Ahojte, snazili sme sa s manzelom 3 roky o babo. Nedarilo sa, 1 vajcovod mam aj nepriechodny. Ten vajcovod mi ovuluje mozno 2x za rok. Deuha nepriechodna strana mava aj 2-3 folikuly za mesiac. Odsledovali sme folikulometriou. Isle sme na IVF-ICSI, teda separaciou vybrali spermie, a rovno vlozili do embryjka. Odomna zobrali 23 vajicok, ale vhodne na vklad boli iba 2. Na vklad som isla bez liekov. Teda, pockali sme na ovulaciu, vlozili mi ho, a hned sa aj podarilo. Avsak, boli sme v soku, preco na zostalo iba tolko.
Momentalne som opat tehotna. Spontanne. Zaujimave je, ze sme sa ani nesnazili, teda, budem vulgarna, nespr.vil sa do mna. Aj tak som zostala tehotna. Samozrejme velmi sa tesime, ale je to take zaujimave. Ze z 23 su na vklad vhodne iba 2, ale neskor sa podari takto... S kvapkou lasky, ci ako sa vola.
My sme sa najprv zlakli, ze nemozme mat spolu deti, ak sme mali tak malo... Bali sme sa, ze sa neudrzi. Mame chvala Bohu zdrave rodiny a nevieme o nijakom probleme.
Je to podla vas zhoda nahod?
Mimochodom pri prvom, ked sme sa zacali snazit, uz vtedy som bola vedla z kolajnice, uz pri prvom neuspechu som preplakala dni. Necudujem sa, ze sa nam nedarilo vtedy..... Aj ten stres moze teoreticky vplyvat na vajicka? Mala som aj vyssie amh.
Gratulujem. Užívaj si to. 🙂
Gratulujem k bábätku ♥️ poznám také páry, prvé dieta po 4 rokoch neúspechu pomocou ivf, a potom druhé neplánovane s odstupom 2,5 roka.... Taktiež prvé dieťa po 3.ivf, druhé dieťa spontánne - rozdiel medzi deťmi 15mesiacov.
A pre mňa najextremnejsi prípad (videla som v TV relacii) - 10rokov nič, síce mali úspešne IUI, ale v 22.tyzdni úmrtie plodu, následne 6x ivf bez úspechu.... A potom zrazu spontánne počatie s úspešným tehotenstvom, v štyridsiatke. Práve vtedy, keď išli na dovolenku konečne si užívať život, lebo lekári už ďalšie ivf neodporúčali, a teda nechceli myslieť na to, že dieťa mať definitívne nebudú.
Psychika je neskutočne mocná…známi mojich rodičov sa roky snažili, prešli celou prípravou na adopciu a nakoniec keď im ponúkli dieťa, tak zistila, že je tehotná…
Stáva sa to pomerne často, moja kamoška sa snažili 6 rokov, potom mali dieťa z IVF a do roka bola tehotná spontánne, vôbec sa nesnažili a ani pozor nedávali, veď načo. Takisto jeden vajecnik má nepriechodný.
Nie. Prvé tehotenstvo telo pripraví, chyby opraví, nepriechodnosť, zrasty sa môžu povoliť dlhou pauzou bez MS. Tiež som ten prípad. Priechodnosť úplne bez šance.
Po prvom tehotenstve he zvyčajne telo plodnejsie, aj viac pripravené. Napr svagrina prvé dieťa vynosila len vďaka medrolu, mlpred tým potraty. A ďalšie dve tehotenstva už bez toho
Niektori to volaju Boh, dalsi priroda. Proste sa zadarilo. Hlavne nech mate zdrave dietatko 🙏🏻😉🍀 Co Ti poviem? Takych beha po svete vela, co to neslo a potom zrazu…
som na tom velmi podobne a nasi kamarati tiez. prve sme si z neba pritiahli za nohu, druhe k nam proste velmi chcelo. predtym 2x potrat, takze psychika velmi zle nastavena. deje sa to z nejakeho dovodu - to, ze niekto sa k detom nikdy nedopracuje, inych zivot za tolku snahu odmeni aj tak ako necakali 🙂
Podla mna sa zenske telo akosi 1. tehotenstvom a porodom zmeni a je pripravene viac.. Mat tie deti. 🙂
Podľa mňa je to vďaka celému tomu procesu IVF plus pôrod.
Áno aj psychika robí svoje, ale nie u každého.
Ahoj, no my sme boli na ivf v reprofite brno, tiez tak po cca 3 r.nedarenia a niekolkych biochemickych, vraj obaja sme boli v poriadku len moja imunita zabijala partnerove spermie. V tom ivf vytiahli len 4 zrele vajicka, z toho 3 oplodnene, ani jeden vklad nevysiel, a teraz som otehotnela prirodzene, co som uz nedufala 🙂
Ahoj,aj ja som bola podľa gynekológa prípad pre CAR,odmietla som,lebo som o tom nebola presvedčená. Proste som to nevidela ako moju cestu. 3 mesiace potom som zistila, že som tehotná. Následne som otehotnela ešte 3× v priebehu 9 rokov. Nakoniec mám síce "len" 2 deti (za ktoré som neskutočne vďačná),ale tvrdenie,že bez asistovanej reprodukcie nikdy nemôžem otehotnieť bolo v mojom prípade nesprávne.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
U nás rovnako. 6r snaženia, IVF, potom prirodzene.
Kamoska rovnako, pričom ona mala oba vajcovody nepriechodné. Prirodzene tehotenstvo technicky nebolo možné. A bum, do roka po pôrode otehotnela. Ze je tehotná sa dozvedela až v 5tom mesiaci.