Radler v tehotenstve

vendulena
2. apr 2016

Ahoj baby, možno sa vám to bude zdať smiešne, no chcela by som sa spytat, či môže uškodiť babatku, ked som vypila radler, som v 20 tyzdni a nejako som si neuvedomila, ze obsahuje 2℅ alkoholu, vypila som celú plechovku, to je pol litra, teraz mám výčitky.

vvia
2. apr 2016

:D ak to myslis vazne...nie nic sa nestalo neboj 🙂 🙂 🙂 moje obe deti mali v brusku ochutnavku vianocneho puncu :D tu su zdrave, zive. z jedneho radleru tak ako mne z jedneho pohara puncu za cele tehu sa urcite nemoze nic stat. ;) krasne tehulkovanie 🙂

vendulena
autor
2. apr 2016

@vvia dakujem, no uvedomujem si, ze to môže prísť smiešne, ale som zásadne proti alkoholu a takto som to porusila, no neuvedomila som si

emma12345
2. apr 2016

Ja som par radlerov okolo 20teho tt vypila a mala je ok ;)

8291
2. apr 2016

Úplne v pohode a ked sa tak bojiš a máš chuť na radler,kúp si steiger radler tmavý je nealkoholicky

simonnka2014
2. apr 2016

podla mna je radler v pohode,nemas sa coho bat.a ako ti radia vyssie ten tmavy nealko je super.a mimochodom kolko zien je ze vypije aj normalne pivo v tehu,tak klud 🙂

natalka13
2. apr 2016

ja by som sa skor ako toho alkoholu obavala tej chemie co je tam nastrkana.

nibocka
2. apr 2016

Mne na nevolnosti pomohlo len pivo a cola.takze maly sa ich napil za prve styri mesiace hodne.teda viac coly ale pivo bolo denne.aspon zopar glgov vecer po praci.je tu zivy a zdravy

ajka006
2. apr 2016

len malá poznámka: existuje aj svetlý radler nealko, napr. zlatý bažant - mne zase chutí ten veľmi

zuzanaete
2. apr 2016

@vendulena Trosku alkoholu este ziadnemu babatku v brusku neuskodilo. Kludne aj trosku vina si mozes obcas dat.

jana_eyre
2. apr 2016

neboj urcite sa nic nestalo.. moja svagrina bezne pila radler, ked bola tehotna a nic malemu nie je.. uz bude mat pomaly 5 rokov 😉

ja som bola vzdy striktne proti alkoholu v tehotenstvach, ale minule som dostala obrovsku chut na bonbonieru s alkoholom, co bola na stole na navsteve a aj som si dala.. to mnozstvo, co som dala do seba bolo asi tolko, akoby som vypila nealko radler 😀 /aj tam je totiz 0,5%alk/

no a ked som este nevedela, ze som tehotna, tak som si na vianoce pripila par krat s kamaratkou.. vravela som si vtedy - konecne nekojim, nie som tehotna, tak si dam po 4 rokoch.. a bum o par tyzdnov som zistila, ze cakam dalsie babo :D

neboj, ked sme boli v bruchach my, tak sa to tak neriesilo a nase mamy si obcas dali aj viac..

oira
2. apr 2016

Nemusis sa bat ... 1) Alkoholu je to fakt minimum 2) Kazde druhe babo dostane v brusku takuto mini ochutnavku 😉

katuliena82
2. apr 2016

babu to neublizi a uz len to, ze ta toto trapi znamena, ze nie si chlastoska 🙂))) ja nepijem NIKDY, ani na sviatky, ani na oslavach. Ale zrovna par dni po neplanovanom splodeni nasho syna, ktoreho teraz cakam, sme si na grilovacke dali s priatelmi par drinkov. A citila som, ze mam vypite. Skoro ma trafilo, ked som zistila za tyzden ze som teho...fakt ironia. Ale co uz, nie som prva a ani posledna

kristinka86
2. apr 2016

Mne lekárka pri prvom tehu spontánne sama od seba povedala, že pohár vínka alebo malé pivko desiatku si dať počas tehu môžem. A veru, v lete som pri synčekovi mala na pivko veľkú chuť..Ale to len raz za čas a vo vyššom štádiu tehu. 😉 Také množstvo alkoholu raz za čas isto bábätku nijako neuškodí. Veď 2% sú málo a ešte koľko z toho naozaj príde k dieťatku? 😝

misel0806
2. apr 2016

Dvojpercentny radler a este ochuteny je ako malinovka. To dietatku neuskodi.. Pivecko podporuje laktaciu mliecka hlavne cierne😊

vendulena
autor
2. apr 2016

Dakujem vam, už som pokojnejšia.....bala som sa, ze ma tu vysmejete a som naozaj rada, ze ste mi seriózne odpovedali......možno je to hlupa otázka, ale mňa to naozaj veľmi trápilo....pri prvom babu som nevypila ani kvapku a dávala som si aj pozor na jedálniček....no až som to prehanala 😀 , teraz som už trochu popustila, no alkohol, ten som vždy zásadne odmietala....

kvietok227
3. apr 2016

@vendulena nemusis sa bat , ked si das radler to je slabe a babetku sa nic nestane

andrejta
3. apr 2016

@vendulena ja som ale ku koncu tehotenstva dala naraz aj dva sice nealko, ale aj tam je kus alkoholu. A nie raz. Strasnu chut som mala. A vsetko bolo v poho.

ukulela
3. apr 2016

@vendulena maximalne sa len dobre vycuras ... onoaj moj chlap je striktne antialkoholovy - on si ani bromexin neda, ani puncak. ale mne doktorka povedala, ze pri mojom nizkom tlaku com v tehotenstve v pohode mohla aj decko cerveneho ... ja som pila nealkoradlere - ale to preto, lebo som stale soferovala. vyborky je zlaty bazant nealko bazovo-matovy. a milujem tmavy nealko radler steiger - ten je citronovy a paradny. odporucam. a aj birrel malinovy mnamka. tiez nealko. a v tescu sm minule kupila odalkoholizovane cervene vino 🙂

sany944
13. apr 2016

Ja teraz cez tie tepla planujem par krat do tyzdna vypit nealko radlera, uz sa na neho tesim, nie zas kazdy den, ale aj keby nealko isto neublizi nie?

michaelkanr
13. apr 2016

Mysli pozitivne, nic sa nestalo🙂 ja som si dlho myslela ze trosicku alkoholu skodit vobec nemoze-v zmysle par glgov piva ci vina. Ale potom tu jedna mamicka davala clanok, aj s vedeckymi studiami, ze alkohol by msl byt v tehotenstve uplne ale uplne tabu, uz zial neviem ten nick. Odvtedy mam uz iny nazor a uz by som si ani neglgla🙂

myskacici
13. apr 2016

@vendulena neboj, urcite to babu neuskodi. Moja rada do buducna. Kup si ten s 0, 0 % alkoholu zlaty bazant. Tymto som sa v lete doslova nalievala. Mne dost pomahal pri nevolnostiach.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre