Prvé týždne tehotenstva a alkohol

verculiq92
18. jan 2013

Baby ja som zistila že som tehu teraz v 5 tt. A pre týždňom som pilA alkohol aj pred pár dňami som si dala pivko, upozornujem že som nevedela že som tehu inak by som sa alkoholu ani nedotkla, len chcem vedieť či to mohlo nejak uskodit babu :(

lubkasofia
18. jan 2013

ja myslím že nie aj mne sa toto stalo a malinká je zdrava chvalabohu....

luciasveckova
18. jan 2013

KED SI HO NEVYPILA VELA TAK SA NESTANE NIC

zivika
18. jan 2013

@verculiq92 neboj, nic sa nestalo 😉

andrik78
18. jan 2013

@verculiq92 nič sa neboj keď mne pred vyše rokom meškala mrcha vôbec ma nenapadlo, že by som bola tehotná. Tak som sa jeden večer s kamoškou opila z čeveného vína všek to pomôže 😉 a ešte som bola aj fajčiarka. Počas tehotenstva som si v lete dala aj za pohár piva. Malá je v poriadku a keďže nie si alkoholička nemáš sa čoho báť. A držim vám palce nech to rýchlo zbehne 😉

verculiq92
autor
18. jan 2013

Ďakujem baby 🙂

angua27
18. jan 2013

prvé týždne, bábo ešte nie je napojené na telo maminy, pokiaľ sa nevyvinie placenta. takže neboj, neuškodila si mu. 😉

henikav
18. jan 2013

@verculiq92 urcite to neuskodi, dokonca aj neskor v tehotenstve ak si das maly polpoharik vinka, sampanskeho alebo male pivo raz za cas, to je v norme. Nevravim ze kludne pi alkohol, ale napriklad ked si na nejakej slavnosti, kludne si mozes dat na spodok poharika symbolicky vinko, tvrdy alkohol nie.

verculiq92
autor
18. jan 2013

@angua27
@henikav ďakujem 🙂 upokojili ste ma 🙂

cerez
18. jan 2013

Určite nie.

mirka_aa
18. jan 2013

ja som sa tiez opila v prvich tyzdnoch tehu lebo som o tom nevedela,a nie malo :P v prvych tyzdnoch je to vsetko alebo nic...ze bud potratis hned alebo sa nic nestane ..a kedze si tehotna tak sa nic nestalo 🙂

nicky07
18. jan 2013

ja som tiež nevedela že som tehu a poriadne som zapila koniec roka - mali sme koncoročnu akciu v robote nechybala ani cigareta a nie jedna a tu zrazu bum pozitivny test. A drobec je v poriadku. Presne ako pise @mirka aa ak by bol plod nejak zavažne poskodený dojde k spontannemu potratu o ktorom ani vela zien nevie. ale kedže je bábo v brušku a hlasi sa na svet tak je všetko v najlepšom poriadku... 🙂

culia1
18. jan 2013

Ja som sa dozvedela v 6tt+4 ze som tehotna a dovtedy som sa stihla 3.krat, ale riadne opit.A moj drobec sa narodil krasny a zdravy!
Kamoska mi vravela, ze 21 dni po oplodneni (a prirataj si k tomu este 14 dni pred ovulaciu = rovna sa tvoj 5. tt) je dieta chranene matkou a nic sa mu z alkoholu nestane. Tento zazrak vyprsi po 21 dnoch od oplodnenia.

moischaaa
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
anieli_1
18. jan 2013

@verculiq92 ahoj neboj sa nic...ja ked som bola s alexom tehu(nevedela som o tom) tak sme boli s mm sa zabavit to bol piatok a padla stavka ci vydrzim zarovno nim pit takze nie nevydrzala som niesol ma na rukach domov a v pondelok som bola u dr ze asi mam nejaky zapal a on ze som tehu v 6tt.....maly je zdravy jak buk 😉 ale tiez som mala obavu...

anicka87
18. jan 2013

@verculiq92 ja som tiez pila na akcii ked som bola na zaciatku, aj fajcila, dokonca som brala velmi silne atb, to som bola na zaciatku a nevedela ze som tehu. pytala som sa na to dokiho, lebo som sa velmi bala aby bolo babo v poriadku a spominal nieco o ze nemame este prepojene obehy alebo take nieco, proste ze sa to k malemu nedostalo.

maca1207
22. jan 2013

mne sa to stalo pri prvej dcerke 😉 zurka ako bejk,a o tyzden dve ciarky na teste 🙂 sok,ze snad sa malickej nic nestalo,zenska ma ubezpecila,ze nie a presne pocas tehotenstva za poharik cerveneho vinka sikludne aj tehotna moze dat,nie tvrde a samozrejme len ten poharik vinka;)..a teraz som opat tehotna a tiez sme mali oslavu a zas som pila vinko,tak uz sa nestrachujem,bo som toho ani moc nevypila a uz som poucena,ze to neuskodi...tak sa nestrachuj...gratulujem a drzim prstiky;)

adrrikaa
8. feb 2013

ahojte som tehotná 5 týždňov a stále mám také zvláštne bolesti na spodku bruška (na váječníkoch)....bojím sa, či to náhodou nemôže byť zápal a či to neuškodí dieťatku.....doktorovi som to aj povedala, ale nejako sa nevyjadril

annie2
14. okt 2014

@anicka87 ake antibiotika si brala? ak si este pamatas...

janka_mamka
14. okt 2014

Urcite nie. Ja som raz mala taku super knizku volala sa tusim krok za krokom od 1 tyzdna a tam pisali ze plod ma do 3 mesiaca okolo seba akusi penu ktora chrani babetko pred vonkajsimi vplyvmi cize aj pred alkoholom. A btw kniha pisali odbornici nebolo to len take hocico.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre