohode celý dom a je tam spokojná.
@danielittar a tašku do pôrodnice maj nachystanú radšej dopredu, aby si sa nemusela pred pôrodom naháňať a stresovať
Tehotenaky vankus som nevyuzila, bola som oblozena 15timi vankusmi 😂 ale isla by som do noveho
Vybavicka - ja som kupovala postupne, najmensie oblecenie na koniec, moja nosila dokonca aj 50tku prvy mesiac, niektore veci aj dlhsie.
Nekupuj vela satociek ci pre chlapcov tie roztomile komplety - malo vyuzitelne a niektore si naozaj ani raz neoblevie, pockaj kym podrastie a potom sa vyburis 😜. Zameraj sa na pyzamka - tie su najpohodlnejaie minimalne prve dva mesiace. V lete bodycka - pozri zavinovacie na zaciatok (niektore prvomatky stresuju s obliekanim cez hlavicku)
Vajicko - vyber take co sa da dat do lahu
Nosic - ak nemas moznost skusat (existuju nosiace skupiny v kazdom vacsom meste, kde si po narodeni baba vies vyskusat nosic) sla by som do Sestric, maju intuitivne nastavovanie a kopec videii. Nastuduj si ich, aj nieco o ergo noseni. Niektore zeny si aj pokupia satkove nosice, ale nemaju ich dobre nastavene lebo naco by si studovali navod a potom vidim ako maju hrudne spony zaseknute v krku, dieta uplne zle podsadene. Dokonca som videla dieta v Rischine tvarou napred 🫣 a vraj sa to neda... 👀😆
Kocik si chod vyskusat do predajne a potom si kup aj online, ale vyberaj co ti sedi, nie co sa ti paci. Sla by som kludne aj do bazaroveho kocika, tu naozaj usetris. A davaj pozor nech je vanicka dost velka, lebo ak mas dieta co tam bude aj v zime tak aby sa ti tam zmestilo aj s fusakom.
A nepytala si sa, ale rada k porodu - najdi si PA v porodnici, v ktorej chces rodit, taku ktora robi predporodny kurz (absolvuj ho u nej) a ties sa da zazmluvnit k porodu. To ti pomoze ovela viac ako zazmluvnenie porodnika.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Hlavne hned od zaciatku tehotensky pás do auta 🙏🙏🙏 pre hlupy tukanec mozes prist o babatko.
Mozes si ho prehadzovat lahko aj ked si vodic aj ked si spolujazdec.
Urcite som nejedla nic surove, nepila som alkohol a nebrala ziadne lieky. A nerobila hrdinku - rebriky, tazke veci atd. Nestoji to za to.
Teh.vankus ak myslis ten dlhy tak ten je perfektny, ked si pozries videa fyzioterapeutov, odporucaju to aj ked tehotna nie si.
Ja som mala dva aj kvoli kojeniu a polohovaniu a teraz ich ma syn na posteli pri stene aby mal makke.
Ja som kupovala nove ale ked sa da oprat na 60 a nemas peniaze, mozes aj pouzity. Teplota nad 60 znici skodlive bakterie.