Ahojte tehuľky, chcela by som sa Vás opýtať, ako prebehlo prvé vyšetrenie tehotenstva u lekára. Mne teraz 15 dní mešká menštruácia a spravila som si aj 3 testy...všetky vyšli pozitívne, bábätko by som veľmi chcela...ale neviem či sa mám objednať , alebo tam ísť rovno. Poraďte mi ..
evittam
ďakujem 🙂 ..a brali ti aj krv?
Ja som isla rovno,lebo som sa potrebovala spytat ci ma vobec vezme kedze som k nej predtym nechodila...a nebrala vtedy krv, asi az tyzden neskor
@zuzans258 samozrejme objednat toto neni akutny stav povies termin poslednej menstruacie a daju ti termin
@zuzans258 Nie. Krvne testy sa robia neskor.
http://mamaaja.sk/clanky/tehotenstvo/vysetrenia...
@zuzans258 ja som dostala podozrenie na tehu dva dni od meskania...a zostala som tak v soku, ze som este ten den prasila k lekarovi. Uplne novemu, ako tehotna som nechcela dochadzat k staremu 30 km od bydliska. Sestre som vysvetlila, hned mi povedala, nech pockam v poradi, ze od mojho stareho lekara si vypytaju kartu len. Este v ten den ma teda zobral, bol riadne prekvapeny co tam robim s dvojdnovym meskanim :D Urobil ultrazvuk, babo uz bolo vidno, cize tehotenstvo potvrdil a povedal ze mam prist o dva tyzdne (cize cca ty aktualne) a rovno mi dal tehu knizku a spravil odbery. Kazdy doktor po svojom, zavolaj a zisti ako u vas 🙂
@zuzans258 Ahoj, ak ti vysli pozitivne tehotenske testy, objednaj sa k lekarovi, Vacsinou ti daju aj tak prvy termin az okolo 7. tyzdna tehotenstva, kedze az vtedy zacina bit srdiecko, aby sa hned identifikovalo, ci sa plod spravne vyvija. Okrem toho pred 5. tyzdnom aj tak este moc vela (ani ultrazvukom) nieje vidno.
Tak mne meskala menstruacia 3 dni a kedze mi vysiel pozitivny test,tak som na nic necakala a isla som k lekarovi hned.zobrala mi krv a este v ten den na obed mi volala,ze vysledky krvi su pozitivne a ze som tehotna.a dokonca mi povedala,ze som v 3. tyzdni.potom ma objednala na sono,ktore naplanovala na 9.tyzden.Mne to pride uplne prirodzene ist hned k kekarovi.ja by som nedokazala tak dlho cakat.
Ďakujem vám 🙂
Takže dnes som tam bola a povedala mi, že som na začiatku 7tt 🙂, o 2 týždne pôjdem znovu, pretože ešte nebolo vidieť srdiečko a to sa vraj začne okolo 8tt 🙂
Takže držte palce!
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@zuzans258 Ja som sa objednala, vzdy sa objednavam aby som nemusela zbytočne cakat. No a normalne ta vysetri ako aj pri preventivke a povie ti samozrejme ci si alebo nie si tehotna.