Ahojte baby. # Som 6-8 tyzden tehotenstva a kedze zijem v rakusku kratko tak som si nestihla najst gynekologa. Akonahle som sa dozvedela ze som v tom tak som sla k lekarovi. Sestricky na recepcii mi len vyratali priblizny tt a povedali ze mam prist o dva tyzdne..Doktor ma ani nevidel.Zda sa mi to divny postup... Chcela som zmenit lekara ale vraj to mozem urobit az o dva mesiace po registracii...neviem...nie je nejak neskoro prva prehliadka a odbery v 10 tyzdni? V prvom tehotenstve som bola sledovana uz od piateho tyzdna...
ani nasa dr sa moc neponahlala. akurat potvrdila graviditu tusim v 8.tt a to sonom a odbery a vsekto som mala az v 10tt
...problem je ale,ze ja som minuly rok potratila a nechcela by som aby sa to zopakovalo...
@mrsbrown ja idem na prvé odbery v 11tt, ale sono som mala v 7tt. Aj ja som mala naivnú predstavu, že po potrate bude moje ďalšie tehotenstvo viac sledované, ale nie je to tak. Proste som sa s tým zmierila, naviac časté sono nezaručí že žena nepotratí, ale chápem ako sa cítiš. Držím palce aby bolo tento krát všetko v poriadku 🙂
@kilian ok...ale robim poobede od stvrtej do deviatej a cez vikend asi ideme na svk...
...a k tej prehliadke...neziadam mutter kind pass...len proste zakladne vysetrenie..ci je vsetko ok...na slovensku mi vzal krv okamzite ked som prisla a poucil ma ake prehliadky a povinnosti ma cakaju urobil prvy ultrazvuk a kym vystavil knizku tak som bola este faz na krv ci stupa hcg...a potrebujem papier pre sud ze som tehotna..
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Neviem ako v Rakúsku, ale na Slovensku sa tiež veľmi neponáhľajú s prvým vyšetrením a je štandardne okolo 10 týždňa. Asi je to OK. Ono ak by sa dačo stalo, tak tomu tak skoro aj tak veľmi asi nie je ako zabrániť.