Psík a tehotenstvo

29. dec 2020

Ahoj chcem sa vás spýtať pred pár mesiacmi nám odišiela do psieho nebíčka naša čivava, ja som tehotná teraz a chceme si kúpiť novú čivavu šteniatko ale mama hovorí že neni dobre mať psa pri sebe keď som tehotná alebo že je to nehygienické keď tu bude bábätko čo si myslite mám počkať kým bude babo väčšie alebo aj teraz by sme si mohli zobrať ja si nemyslím že by to bolo nehygienicke

lindusss2016
29. dec 2020

No tak zalezi od toho, ci si dospela osoba, ktora sa vie sama rozhodovat, alebo ti musi mama hovorit, ako mas zit 🤷‍♀️

andrea_82
29. dec 2020

To je podľa mňa veľká hlúposť. Ak je psík veterinárne ošetrovaný, tak pre tehotnú ženu nepredstavuje absolútne žiadne riziko. A pre bábätko bude psík prínosom. Deti, ktoré vyrastajú so zvieratami, mávajú menej alergií. Ja by som síce psíka nenechala spávať pri bábätku a nedovolila mu ho oblizovať, ale inak nevidím žiadny problém. Ak ti neprekáža, že popri bábätku sa budeš musieť starať ešte aj o šteniatko, tak choď do toho.

molly9991
29. dec 2020

tak my mame dvoch psikov doma a cakam babo a ani ma nenapadlo ze by som chcela byt bez nich 🙂

zuzudrnda
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
1mina
29. dec 2020

@lindusss2016 suhlasim ja som pocula take kadejake nazory od mám ze toho keby sa kazda mamicka drzi 🙈 .....a ked dodrzite zakladne veci aj ja mam psika doma uz pri 2 a pol rocnej, bol s nami aj cez prve tehotenstvo aj teraz a nebojim sa zeby bol problem...mala je zdrava doteraz bola malokrat chora vyrasta pritom psikovi 🤷‍♀️ .... hlavne je ze psika ockujete, odcervujete, ja napr nasej umyvam labky vzdy po venceni a myslim ze je uplne v pohode

doda26
29. dec 2020

no ja som tehotna a mame doma psika civavu...podla mna mi dava psik urcite imunitu, lebo mame ho tri roky a za tu dobu nebyvame s chlapom skoro vobec chory...co sa tyka dietata tak je vedecky dokazane ze deti, ktore vyrastaju v domacnosti so psikom tiez maju lepsiu imunitu...ale bojim sa inej veci...ze my mame civavu hrooozne ustekanu, vzdy ked pocuje niekoho za dverami bytu steka jak sprosty a neda sa to odnaucit, ma to v povahe..a velmi sa bojim ze mi male bude budit a ze mi bude kvoli nemu plakavat...a dalsia vec, neviem ako budem vencit psa a starat sa o dieta ked bude moj chlap v praci...takze keby si mam teraz kupovat psa tak nekupujem...az keby bolo dietatko vacsie, ale kedze my ho uz mame tak budeme to musiet zvladnut...ale bude to tazsie o dost...uz teraz je ten nas pes jak dieta 😅

natalia1619
29. dec 2020

Mame psa doma uz 4.rok aj ked som bola tehotna a nemyslim si ze by to bolo nehygienicke. Je ockovany, kupany, cisty 😂 a maju uzastny vztah. ale na druhej strane neviem si predstavit ked by som bola tehotna zobrat si steniatko. S tym je kopa roboty, potom ked sa dieťa narodi s dietatom je veľa roboty a nemyslim si ze by si sa venovala obom tak ako treba. Za mna zobrat az ked dieta bude mat 1-2 roky kedy bude trosku rozumnejsie.

monkabohdalova
29. dec 2020

A keby predchadzajuca čiva nezomrela tak by ste ju dali preč kvôli tehotenstvu alebo keď sa malé narodi? .. pri zvieratku bude mať aj bábo lepšiu imunitu;)

emilius03
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
noami12
30. dec 2020

Mame francúzskeho buldocka a nedala by som ju preč ani za svet, hygienické - ne hygienické je to podľa toho ako kto si psíka naučí. Naša fenka ma 10 mesiacov a hneď sme ju učili od šteniatka hygienickým návykom vonku, žiadne plienky v byte sme nedávali, samozrejme prvé dni boli pre nás náročnejšie ale za 3 týždne už svoju potrebu nevykonal v byte a pekne keď sa jej chcelo, tak čakala pri dverách. Tak isto kúpeme ju každý týždeň, vysávam byt každý deň alebo každý druhý - co som robila aj keď sme ju nemali. Pravidelne chodíme aj veterinarovy. Takže podľa mňa veľká hlúposť že je to nehygienické - teda pokiaľ psík je hygiene naučený.

sintra
30. dec 2020

Mame doma v byte 2 psov stredne velkych plemien, pravidelne ockovani, odcervovani. Vsetko bez problemov, co sa tyka nejakeho zdravotneho vplyvu. Dokonca som presvedcena,ze vplyvaju pozitivne - dcera s nimi vyrasta v blizkom kontakte od narodenia, ma rok a pol a nebola este chora, ani len obycajny soplik.

nela6
30. dec 2020

@sintra sople. zacnu az v kolektive, nie pri zvieratach 🙃

sintra
30. dec 2020

@nela6 to je na jednej strane pravda, ze v kolektive bude virusom a bakteriam vystavena najviac, no co mam kamosky s podobne starymi detmi, mnohe z nich uz prekonali kadejake infekcne epizody.

kate_cs
30. dec 2020

My mame fenku mix jazvečíka a je aj na dvore a aj s nami vnútri. Samozrejme mojej mame, svokre a babke sa to nepáčilo nikdy a už vôbec nie, keď som bola tehotná, alebo sa synovia narodili.
Ale psík je očkovaný, odčervený, vychovaný a ja by som určite nemenila.
S 2 ročným synom sú od narodenia parťáci, štvornožkovať začal vďaka nej, lebo mu posúvala hračku a on chcel ísť za ňou a tak isto aj s chodením. Sú nonstop spolu a nikdy sa nestalo, že by bol s niečí problém.
Len treba myslieť na to, že sa budeš musieť venovať psovi a aj bábätku, ale to ti je jasné, keď si už psa mala.

adriannasvk
30. dec 2020

Porozmyslaj ci to budes stihat casovo,ci ti ma kto psa vencit ked ty nebudes moct,steniatko navyse potrebuje dost pozornosti a naucit ho vsetko. Ak byvas v dome,mas o starost menej,vypustis na zahradu cikat,ak si v bytovke je to o drzku lebo pri miminku sa neda vzdy vsetkk naplanovat...o imunite sa bavit nebudem, moj pes bol bytovy,pravidelne u veterinara a maly mal 4 mes ked dostal infekciu do ucha,orl povedala,ze psy to prenasaju takze som bola 3x tyzdenne u orl a bola na nervy lebo ho nevedela vyliecit,usko opuchnute,vytok atd...takze byt tebou by som pockala,ked bude babatko mat aspon 6 mes a budete mat rezim atd tak sama uvazis ci budes stihat aj psa alebo nie....

tinqua
30. dec 2020

To zelené na čom leží nie je vankúš ale moje brucho v 8. mesiaci...a takto sme vegetili celé tehotenstvo. Kým porodis predpokladám, že hygiene psíka naučíš...a potom žiadny problém nevidím. Mamina si asi myslí,že každé zviera je problém.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre