Ahojte maminky, chcem sa Vás opýtať, informovať sa že čo sa vlastne bude diať na poradniach, na svoju prvú pôjdem až o mesiac. Čiže v 12 týždni, Dr ma bude stále vyšetrovať vagin.UTZ? Alebo už klasicky "cez bruško"...? o čom to je vlastne? a hlavne platí sa za to? ˇPrepáčte za toľko otázok ale som prvo rodička a chcem vedieť o čom to všetko bude. Ďakujem všetkým 🙂
@timi1012 nemala by si za to platiť. Ale fakt zaleží od gyneokologa. Aj sukromní maju rôzne formy platenia. U niekoho sa platí len vstupný poplatok pri prestupe k nemu, u iného si tehotné doplacaju ešte tehotensnký baliček. Napríklad môj gynekolog ma taký system, že u neho som žiaden vstupný poplatok neplatila, ani tehotensky balik ale každa poradna sa platí 2 Eura
ja som bola v 10+2 tt a brala mi stery, sono robila uz cez brusko, mala som priniest moc tak skontrolovala aj ten a zobrala mi krv 🙂 nechala som si urobit aj fotku takze som za vsetko platila 13e 🙂 a ja neviem asi na kazdej poradni jej budem za nieco platit..ale to je moja doktorka, zalezi na tom aku doktorku mas ty, ja som skoro vzdy u nej nieco platila...a este mi povedala ze odteraz na kazdu poradnu mam prist s mocom a bude mi brat krv, takze aspon aby si vedela :D tiez som prvorodicka a bola som z toho mimo :D no a uz na prvej poradni som dostala aj tehotensku knizku 🙂 drzim palce 🙂
Ďakujem veľmi pekne všetkým maminky 🙂 a no ja som tiež minule 20€ platila za 10minút čo mi UTZ robil, a dnes "vstupné" na celý rok 60€....ako nemám s tým problém, len každí mesiac sa to nazbiera a asi to pozná každá mamička. Mňa teší hlavne že už ma nebude vyšetrovať UTZ cez vag. pretože aj dneska som krvácala ked ma vyšetroval... aj ked viem že je to normálne no nebolo to príjemné. Ešte raz Ďakujem 🙂 a áno o T.knižke viem že ju už vtedy dostanem 😉
No bohužiaľ babatko je drahá záležitosť :D tiež som si myslela že aspoň kým sa narodí trošku pošetrím :D ale tak radšej zaplatím za vyšetrenie ak je kvalitné 🙂ja sa už aj tak teším vždy len na ten ultrazvuk, kedy ho uvidíím 🙂
ja som nikdy nic svojmu gynekologovi neplatila, vsak je to zakladna zdravotna starostlivost, platit sa ma len za nadstandard, myslim, ze UTZV 4x za tehu, odbery krvi, stery a pod. su zakladna starostlivost, ak si za to gynekolog vypyta peniaze, je to trestne, pokial ma zmluvy uzavrete s poistovnami
baby,kolko ste platili za kombinovany test-medzi 11-13t.?
tak to vobec nechapem ze platite pokial je to vas gynekolog a nie nejaky sukromny.Ja som v 13tt a uz som u neho bola min.6x ,nikdy som za nic neplatila,iba 2 eura za fotku ktoru si vypytam,ked nechcem nemusim si ju dat spravit.inak absolutne nic.zajtra mam ist do druhej poradne teda nejake testy sa idu robit ,tiez moc a podobne ale absolutne nic neplatim,tak nechapem ako si iny doktor moze vypytat ked ste jeho pacientka 😠
ja ked som bola tehu,tak som si platila akurat za utz obrazok a potom za 3D utz ked som chcela ist.....to je vsetko.....nechapem tiez tieto poplatky co tu pisete....
@siska765
@nigguska ja tiez za nic neplatim...ale idem na kombinovany test(ci ako sa to vola) a je tam aj prvy 3D ultrazvuk v specializovanom pracovisku...a tam som platila aj pri prvom dietati....a budem platit aj teraz...preto sa pytam,ako sa sumy pohybuju u vas....lebo co som tak pocula,ak kazdy ma inu cifru....ale menej ako 25eur som este nepocula...
@terezka1947 ja som bola pred 4 rokmi a vtedy som platila 45 eur. 3D + objednanie na presny cas ....
@nigguska tak ja som pred 3rokmi platila 30 eur a teraz sa to zvysilo 🙂 na 45eur....samozrejme tiez,bez cakania.
@terezka1947 Je to drahe,ale tak ja keby som nechcela tak na 3D ist nemusim a len na NT a tam len 15eur za termin.....3D som chcela ja....
@nigguska ved jasne,nie je to povinne...ale tak...kazdy da aj posledne,aby si bol isty,ze je vsetko ok...len ma zarazilo,ze kamoska zo "to iste"plati 20...a aj s presnym casom...
pytam sa len pre zaujimavost...lebo cakala som rozdiel,ale nie az taky velky...no nevadi 😉
@terezka1947 to asi zalezi od mesta.....ty si kde a kamoska kde? ja som bola v BA.
@nigguska ja som bola v KE a kamoska v PO...
@terezka1947 tak mozno aj tam bude pes zakopany.....BA a KE su velke a PO je mensie mesto...neviem....
@terezka1947 hmmm,vobec netusim, nic mi doktor take nespominal ze budem platit ,tak neviem.Uvidime zajtra.Iba vravel ze bude robit nejake testy a merania ale co presne ,tak to neviem,len co som sa na nete docitala.Viem ze ma v cakarni aj nejaky zoznam za platene sluzby ako 4D ultrazvuk a podobne ale to asi len ked niekto chce na CD.no ved uvidim co bude zajtra
U môjho Dr. sa platí ročný poplatok 12€ (bez ohľadu na to či si tehu alebo nie). A na papieriku, ktorý som dostala v ordinácii je podrobne rozpísané aké vyšetrenia ma čakajú počas tehu a dočítala som sa, že ma čakajú 3 povinné USG (tie sú bezplatné), ak by som chcela absolvovať ďalšie (na každej poradni), tak by som si musela doplatiť 30€ na celé tehu, a potom môžem absolvovať 3D/4D USG za poplatok 35€ (a to ešte predpokladám, že ak budem chcieť foto alebo CD budem musieť ešte priplatiť. No poviem Vám biznis to je riadny. A to vôbec nie som z veľkého mesta.
Ja idem tiež v 12 tt na prvé vyšetrenia.. keď som bola u gyn.na potvrdenie v 6 týždni, platila som 4 € za UTZ inak neplatím nič, tak som zvedavá koľko to bude nabudúce, keď vidím tie vaše pálky...
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ahoj, napr. to mas v tomto linku: http://tehotenstvo.rodinka.sk/kym-rastie-brusko...